Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie

No tak, zupełnie nie skojarzyłem flirtu Daimler-Chrysler. Dzięki, juz wszystko jasne!

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Haveblue Zobacz post
    Nie wyszło im to na dobre, bo zapomnieli o promocji 159-ki a nie dlatego że była za ładna. Badania rynku jasno to pokazały.
    Alfa 159 z samego założenia była skazana na porażkę. Projektowanie po kosztach z wykorzystaniem komponentów z GM nie mogło się dobrze zakończyć. Włosi zapomnieli chyba z czego wynikał sukces Alfy 156.

Z kluczowych cech 156-tki zostały tylko ładny wygląd oraz dobre prowadzenie. Zabrakło całej reszty czyli:

- Dobrej palety silników benzynowych z włoskim zadziorem
    - niskiej masy
    - radości z jazdy wynikającej z kompilacji powyższych cech

Nie twierdzę, że Alfa 159 jest złym samochodem. To dobry wóz na trasy, szczególnie z mocnym dieslem pod maską. Do tego mało awaryjny jak na dzisiejsze realia.
    Nie jest to jednak dobra rasowa "Alfa" i trzeba się z tym pogodzić.

Na szczęście wszystko wskazuje na to, że Giulia będzie rasową Alfą na całego. Będzie posiadała wszystkie podstawowe cechy Alfy Romeo do tego z tylnym napędem! Tylko z takim wozem Alfa może znów wrócić na należna jej pozycję na rynku.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Uwielbiam przepychanki typu "model XYZ to nie jest prawdziwa Alfa"... Żuczek a np moim zdaniem 147/156 to też nie jest prawdziwa Alfa. Bo prawdziwa Alfa ma napęd na tył. Jeszcze te z Busso pod maską mogą do tego miana aspirować, ale prawdziwa Alfa ma napęd na tył.
    I co, nie mam racji? Ano ja mam swoją, Ty swoją, obie są prawdziwe bo każdy inaczej sobie definiuje "prawdziwą Alfę".
    Może skończmy off top pod tytułem "159" i wróćmy do tematu...

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

W najważniejszym jednak się zgadzamy - ze względu na napęd na tył Giulia już teraz jest rasową, prawdziwą Alfą Romeo w wersji QV. Oby wersje cywilne też prezentowały wysoki poziom osiągów w swoich segmentach mocy i będzie hit

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

A co wy checie od GM?połowa Polski jeździ oplami i nikt nie narzeka ,tak samo na 159 ,a z rasowymi alfami to trzeba zapomnieć ,teraz jest masówa i po temacie.
    Jeździłem nie jedną alfą i jak dla mnie nie ma zastrzeżeń, bo wiem,że jadę alfą i nie muszę patrzeć na znaczek,mam bmw i alfę i na pewno alfa nie jest gorsza od bmw w żadnym calu,jedno ma swój klimat i drugie.
    Dobrze,że giulia wraca na tył napęd,będzie fajnie,szkoda tylko,że dźwięk silnika taki, a nie inny,ale wszystkiego nie da się mieć.
    To,że 159 jest krową to każdy wie,przecież to jest większe auto od 156 więc logiczne
    Nie tylko w alfie są takie odbieganie od historii marki,bo np w bmw jest na przód napęd i 4x4 i czy to są prawdziwe bmw?tak samo mercedes.
    Na forach bmw też widzę oburzenie użytkowników na to,że nowe bmw mają na przód napęd.Prawdziwa motoryzacja skończyła się dawno temu,gdzie samochody wyglądały jak samochody a nie jakieś dziwadła podobne do jaja,czy też nie wiadomo czy to jest przód auta bądź tył.
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 20-10-2015 o 09:23

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał dereza Zobacz post
    Dobrze,że giulia wraca na tył napęd,będzie fajnie,szkoda tylko,że dźwięk silnika taki, a nie inny,ale wszystkiego nie da się mieć.
    A BMW masz w rzędowej szóstce?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Napisał to człowiek, który nie widział samochodu na żywo, nie siedział w nim i na dobrą sprawę nie ma pojęcia o zaawansowaniu tego pojazdu. Kończ Waść wstydu oszczędź... Nie sobie tylko chociażby naszemu gronu.
    !
    widziałem samochód, drogi Modeatorze
    siedziałem w samochodzie, drogi Moderatorze
    nieodmiennie mnie twoja buta i pewność siebie fascynuje
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Ładny cyrk. Pierw gadka ,że Giulia to ujnia porównując do 159 ,teraz ,że 159 to ujnia. Yo yebia. Każda ma swoje plusy i minusy dla mnie GTA mimo napędu na przód to rasowa Alfa. 159 może i krowa ,może materiały niektóre nie rewelacyjne ale te auta zabija designem wszystko co bylo 10lat temu i co wyjdzie za 10lat. Do Giulii mielismy stylistycznie zbyt wielkie oczekiwania i faktycznie nie każdemu przednie lampy wpadły w gusta ale dajmy autu sie pokazać . Potem bedziemy kamieniami w "prezesa" rzucać.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Szefem designu w Alfie został właśnie Amerykanin:
    http://europe.autonews.com/article/2...OG15/151019878

Cóż, jeśli chodzi o kierunek, w którym zmierza Alfa, trzeba będzie chyba postawić piwko koledze Pingwinowi .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Szefem designu w Alfie został właśnie Amerykanin:
    http://europe.autonews.com/article/2...OG15/151019878

Cóż, jeśli chodzi o kierunek, w którym zmierza Alfa, trzeba będzie chyba postawić piwko koledze Pingwinowi .
    Z tego co piszą to Amerykanin i Niemiec:
    "Klaus Busse, a German national, is returning to Europe from FCA in the U.S. to become head of design for FCA's Europe, Middle East and Africa region.
    Also moving to FCA’s design center in Turin from the U.S. is Scott Kruger, who is Alfa Romeo’s new exterior design."

Cieszmy się z tego czym jeździmy, bo za chwilę może być tak że od ich nowych projektów będzie boleć głowa...