No tak, zupełnie nie skojarzyłem flirtu Daimler-Chrysler. Dzięki, juz wszystko jasne!
No tak, zupełnie nie skojarzyłem flirtu Daimler-Chrysler. Dzięki, juz wszystko jasne!
Alfa 159 z samego założenia była skazana na porażkę. Projektowanie po kosztach z wykorzystaniem komponentów z GM nie mogło się dobrze zakończyć. Włosi zapomnieli chyba z czego wynikał sukces Alfy 156.
Z kluczowych cech 156-tki zostały tylko ładny wygląd oraz dobre prowadzenie. Zabrakło całej reszty czyli:
- Dobrej palety silników benzynowych z włoskim zadziorem
- niskiej masy
- radości z jazdy wynikającej z kompilacji powyższych cech
Nie twierdzę, że Alfa 159 jest złym samochodem. To dobry wóz na trasy, szczególnie z mocnym dieslem pod maską. Do tego mało awaryjny jak na dzisiejsze realia.
Nie jest to jednak dobra rasowa "Alfa" i trzeba się z tym pogodzić.
Na szczęście wszystko wskazuje na to, że Giulia będzie rasową Alfą na całego. Będzie posiadała wszystkie podstawowe cechy Alfy Romeo do tego z tylnym napędem! Tylko z takim wozem Alfa może znów wrócić na należna jej pozycję na rynku.
Uwielbiam przepychanki typu "model XYZ to nie jest prawdziwa Alfa"... Żuczek a np moim zdaniem 147/156 to też nie jest prawdziwa Alfa. Bo prawdziwa Alfa ma napęd na tył. Jeszcze te z Busso pod maską mogą do tego miana aspirować, ale prawdziwa Alfa ma napęd na tył.
I co, nie mam racji? Ano ja mam swoją, Ty swoją, obie są prawdziwe bo każdy inaczej sobie definiuje "prawdziwą Alfę".
Może skończmy off top pod tytułem "159" i wróćmy do tematu...
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
W najważniejszym jednak się zgadzamy - ze względu na napęd na tył Giulia już teraz jest rasową, prawdziwą Alfą Romeo w wersji QV. Oby wersje cywilne też prezentowały wysoki poziom osiągów w swoich segmentach mocy i będzie hit![]()
A co wy checie od GM?połowa Polski jeździ oplami i nikt nie narzeka ,tak samo na 159 ,a z rasowymi alfami to trzeba zapomnieć ,teraz jest masówa i po temacie.
Jeździłem nie jedną alfą i jak dla mnie nie ma zastrzeżeń, bo wiem,że jadę alfą i nie muszę patrzeć na znaczek,mam bmw i alfę i na pewno alfa nie jest gorsza od bmw w żadnym calu,jedno ma swój klimat i drugie.
Dobrze,że giulia wraca na tył napęd,będzie fajnie,szkoda tylko,że dźwięk silnika taki, a nie inny,ale wszystkiego nie da się mieć.
To,że 159 jest krową to każdy wie,przecież to jest większe auto od 156 więc logiczne
Nie tylko w alfie są takie odbieganie od historii marki,bo np w bmw jest na przód napęd i 4x4 i czy to są prawdziwe bmw?tak samo mercedes.
Na forach bmw też widzę oburzenie użytkowników na to,że nowe bmw mają na przód napęd.Prawdziwa motoryzacja skończyła się dawno temu,gdzie samochody wyglądały jak samochody a nie jakieś dziwadła podobne do jaja,czy też nie wiadomo czy to jest przód auta bądź tył.
Ostatnio edytowane przez dereza ; 20-10-2015 o 09:23
Ładny cyrk. Pierw gadka ,że Giulia to ujnia porównując do 159 ,teraz ,że 159 to ujnia. Yo yebia. Każda ma swoje plusy i minusy dla mnie GTA mimo napędu na przód to rasowa Alfa. 159 może i krowa ,może materiały niektóre nie rewelacyjne ale te auta zabija designem wszystko co bylo 10lat temu i co wyjdzie za 10lat. Do Giulii mielismy stylistycznie zbyt wielkie oczekiwania i faktycznie nie każdemu przednie lampy wpadły w gusta ale dajmy autu sie pokazać . Potem bedziemy kamieniami w "prezesa" rzucać.
Szefem designu w Alfie został właśnie Amerykanin:
http://europe.autonews.com/article/2...OG15/151019878
Cóż, jeśli chodzi o kierunek, w którym zmierza Alfa, trzeba będzie chyba postawić piwko koledze Pingwinowi.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Z tego co piszą to Amerykanin i Niemiec:
"Klaus Busse, a German national, is returning to Europe from FCA in the U.S. to become head of design for FCA's Europe, Middle East and Africa region.
Also moving to FCA’s design center in Turin from the U.S. is Scott Kruger, who is Alfa Romeo’s new exterior design."
Cieszmy się z tego czym jeździmy, bo za chwilę może być tak że od ich nowych projektów będzie boleć głowa...