Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Owszem ale decyzja o tym jak powinna wyglądać marka należy jednak do tych co kupują nowe auta i nie mowie tutaj o prawie głosu w dyskusji na forum, bo akurat tutaj może się każdy wypowiedzieć ale Ci co kupują nowe auta mają kartę przetargową w postaci gotówki i właśnie ilością kupionych sztuk ludzie dają do zrozumienia czy producenci podążają w dobrym kierunku i klienci chcą ich produkty czy jednak nie. Naszą forumową paplaniną nikt się nie przejmie ale lecącą na łeb sprzedażą i stratami finansowymi już jednak ktoś powinien
Żeby ta zasada była zawsze stosowana było by super niestety często liczą się układyMagneti Marelli robiło i robi nadal dla Alfy bo jeszcze do kwietnia należało do FCA. W maju spółka została sprzedana wiec zobaczymy jak to będzie wyglądało w przyszłości
![]()
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 27-08-2019 o 15:56
Często właśnie te "stare" dają większą przyjemność z jazdy i bardziej cieszą oko. W salonach jest już bardzo mało takich nowych aut.Winne są nie tylko zaostrzające się normy, ale też gusta dużej grupy klientów (np. dziwaczna moda na SUV-y), którzy szukają przede wszystkim lub tylko praktyczności i ekonomii w nowym samochodzie, przecież to widać nawet w tym wątku- dotyczy to nawet takich, którzy mieli lub mają Alfy. Dla tych, fani fajnych sportowych aut dających przyjemność z jazdy to fanatycy.Wśród nowych aut mało jest też takich, które potrafią zrobić z potencjalnego nabywcy takiego "fanatyka". Najgorsze jest to że i Alfa zaczęła się coraz bardziej zbliżać do tego schematu, nowe modele, mimo że dalej dość charakterystyczne o świetnych własnościach jezdnych i dające radość z jazdy stają się coraz bardziej podobne do innych, stąd coraz powszechniejsze ich porównania do reszty z użyciem typowych dla reszty kryteriów. Jak pisałem, dobrze wróży Tonale- stylistyka jest jak najbardziej właściwa (szkoda tylko że SUV), jeszcze silnik o właściwej mocy i lepsza dynamika niż reszta i całkiem możliwe że to wypali.
https://forzaitalia.pl/news/tonale-o...ign-award-2019
Ostatnio edytowane przez alfist ; 27-08-2019 o 16:11
Zależy co dla kogoś znaczy "przyjemność z jazdy" bo owszem można kupić 30-40 letniego mercedesa czy Alfe ale jazda tym na co dzień to bądźmy szczerzy nie będzie zbyt duża przyjemność co najwyżej do weekendowego pojeżdżenia. Natomiast do sprawiania przyjemności w codziennej jeździe to praktycznie każda marka ma fajne usportowione wersje zwykłych dupowozów i to za rozsądną kasęFajnie to kiedyś pokazali choć jak zawsze przejaskrawili w grand tour gdzie Clarkson wybrał starego Astona, Hammond Jaguara, a James May... nowego Civica Type-R
Czy wśród nowych aut jest mało aut czyniących z ludzi miłośników? Jakoś jak się spotykam ze znajomymi to tego nie zauważyłem większość to miłośnicy motoryzacji w autach kilkuletnich GTI, RSy, Mki, AMG, Rki itp.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 27-08-2019 o 16:16
Ano właśnie, problem sprowadza się do tego kto ma jaki gust, włącznie z przyjemnością z jazdy. Przypomniała mi się wypowiedź jakiegoś nawet Niemca na forum Alfy GT, który miał też mocniejsze Audi RS; powiedział że woli Alfę GTA, bo to Audi jest po krótkim czasie po prostu nudne.
No, a ja myślałem o GT ale po wielu latach posiadania 147 też było by dla mnie nudne bo to jest praktycznie to samo auto![]()
Ale co by nie gadać GT jest nadal fajnym autem.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Taka Giulia też ma bardzo duży potencjał. Tym autem jeździ się naprawdę fajnie. I pomijam już nawet silniki, taka moda teraz na 4cylindrowe turbopierdziawki - dużo koni ma i świetnie jedzie. Ale takie detale jak brak możliwości wyłączenia kontroli trakcji...
Nikt nie skomentował rewelacji o wyprzedaży rocznika 2018![]()