wyczyszczony egr i zaślepiony, zaklejony wyciek w zbiorniczku płynu do spryskiwaczy. Mycie i sprzątanie wśrodku i na próbę naklejka na zacisk - > w tygodniu dorzucę resztę. Zakupiony kabelek i rozmowa z autem - dogadaliśmy się bez problemu![]()
wyczyszczony egr i zaślepiony, zaklejony wyciek w zbiorniczku płynu do spryskiwaczy. Mycie i sprzątanie wśrodku i na próbę naklejka na zacisk - > w tygodniu dorzucę resztę. Zakupiony kabelek i rozmowa z autem - dogadaliśmy się bez problemu![]()
Marzenie - > Quattroporte, ale powolutku .....
Płukanka silnika + wymiana oleju + wymiana filtra oleju.
Kolejno: Millers Engine Flush, Valvoline Maxlife 10w40, Purflux.
A wszystko dzięki pomocy Pablo., u którego zaopatrzyłem się w ww. produkty![]()
Wymieniona sprężyna czujnika położenia pedału sprzęgła i... znów działający tempomat...![]()
A ja w piątek wróciłem po 2,5tyg spędzonych na bałkańskich bezdrożach. Alfina naprawdę dała radę. Jedynie osłona dolna silnika pękła w Albanii od wielkich kamieni na drodze (kolega Hondą CRV ledwo przejechał jeden odcinek). Zrobione 4910km
Kilka fotek zgranych na szybko spośród 8500 innych zdjęć, które tam zrobiliśmy
Macedonia:
Albania (z greckim Korfu w tle):
Jedna z dróg 1060m npm (Albania):
Wysychające jezioro w Bośni i Hercegowinie:
BTW jeśli komuś nie wystarczają serpentyny w Chorwacji, to niech przejedzie się po Czarnogórze, Bośni i Hercegowinie oraz przede wszystkim Albanii. Tam drogi projektowali ludzie chyba po tonie wciągniętego koksu![]()
Zabrałem się w końcu za wymianę uszkodzonego głośnika i tu poszło szybko. Zabrałem się też za podłączenie sterowania z kierownicy wykorzystując wiązkę kabli i tu problem bo nie działało. Tyle rozbierania auta i zonk.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
a ja dzisiaj przegoniłem belle na maxa 239 km/h wiecej nie pojechała na tych kapciach...![]()
o co k'mon???
JTD: Wymieniony olej na Millersa XFD 5w40 + filtr. Przy okazji sprawdziłem korekty wtrysków.
Wypilismu razem po piwku:-)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]