Z powodu braku automatycznych szyb, naszczeście spaliłem tylko bezpiecznik od podniśników szyb. Taka trywialna funkcja a jaka wygoda, szkoda że tylko szyba kierowcy ją ma![]()
Z powodu braku automatycznych szyb, naszczeście spaliłem tylko bezpiecznik od podniśników szyb. Taka trywialna funkcja a jaka wygoda, szkoda że tylko szyba kierowcy ją ma![]()
W zasadzie nie dziś, ale w ostatnie dwa tygodnie - wszystko
Wywaliłem silnik i wnętrze, rozebrałem auto do gołego. Teraz stoi zepsuta![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Zdemontowałem panel regulacji szyb , strasznie denerwowała mnie ta schodząca z niego guma. Z prawych drzwi ze-szczotkowany z użyciem Nitro panel wyglądał super, gładki czarny plastik. ....z drzwi kierowcy guma zeszła też...ale okazało sie że plastik panelu jest ..BIAŁYpomalowany na czarno...zaczęły wychodzić piękne przecierki...farba dała radę pomalowałem wytartą część panelu i jest ładnie. Ale poćwiczyłem przy całej operacji łacińskie zaklęcia nad swoją głupotą (od spodu widać było , że panel jest biały)
![]()
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
I nowa historia...
Jak sokolim okiem sięgnąć parking .... gdzieś daleko , gdzie auta z fotelikami nie dojeżdżają, zakupowicze nie chodzą z wózkami, nie ma drzew. ptaki nie desantują odchodów, wycieczki szkolne nie opierają się o auta, nie ma niedzielnych kierowców w starych zapyziałych Golfach II....zostawiłem auto, jak jasna niedola myślę...|Hektar" wolnego miejsca, jak ktoś podjedzie (parking przed biurowcem w, którym pracuję) to ma milion metrów na parkowanie koło mnie, czołg, teściowa z wielkim tyłkiem , kombajn i dwie armaty wchodzą luzem i można jeszcze zakręcić "wiatraczek" rozkładając ręce. Ale nie...musiał się trafić (On lub Ona) który podjechał blisko i zamaszyście otworzył wrota....!#!#!@$$!@$#!@#@#!@$@#!# po jaką niedolę uderzył nimi w mój samochód? Efekt ?....Wgniotek, mały i nie upierdliwy w połowie tylnej części nadwozia...ale na ciemnym kolorze "faluje" połysk i doprowadza mnie do wstrząsu łupieżu....walczę z sobą by pomimo jego niewielkiego rozmiaru nie naprawić go metodą "Dent" bo dojdzie się chyba przez wyjętą popielniczkę prętem bez trudu - mówię o fachowcu...
Wqrw na 100 proc :-/
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Ta nieuwaga na parkingach mnie do szału doprowadza, więc jednoczę się w "bulu i nadzieji" cytując klasyka![]()
A ja dziś znalazłem w schowku jakieś dwie tajemnicze śrubki i zaślepkę leżące luzem (których jeszcze niedawno tam nie było !)![]()
podłączam się do 'kondolencji'
moja Gtv chyba 4 dni po zakupie została zarysowana na parkingu pod blokiem, zderzak tył i błotnik tył lewa strona, a dwa miesiące temu zauważyłem kolejne rysy na przednim zderzaku po lewej stronie
ludzie nie patrzą co robią, mają w dupie parkowanie, liczy się tylko to, aby postawić gdziekolwiek i jakkolwiek swój samochód, a potem uciec, żeby nikt nie zwrócił uwagi za to
verdebiancorosso
To dokładnie rok temu ,wracam sobie spokojnie z pracy i widzę że coś leży przed autem , a tam tablica pogięta sobie spokojnie leży i ramka połamana, godzina 14 wątpię że nikt tego nie widział...(pozdrawiam pana lub panią, która to zrobiła i nawet żadnej kartki nie zostawiła, najlepiej za***lic i uciec....)