Gonzo nie ścigaja u nas za hidy?
Wiesz coś na ten temat?
jak na razie nikt sie nie czepia
moim zdaniem jesli hidy sa w dobrze ustawionych soczewkach to nie oslepiaja, a policja pewnie i tak nie wie w ktorych samochodach seryjnie sie montuje xsenony, a kto sobie sam w garazu zalozyl...
jeszcze nikt mi nie mrugal ze oslepiam ani w dzien ani w nocy
mijalem kilka suszarek, jechalem pare razy za radiowozem i nic
ogolnie gra jest warta swieczki, bo widocznosc po zmroku jest o niebo lepsza szczegolnie na boki, a znaki widac duuuzo wczesniej niz na normalnych h1![]()
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 04-06-2009 o 20:46
panowie ja mam taki problem, może ktoś wie z czego to wynika.
światła mijania, HID. Przy zapalaniu długich mijania gasną.... czy ktoś wie jak to wyeliminować??
druga sprawa jak reguluje się lampy?
http://www.allegro.pl/item673796867_...amp_xenon.html co o tym sądzicie?
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
Witam
No i stało się, xenony made in China założone, powiem szczerze, że jestes bardzo zadowolony z efektu co zresztą można zobaczyć na poniższym foto. Koszt 175 zł., czas montażu jakieś 20 minut - potrzebny jeden śrubokręt. Zestaw Hid barwa 8000K.
Sam kiedyś cieszyłem się czymś takim, do momentu kiedy zorientowałem się, że oślepiam innych (niestety). Z pomocą przyszedł mi kolega z forum andro34, który zaoferował mi reflekotry z soczewkami. Teraz nie dość, że nikogo nie oślepiam, to jeszcze mam idealną granicę światło/cień i na prawdę dobrze oświetloną drogę.
Ksenon bez soczewki (jeśli nie jest oryginalny) już do mnie nie przemawia, a wręcz przeciwnie...
Pozdrawiam.
- Rafał
Minimalne wymagania dla zestawów hid z Allegro jest soczewka żeby to miało ręce i nogi
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Moja narzeczona chce mi kupić HIDy na gwiazdkę do mojej 146. Wydaje mi się że mam soczewki w kloszach. Proszę o utwierdzenie mnie w moim myśleniu lub wyprowadzenie z błędu.
była - Czarna 146 1.4 Boxer
była - Verde Minerwa 166 2.0 V6 TB
jest - Blue Mate 146 1.7 16v Boxer
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rugi_raz_.html
jest - Crosswagon Q4