Wymieniłem olej, podbiłem przegląd.
Pozdrawiam.
- Rafał
Wymieniłem olej, podbiłem przegląd.
Pozdrawiam.
- Rafał
wymianka oleju + filtr do tego sprzatanie wnetrza i lekka polerka lakieru.![]()
bryczka dostała nowe zawieszenie tylne
dzisiaj 3 razy myłem autko ( bez żartów ) rano była brudna porostu , drugi raz około 14 po południu bo jakieś pie....... ptaszki obesrały mi samochód , i trzeci raz około 17 zanim pojechałem na grilla bo znowu obesrany samochód miałem , {chyba kupie sobie wiatrówkę i powyszczelam to ptactwo u mnie w okolicy } mnoży to się jak psy w Bułgarii , plaga jakas czy co.
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo
Zrobiłem to:
Od początku odkąd posiadam 147 był mały problem z pokrętłem regulacji temperatury po stronie kierowcy. Kręciło się bez wyraźnego oporu co samo w sobie nie było aż tak irytujące. Gorzej sytuacja miała się z tym, że jadąc po dziurawych drogach temperatura ustawiona na panelu kierowcy zwiększała się. Efekt był taki że po przejeździe po kostce brukowej zamiast ustawionych 21C otrzymywałem 30C. Jednak przyszedł czas zająć się tym problemem. Rozwiązałem go klejem oraz taśmą "szarą" wzmacnianą.
Na początek musiałem zrobić niezły bałagan w centralnej części deski rozdzielczej. Konieczne było wyjęcie radia, panelu z uchwytami oraz panelu klimy.
Później rozmontowanie panelu i ocena problemu. Jak widać na foto kilka połamanych elementów było źródłem problemu. Wszystko sklejone super glue oraz wzmocnione szarą taśmą. Wygląda to średnio ale powinno zdać egzamin.
Ze względu na to iż zrobiłem niezły bałagan na desce rozdzielczej postanowiłem zająć się też górnym nawiewem. W wersjach przed FL jest na nim ta wkurzająca guma. Ta gumowana warstwa była porysowana więc nie wyglądała dobrze. Pozbyłem się jej, a dodatkowo okleiłem folią "carbon" 3M. Wygląda całkiem ok.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Wczoraj odebrałem swoją od lakiernika. Pozbyłem się wyprysków rdzy na masce, przetarcia na rogu przedniego zderzaka, malowanie całego tylnego zderzaka oraz usunąłem naklejkę klubu piłkarskiego z którą Alfa przyjechała z Niemiec. W nagrodę klubową ramkę podmieniono mi na ramkę lakierni, żeby każdy widział, że samochód był malowany, heh.
Przeciagnalem kabel cb z kabiny do bagażnika przy okazji zlamałem zaczepy i kawalek z progu plastikuale jade na szrot w tyg wiec ogarne to
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Co prawda wczoraj, ale:
-Naprawione DVD w zagłówku pasażera
-Naprawione "telepanie się" sterownika zamka od centralnego zamka pod trzecim światłem stopu (w szczególności odczuwalne na kostce brukowej, takie trtrtrttrtrtr)
-Wymieniona postojówka na dużo tańszą T4W zamiast H6W (działa bez problemu)
-Wymieniona żarówka od podświetlenia popielniczki
-Tapicerka wyprana, plastiki wyczyszczone (wszystkie i to jak najdokładniej się da. niektóre rzeczy wykręcałem specjalnie po to, żeby dokładnie wyczyścić), wszystko odkurzone oczywiście
-Kilka dni wcześniej wymieniony prawy żarnik
W najbliższym tygodniu Bella zaliczy jeszcze mycie Karcherem, no i to chyba tyle
-