DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
[QUOTE=rafter;1700783]Z tego co czytałem BMW szykuje na 2016 odpowiedźBędzie to odelżona wersja M4 o oznaczeniu CSL :
Być może!!
Póki co wygląda to tak:
https://www.youtube.com/watch?v=OA1Kn_L4Yf8
Ostatnio edytowane przez otto ; 30-09-2015 o 14:58
Troche wstyd, żeby musieli modyfikować coupe, aby móc wygrać z sedanem..
A dwa… Myślę, że celowo Giulię nazwali QV, aby móc ewentualnie wypuścić GTA…![]()
[QUOTE=otto;1700810]Ciekawe jak te wyniki mają się z rzeczywistością, tzn
- jaki jest poziom kierowcy w obu przypadkach
- na jakich jadą oponach (nawet nie marka ale rodzaj, tzn cywilne, HP a może wyczynowe?)
- w jakiej temperaturze,
itp.
Nigdy się jakoś nie interesowałem ciwilnymi autami na ringu, bo to ze sportem ma niewiele wspólnego...
Ktoś wie?
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Na tym filmiku widać że jednak bmw jest szybsze. Co niczemu nie dowodzi, bo to tylko filmik z testów.
Czy szybsze to trudno powiedzieć po obejrzeniu filmu, ale Alfa wydaje bardziej nerwowa, jakby trochę prędkość przerastała możliwości podwozia(uwaga na 13-15 sek filmu bałem się że zaraz wypadnie z asfaltu)
Ciekawe kiedy pojawią się jakiekolwiek relacje z jazd niezależnych kierowców np dziennikarzy(na razie brak jakichkolwiek)
Od kiedy dziennikarze są niezależni?Alfa będzie nerwowa, bo ma taki układ kierowniczy.. Jak w GTA układ kierowniczy miał przełożenie 1.8, a ten ma być NAJBARDZIEJ bezpośredni na rynku to się nie dziwię..
W 147 mam 2.1 i jest nerwowo np. przy hamowaniu.. (WRX STI ma 2,3.)
Analogia trochę do gokartu.. chyba większość miała okazję jeździć.
To jakiego kierowce daje zespół to jest jego sprawa…
Interes zespołu jest taki, żeby z samochodu wycisnąć tyle ile się da, bo to jest wizytówka dla marki.
Ostatnio edytowane przez MichAlfa ; 30-09-2015 o 19:10
a co ma przełożenie magla do nerwowości?, w 159 mam ok 2 lock to lock i nie zauważyłem żadnej nerwowości przy hamowaniu
, Subaru także.... za to wyścigowe seicento (jakoś ok 3) sporting przy hamowaniu wymaga mega ogarniętego kierownika
za nerwowośc odpowiada szereg innych czynników, głownie zawieszenia, ale nie róbmy tu OT z tym tematem...
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Od dawna myślę, żeby się przejechać na Nurgburgringu. Motorem się boję, bo śmierć pewna jak mnie wyniesie z winkla a autem to miałbym zagwostkę czy Mito czy 159?![]()