Ja mam u siebie -30 przy czym tył trochę bardziej usiadł - felga 7,5R17 z oponą 215/45 i przy 3 osobach + bagaże nic nie tarło, aczkolwiek dobra dziura i może zdarzyć się przecierka.
Obrazowo - między błotnik a oponę prostopadle wchodzą dwa palce.
Ja mam u siebie -30 przy czym tył trochę bardziej usiadł - felga 7,5R17 z oponą 215/45 i przy 3 osobach + bagaże nic nie tarło, aczkolwiek dobra dziura i może zdarzyć się przecierka.
Obrazowo - między błotnik a oponę prostopadle wchodzą dwa palce.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
panowie a ET felga feldze nie równa dużo czynników sie składa na to czy felga bedzie obcierac czy nie dodam od siebie ze da sie zrobic na 17 -80mm w 5 osób i nie obciera![]()
a da sie tak zrobić ze na seryjnym zawiasie przy zestawieniu 17/9 et 10 tez bedzie obcierać![]()
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
Przy -80mm żeby nie obcierało to musi być niezły beton. To ze zdjęcia jest -80?
Przy 17/9 i ET10 to by za obrys wystawały
dirt- z tym et 10 to oczywiscie było tylko przykładowo
pływak- fakt nie doczytałem Twojego Et
omen-
nalezy sie zastanowic wiadomo przy takiej 18 z taka oponą to kupuj kit - 30 mm i bedziesz miał auto do normalnej jazdy a przy okazji bedzie lepiej wygladać niz seria , jesli ma być nisko -45mm to zawiasik musi być juz twardszy bo jak sie doładuje to bedzie kiepsko oczywiscie ja mam swoje zdanie ze gwint bo wiadomo felgi sie nudza i zawsze moze wpasc felga z innymi parametrami a tak pokrecisz sobie pod felge i juz. Przerabiałem juz to raz kupiłem zawieszenie do wczesniejszego auta cieszyłem sie jak głupi zawieszenie wejdzie alumki sie wrzuci i bedzie pieknie i co i po 15 min po załozeniu zestawu juz myslałem jak auto nizej posadzić bo te 35mm przy nowej alumie było naprawde mało i wygladało to smiesznie dodam ze z 17 wtedy przesiadłem sie na 16
wiec wrzucaj kit - 30/35 i bedziesz miał najlepsza opcje ,,,
a tu mały bonus dla tych to sie zastanawiaja jak nisko jest nisko kolejne fotki auta na większej glebie raczej pod koniec roku na psss psss![]()
foto zimówki 185/65 15x7"
zawias 120/100
Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowane przez marshall ; 01-06-2011 o 06:22
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
A co to za zawieszenie? Nie wyglada az na takie obnizenie...
Moim zdaniem -45/40 bylby dobrym rozwiazaniem jesli chodzi o wyglad auta.
no i podjąłem decyzję..
niestety mieszkam w tak pojeb**** kraju jak NL w samej strolicy, niestety na każdym kroku progi zwalniające krótkie i wysokie.. rozmiawiałem wczoraj z jednym z kierowców w mojej firmie, który jeździ GT i ma -20mm na dobrym gwincie ponieważ 2 razy zostawił miskę z tłumikiem za sobą..
PływakTeraz zobaczyłem zdjęcie Twojego samochodu i chyba będą bliźniaczkiśliczna ta Twoja alfa !
Zawieche chce zmienić żeby dobrze pobawić się na zakrętach musi być niżej i twardziej.. mam nadzieję ze te -30 Eibacha wystarcz.
Pozdrawiam
Mam u siebie swieżo założony gwint FK Automotive Konigsport + poliuretany przód i tył na wszystkich tulejach.. do tego 18" i 225/40/18 jest naprawdę świetnie.. prowadzi się bajka.. po mieście obniżenie tak że w nadkolu na wcisk palec wchodzi.. na miększym ustawieniu twardości zdarza się przytrzeć na dziurze tylnie opony.. w trasie 1,5cm wyżej właściwie zero obcierania.. jedna mega wyrwa się trafiła to lekko dotknęły.. tak to spokój.. zdecydowanie polecam.. zawieszenie daję rade.. i cena odpowiednia jak za regulacje wysokości i twardości..
Ten FK akurat jest całkiem przyjemny, na wkładach KONI, jedno co mnie w nim drażni to brak możliwości oddzielnie regulacji kompresji oddzielnie odbicia no ale za taką cenę nie można mieć wszystkiego. U siebie wrzuciłem gwint KW Variant 3 i do zabawy na pojeżdżawkach na torze jest mega ale na codzień chyba bym nie polecił nikomu, plomby z zębów i nerki wypadają ;]
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Z doświadczenia wiem że na naszych polskich drogach łatwo taki gwint zerwać ;]