Link do katalogu: https://www.flickr.com/photos/136418...h/21435627440/
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Jak się wsteczny wrzuca? jest po prostu za 'jedynką' czy jakiś myk trzeba zrobić?
Pozdro,
Bartas
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Nie wiem po co tutaj tyle OT odnośnie RWD/FWD/AWD?!
Giulia Q będzie tylko RWD. Inne wersje mogą mieć AWD. Pierwszą QV można będzie dostać w marcu 2016. Bardziej cywilne modele będą dostępne dopiero od połowy 2016. Zapisy na Giulię już trwają. Po wyrażeniu chęci na jazdę próbną podczas targów, dziś miałem 2 telefony z Włoch (pani mówiła po polsku) odnośnie ewentualnych planów zakupu. Czyli zależy im na sprzedaży ale zaczynają to od d.py strony... Stoisko AR szału nie robiło. Wiedza osób odpowiedzialnych za kontakt ze zwykłymi odwiedzającymi co najmniej dyskusyjna (między innymi pan w garniturku chciał mi wmówić, że z przodu są 4 tłoczki hamulcowe a nie 6...).
Auta widoczne na targach to egzemplarze ręcznie składane, nie przeznaczone do żadnych jazd próbnych ani testów. Widać tam lekkie niedoróbki ale to nie one będą odstraszać i zniechęcać klientów. Co komu z patrzenia na auto i kilkuminutowej wizyty we wnętrzu, skoro nikt nie wie, kiedy konkretnie będzie można się taką przejechać...
Co do ogólnego wrażenia. Mnie się podoba jej bryła, choć felgi mogły by mieć ET nieco mniejsze, bo szczególnie przód wydaje się schowany w błotniku i za szerokim zderzakiem.
Wnętrze jest zaskakująco obszerne. Bagażnik ma 480 litrów i będzie bardziej praktyczny niż w 156/9 z racji lepszego kąta otworu załadunkowego.
Mam 188 cm i siedząc wygodnie z przodu mogłem się spokojnie przesiąść do tyłu na bardzo dobrze wyprofilowaną kanapę i zostawało mi jeszcze miejsce na kolana! Tutaj wielki plus. Materiały użyte we wnętrzu raczej bdb. Raczej, bo wykończenie niektórych z nich nosi ślady początkowej fazy odlewów niskociśnieniowych ale to się powinno zmienić w wersjach z seryjnej produkcji. Ciekawostką są siedzenia obszyte w 100% skórą naturalną. Nie będzie fajansu w stylu dermy na bokach i z tyłu oparć/kanap/zagłówków.
Profilowanie przednich foteli seryjnych (seryjnych z QV bo w tych karbonowych nie można było usiąść) jest rewelacyjne. Siadasz i nie chesz wyjść. Coś, jak w GT z alfatex'em ale 3 razy lepiej. Kierowca ma wszystko w zasięgu ręki nie czując się jednocześnie osaczonym i ograniczanym, jakw niektórych autach.
Kierownica leży w dłoni idealnie. Jakość skóry i wytłoczenia są rewelacyjne.
Biegi to klasyczny Quick Shift. Gałka jest ciężka i masywna ale poddaje się w odpowiedni sposób a prowadzenie biegów jest bardzo dokładne i wyjątkowo krótkie.
Mam kilkanaście zdjęć obrazujących budowę kilku dość istotnych elementów ale muszę znaleźć chwilę na ich zamieszczenie tutaj.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 23-09-2015 o 21:47
A propo katalogu......to nawet on jest zrobiony z dobrej jakosci papieru i fajnie to wyglada bo tlo jest matowe a zjecia nie.zdobylem kilka innych i zaden nie robi takiego wrazenia.
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
Rozstaw osi identyczny jak nowe Audi A4, wysokość również tylko parę centymetrów krótszy. Szerokość jak aktualne Audi A6. Porównywałem z wikipedii. Fajnie, że nie jest taki wielki jak aktualne modele klasy średniej, ma proporcje bardziej sportowej limuzyny.
p.s. Czy osoby z Polmozbytem, serwisem i innymi bzdurami mogłyby się wynieść do innego wątku![]()
codziennie 4-5 stron bzdur. Dobrze ze dzis Luke i Belfer troche zmienili obraz tego tematu![]()
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html