Zalej mu jakiś dobry olej 10W60 np. Agipa i wtedy sprawdź jakie ciśnienie się pokaże.
Zalej mu jakiś dobry olej 10W60 np. Agipa i wtedy sprawdź jakie ciśnienie się pokaże.
Puki co jest Havoline Extra 10W-40 ale to i tak nie wiele zmienia bo faktem jest że coś robi kaput. Olej doraźnie zmienie ale i tak muszę myśleć dalej.
Nie lej minerała.Kiedyś też zaniepokojony niskim ciśnieniem zalałem 15w40 i nic nie pomógł.Wróciłem do półsyntetyka.
dokładnie, mineral jest gęstszy tylko jak jest zimy po rozgrzaniu wszystkie w40 to prawie to samo.
W sumie macie rację. Tysiaka na pompe nie wydam bo to z celem się mija, spróbuję poszukać używki tylko pewność że nie jest w takim samym stanie co ta jest żadna. Myślałem o 3.0 od 164 jest ich wiecej tylko czy wszystkie mocowania w bloku pasują do osprzętu, czy skrzynia podchodzi normalnie i czy wystarczy wykrecić z 2.5 klamoty żeby w 3.0 wyjście wody było po stronie termostatu w 2.5. ale puki co zacznę od pompy. jeśli to nie pomoże będę rozważał 3.0 albo remont dołu góra jest zdrowa przedmuchów nie ma żadnych. Pozdrawiam za wszelkie mądrości będę wdzięczny.
Jest na necie instrukcja jak przełożyć termostat w 3.0 na stronę skrzyni.
Tu jest ta instrukcja http://www.grupposportivo.net/AlfaRomeoS3e3.htm
W 3.0 inaczej jest też rozłożony osprzęt.
Pompę oleju chyba można regenerować?
A jak u was ciśnienie wygląda przy temp bliżej 100*C????
u mnie jest 2-2,5 bara