no ja dolewam czerwony semi 2T w przeźroczystej butelce. dopiero drugi bak. jak znajdę chwile to go zloguje dzisiaj
no ja dolewam czerwony semi 2T w przeźroczystej butelce. dopiero drugi bak. jak znajdę chwile to go zloguje dzisiaj
Ja dolewałem przez dłuższy czas Millers Oils Diesel Ecomax, ale z braku odczuwalnej różnicy przerzuciłem się na 2T Platinum. Na razie kończę drugi bak. W efekcie zauważyłem korekty lekko w dół, jeśli chodzi o pracę jednostki - nie mogę nic jednoznacznie stwierdzić.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Panowie, czy jest ktoś kto dolewa olej do paliwa od dłuższego czasu do auta z DPF-em? Nie wiem czy słusznie, ale o to ustrojstwo się trochę obawiam i ono mnie póki co powstrzymuje przed dolewaniem oleju.
Wczoraj kupiłem orlen czerwony i od kolejnego tankowania zalewam.
Tylko ja sobie korekt chyba nie sprawdzę przy moim silniku z tego co się orientuję...
Ja mam DPF, który wypala mi się średnio raz na bak i ostatnio zalałem 2T właściwie tylko profilaktycznie, no cóż, zobaczymy co się wydarzynajwyżej będę ścigał po Polsce wszystkich alfaholików dolewających 2T do gnojówki
oczywiście też miałem obawy, jednak gdy się zastanowiłem i porównałem inne fora to nie znalazłem żadnych przeciwwskazań zobaczymy co będzie jak wyjadę cały zbiornik. Jak na razie dużych różnic odczuwam, cichszy z pewnością nie jest, 1dB w dół dupy nie urywa. Mam jedynie wrażenie, że "aksamitnej" odpala i wkręca się na obroty.
A czego tu się obawiać, jak robisz krótkie trasy to szybciej ci się zapcha z tego powodu, a nie dlatego że dolewasz 2T
Ja ostatnio na 2 baki przestałem dolewać 2T i Millersa, teraz wróciłem do starej mieszanki i zrobiłem już 400 kilometrów i powiem że po rozgrzaniu słychać różnicę w dźwięku silnika, specjalnej różnicy w osiągach nie zauważyłem
Millers Oils Diesel Ecomax nie jest środkiem który zastępuje 2T tak dla wyjaśnienia, a co do tego że Millers nie działa to jedyna opcja do testu jest taka że prze 3 tysiące nic się nie dolewa, a nie że po dłuższym czasie dolewania nie czujesz różnicy pomiędzy paliwem z Millersem i wcześniejszym Millersem z paliwem![]()
Niedługo będę kończyć pierwszą butelkę 2T Platinum. W zasadzie żadnych pewnych odczuć nie mam. Jedynie kultura pracy silnika na plus. I pomimo tak długiego wątku nie ma stricte określonego lidera dla dolewki? Wolałbym mieć pewność, że produkt, który dodaje do ON jest pewniakiem - a rozbieżność zdań na forum jest spora![]()
Wg opisu dodatek Millers ma trochę wspólnego z 2T. A to, że nie działa - wcześniej nic nie dolewałem (prócz profilaktycznie raz na kilka tys. jakiś "czyściciel" do wtrysków). Nie było efektu "wow". A jeździłem na Diesel Ecomax dość długo, zużyłem prawie 3/4 półlitrowej butelki (dawkowałem wg zaleceń 1:100). I w moim subiektywnym odczuciu ten dodatek w przypadku mojego silnika nie spełnił moich oczekiwań.
Co innego w przypadku słabszych silników - znajomy za moim poleceniem dodaje to do Renault Master 2.5 115 KM i czuje różnicę, spadło też spalanie.
Zobaczymy jak będzie w przypadku 2T.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
W Mojej Alfie ten dodatek lał stary właściciel i ja leję po nim, kończy się już druga buteleczka, albo trzecia. Co do róznicy to na poczatku kombinowałem, bo chciałem zobaczyć czy coś daje, z tym że dodatki coś dają jak coś jest uwalone i ma co robić u mnie nic nie miał do roboty, ale jakaś minimalna różnica była. Potem dodałem 2T i wtedy silnik zaczął ładniej pracowac po rozgrzaniu i to wszystko, korekt nie robiłem wiec nie wiem czy to coś dało czy nie.
A najwiekszą róznicę odczułem w spalaniu po .... wyczyszczeniu intercoolera i całego układu dolotowego- 0,7 ma stówkę mniej
Jak czyściłeś ten intercooler ?