Strona 44 z 152 PierwszyPierwszy ... 34353637383940414243444546474849505152535494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1514

Temat: kolektor ssący JTDM - kompleksowo

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomaszchwesiuk
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    ALfa Romeo GTV busso 3,0 v6 24v, Alfa 156 1,9 jtd SW Sportwagon 150KM 2005r

Domyślnie

Markos plastikowy jak miałeś to ok. Bo w Alu klapki nie urywały się. Ale mechanizm był nijaki ale pózniej go poprawiono.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszchwesiuk Zobacz post
    Nowy oryginalny kolektor 800 zł pierburga. Nie wiem czemu ktoś się decyduje na regenerację. Jeszcze dodatkowo bez gwarancji na wykonany mechanizm klapek. Bez patentu gwarancyjnego. Ja miałem kupować nowy ale okazało się ze moja 150km bella nie ma klap wirowych. I nie miała. Przeczyscilem tylko cały kolektor i iiiiiiiiiiiii hulaj dusza.

nie ma bo pewnie ktos wywalil ale napewno kiedys miala klapy bo wszystkie 16V maja klapy

Użytkownik Świeżak Avatar markos7
    Mieszka w
    Siemianowice Śl.
    Auto
    159SW 1.9JTDM 150KM

Domyślnie

Panowie nie róbmy z forum ringu. O kolektorach chyba już wszystko powiedziano. Każdy ma swoje zdanie. Ja chciałem podzielić się informacją o dokonanej regeneracji kolektora plastikowego. Peace

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Czarny jak się czytasz to mój rocznik nie miał montowanych troszkę trzeba poszukać. Był tylko pół roczny wypust. A klap bez śladu wyrzucenia nie wrzucisz. Jak mówiłem był cały czyszczony wiec bym widział. W Niemczech nie kombinują tak jak w Polsce. Jakbym miał klapy to bym kupił nowy.

Markos masz racje nie ma co bić się na ringu, każdy chce jak najlepiej dla swojej belli i dla siebie :-). Pozdrawiam.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

kolego to pisz w temacie dotyczacym 156, a nie 159.Ja nie wiem o ktorym modelu piszesz i jaki posiadasz??To,ze masz w profilu 156 nie znaczy, ze nie zakupiles dopiero co 159 i zapomniales zaktualizowac dane

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

nie zapominam, ale ok. wypowiadam się bo wiem że silniki są takie same, i to ktoś mi zarzucił że nieprawdę mówię tak. ja wypowiadałem się konkretnie odnośnie czyszczenia kolektora tak?? wię podałem rozwiązanie lepiej zakup niż regeneracja chyba nie popełniłem błędu. Bez urazy pozdrawiam.

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał maly_777 Zobacz post
    Klapki bez egra będą spełniały swoją robotę świetnie. Oczywiście sprawne i wyczyszczone
    Nie jest tak pięknie. Jednak ludzie maja rację, że to mocowanie fabryczne jest do "D".
    Ale jak jeszcze nie robią problemów z korektami, wyłączysz EGR i otworzysz klapy, to i owszem. Tyle tylko, że trzeba to zrobić zawczasu.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał markos7 Zobacz post
    Panowie nie róbmy z forum ringu. O kolektorach chyba już wszystko powiedziano. Każdy ma swoje zdanie. Ja chciałem podzielić się informacją o dokonanej regeneracji kolektora plastikowego. Peace
    Kiedyś też myślałem, że lepiej jest mieć klapy niż nie mieć. Kupiłem kolektor w kolektorycdti.pl i takiego kolektora używałem półtora roku. Załączam jak wygląda kolektor dziś. Na pozostałych klapach jest nieco gorzej. Inna sprawa, że ty masz kolektor plastikowy a ja metalowy i sposoby regeneracji chyba są inne.

I to nie chodzi o to, żeby robić ring, tylko, żeby każdy kto będzie czytał ten wątek w przyszłości miał pełne informacje co do tego czy zostawiać klapy czy nie.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20140614_094718.jpg
Wyświetleń:	801
Rozmiar:	64.2 KB
ID:	135027
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 14-06-2014 o 22:08

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

czyli widać, że już podchodzi olej. Ja tak jak mówiłem, jestem za tym aby konstrukacja była konstrukcją firmową. ie zmieniać jej, ale uważam, że na nowym kolektorze przejechałbyś więcej :-)

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Kiedyś też myślałem, że lepiej jest mieć klapy niż nie mieć. Kupiłem kolektor w kolektorycdti.pl i takiego kolektora używałem półtora roku. Załączam jak wygląda kolektor dziś. Na pozostałych klapach jest nieco gorzej. Inna sprawa, że ty masz kolektor plastikowy a ja metalowy i sposoby regeneracji chyba są inne.

I to nie chodzi o to, żeby robić ring, tylko, żeby każdy kto będzie czytał ten wątek w przyszłości miał pełne informacje co do tego czy zostawiać klapy czy nie.

ja tez myslalem, ze lepiej miec klapy ale po regeneracji kolektora i przejechanych 6 tys. km. zmienilem zdanie bo znowu sie rozszczelnilo