Strona 44 z 175 PierwszyPierwszy ... 34353637383940414243444546474849505152535494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1746

Temat: Mixol + ON - dlaczego dolewamy oleje 2T do ropy? - w pigułce.

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

no ja dolewam czerwony semi 2T w przeźroczystej butelce. dopiero drugi bak. jak znajdę chwile to go zloguje dzisiaj

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Ja dolewałem przez dłuższy czas Millers Oils Diesel Ecomax, ale z braku odczuwalnej różnicy przerzuciłem się na 2T Platinum. Na razie kończę drugi bak. W efekcie zauważyłem korekty lekko w dół, jeśli chodzi o pracę jednostki - nie mogę nic jednoznacznie stwierdzić.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Pirat drogowy Avatar piotrekkr
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    była: 159 1.9 jtdm Cinsoft, rocznik 2007, jest: Lex IS 250 2007

Domyślnie

Panowie, czy jest ktoś kto dolewa olej do paliwa od dłuższego czasu do auta z DPF-em? Nie wiem czy słusznie, ale o to ustrojstwo się trochę obawiam i ono mnie póki co powstrzymuje przed dolewaniem oleju.

Użytkownik Rowerzysta Avatar mc007
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    159 1.9 q-tronic

Domyślnie

Wczoraj kupiłem orlen czerwony i od kolejnego tankowania zalewam.
    Tylko ja sobie korekt chyba nie sprawdzę przy moim silniku z tego co się orientuję...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Ja mam DPF, który wypala mi się średnio raz na bak i ostatnio zalałem 2T właściwie tylko profilaktycznie, no cóż, zobaczymy co się wydarzy najwyżej będę ścigał po Polsce wszystkich alfaholików dolewających 2T do gnojówki oczywiście też miałem obawy, jednak gdy się zastanowiłem i porównałem inne fora to nie znalazłem żadnych przeciwwskazań zobaczymy co będzie jak wyjadę cały zbiornik. Jak na razie dużych różnic odczuwam, cichszy z pewnością nie jest, 1dB w dół dupy nie urywa. Mam jedynie wrażenie, że "aksamitnej" odpala i wkręca się na obroty.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał piotrekkr Zobacz post
    Panowie, czy jest ktoś kto dolewa olej do paliwa od dłuższego czasu do auta z DPF-em? Nie wiem czy słusznie, ale o to ustrojstwo się trochę obawiam i ono mnie póki co powstrzymuje przed dolewaniem oleju.
    A czego tu się obawiać, jak robisz krótkie trasy to szybciej ci się zapcha z tego powodu, a nie dlatego że dolewasz 2T
    Ja ostatnio na 2 baki przestałem dolewać 2T i Millersa, teraz wróciłem do starej mieszanki i zrobiłem już 400 kilometrów i powiem że po rozgrzaniu słychać różnicę w dźwięku silnika, specjalnej różnicy w osiągach nie zauważyłem

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Ja dolewałem przez dłuższy czas Millers Oils Diesel Ecomax, ale z braku odczuwalnej różnicy przerzuciłem się na 2T Platinum. Na razie kończę drugi bak. W efekcie zauważyłem korekty lekko w dół, jeśli chodzi o pracę jednostki - nie mogę nic jednoznacznie stwierdzić.
    Millers Oils Diesel Ecomax nie jest środkiem który zastępuje 2T tak dla wyjaśnienia, a co do tego że Millers nie działa to jedyna opcja do testu jest taka że prze 3 tysiące nic się nie dolewa, a nie że po dłuższym czasie dolewania nie czujesz różnicy pomiędzy paliwem z Millersem i wcześniejszym Millersem z paliwem

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Fucel
    Mieszka w
    Grudziadz
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

Niedługo będę kończyć pierwszą butelkę 2T Platinum. W zasadzie żadnych pewnych odczuć nie mam. Jedynie kultura pracy silnika na plus. I pomimo tak długiego wątku nie ma stricte określonego lidera dla dolewki? Wolałbym mieć pewność, że produkt, który dodaje do ON jest pewniakiem - a rozbieżność zdań na forum jest spora

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    Millers Oils Diesel Ecomax nie jest środkiem który zastępuje 2T tak dla wyjaśnienia, a co do tego że Millers nie działa to jedyna opcja do testu jest taka że prze 3 tysiące nic się nie dolewa, a nie że po dłuższym czasie dolewania nie czujesz różnicy pomiędzy paliwem z Millersem i wcześniejszym Millersem z paliwem
    Wg opisu dodatek Millers ma trochę wspólnego z 2T. A to, że nie działa - wcześniej nic nie dolewałem (prócz profilaktycznie raz na kilka tys. jakiś "czyściciel" do wtrysków). Nie było efektu "wow". A jeździłem na Diesel Ecomax dość długo, zużyłem prawie 3/4 półlitrowej butelki (dawkowałem wg zaleceń 1:100). I w moim subiektywnym odczuciu ten dodatek w przypadku mojego silnika nie spełnił moich oczekiwań.
    Co innego w przypadku słabszych silników - znajomy za moim poleceniem dodaje to do Renault Master 2.5 115 KM i czuje różnicę, spadło też spalanie.
    Zobaczymy jak będzie w przypadku 2T.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Wg opisu dodatek Millers ma trochę wspólnego z 2T. A to, że nie działa - wcześniej nic nie dolewałem (prócz profilaktycznie raz na kilka tys. jakiś "czyściciel" do wtrysków). Nie było efektu "wow". A jeździłem na Diesel Ecomax dość długo, zużyłem prawie 3/4 półlitrowej butelki (dawkowałem wg zaleceń 1:100). I w moim subiektywnym odczuciu ten dodatek w przypadku mojego silnika nie spełnił moich oczekiwań.
    Co innego w przypadku słabszych silników - znajomy za moim poleceniem dodaje to do Renault Master 2.5 115 KM i czuje różnicę, spadło też spalanie.
    Zobaczymy jak będzie w przypadku 2T.
    W Mojej Alfie ten dodatek lał stary właściciel i ja leję po nim, kończy się już druga buteleczka, albo trzecia. Co do róznicy to na poczatku kombinowałem, bo chciałem zobaczyć czy coś daje, z tym że dodatki coś dają jak coś jest uwalone i ma co robić u mnie nic nie miał do roboty, ale jakaś minimalna różnica była. Potem dodałem 2T i wtedy silnik zaczął ładniej pracowac po rozgrzaniu i to wszystko, korekt nie robiłem wiec nie wiem czy to coś dało czy nie.
    A najwiekszą róznicę odczułem w spalaniu po .... wyczyszczeniu intercoolera i całego układu dolotowego- 0,7 ma stówkę mniej

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Jak czyściłeś ten intercooler ?