Ja zauważyłem u siebie taką zależność:
- w trasie dokładność 0.1-0.2,
- w mieście do 0.5-0.7.
Im dłuższy dystans tym większa dokładność.
TOP GEAR? No jaha! 27 stycznia rusza nowy sezon, zaczynamy od Africa SPECIAL
Can't wait![]()
Ja zauważyłem u siebie taką zależność:
- w trasie dokładność 0.1-0.2,
- w mieście do 0.5-0.7.
Im dłuższy dystans tym większa dokładność.
TOP GEAR? No jaha! 27 stycznia rusza nowy sezon, zaczynamy od Africa SPECIAL
Can't wait![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Ja nie wiem dokladnie jakie zuzycie w l/km mam ale widze po zasiegu.
dzis jak jechalam 300 km po sniegu i lodzie , 80-90 km/h , lagodnie , to mialam prawie 1200 km zasiegu na baku , podczas gdy przy zwyklej mieszanej jezdzie 700-800 , a przy grzaniu autostradowym to kolo 600 km
zasięg komputer przelicza na podstawie zużycia chwilowego i ilości paliwa w baku.Jedziesz wolniej, dalej zajedziesz.
No wlasnieto mam na mysli.
dlatego zazwyczaj mam srednie zuzycie 8 co daje okolo 800 zasiegu ( bak ma cos kolo 65 litrow ) a przy takiej jezdzie jak wczoraj srednie spalanie bylo okolo 5,5-6 litra/100
Witam
Jak już jest zdanie o baku to ja sie wtrącę, czy ktoś tankował alfę pod korek? bo... za pierwszym tankowaniem pod korek wskaźnik na dystrybutorze pokazywał mi 80l, myślę sobie niemożliwe, wiec kolejne tankowanie pod korek dzisiaj i wlało się 81,27 na innej stacji. W intsrukcji mam napisane 70l w tym 10 rezerwa.Mam 2.2 jts.Czy zauważyliście to samo, może być takie przekłamanie?Czy w rurce od korka do baku mieści się 10 l?![]()
Gdziekolwiek tankujesz nie jezdzij już więcej na tą stacje :-) bak ma 70 litrów. Rezerwa się zapala przy około 10 litrach w baku. Tak przynajmniej jest u mnie.
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Potwierdzam - dane od Evo666 jak w instrukcji. Ładnie ludzi naciągajągdzie jest ta stacja?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
zatankujcie pod korek, mi tankowanie zajęło około 12 min pod korek, pierwsze wybicie pistoletu to około 71l. Właśnie pojechałem na drugą stacje i pokazała tak jak napisałem. i własnie nie wiem co mam robic.