trzeszczały mi boczki podczas słuchania muzyki - podłożyłem pomiędzy głośniki a kosz filcowe podkładki samoprzylepne - teraz cisza i spokój nawet przy głośnym słuchaniu![]()
trzeszczały mi boczki podczas słuchania muzyki - podłożyłem pomiędzy głośniki a kosz filcowe podkładki samoprzylepne - teraz cisza i spokój nawet przy głośnym słuchaniu![]()
Sam ( !!! ) wymieniłem czujnik położenia wału korbowego - stary zaczął już nawalać, raz 2.5h stałem w upale, żeby temperaturka silnika spadła.
Aha, dostać się do tego z góry - nie mam pojęcia niby jak. Ręce podrapane, elementy różne w komorze silnika usunięte, ale nic z tego.
Podnośnik w górę, kobyłka pod skrzynię biegów i kładziemy się pod autem. Robota na czuja, nic praktycznie nie widać, ale dało radę. Póki co, wydaje się że jest w porządku.
Czujnik od Boscha z IC - 150zł.
No i przy okazji wymiana filtra powietrza![]()
Ostatnio edytowane przez mrt57 ; 31-08-2012 o 10:29
A ja wczoraj umyłem swoją 147 bo po powrocie z żywca nie było najczystsze, zwłaszcza że trochę było mokro. No i przy tej okazji wrzuciłem nowe wygłuszenie maski z wersji po FL, bo to które miałem jeszcze z czasów poprzedniego właściciela było trochę sfatygowane. To z wersji po FL jest ładniejsze![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Rozebrałem ją niemal do gołej blachy - niewiele brak. A w Maździe założyłem rozpórkę.
Dzięki Kamo za pomoc![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Moze nie dzis bo tydzien temu
Ale;P wymiana rozrzadu plus olej i filtry.
W najblizszym czasie drobnostki typu podswietlenie wskaznika temp silnika![]()
Wysprzątałem środek w samochodzie, przy okazji odkryłem wszystkie działania poprzedniego właściciela, który chyba używał tylko i wyłacznie młotka ;(.
wymieniłem ze Szwagrem filtr paliwa![]()