Strona 5 z 34 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 332

Temat: Zakochanego na zabój rozterki

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Kocham ten samochod a dowod tego taki, ze auto kupilem za 15000 a juz wyszlo 50000.
    No... Witas... Takie teksty zabronione. 50k?! Teraz to mnie konkretnie przestraszyłeś...

Nie jest tak źle - GTV ma tak krótki bagażnik, że torba z zakupami się nie przewraca. Jest to bardzo ergonomiczne rozwiązanie w codziennym użytkowaniu :P
    Jak tak, to spoko. Tak na to nie patrzyłem, całkowicie zmienia to mój pogląd na sprawę :P
    Dzięki za propozycję przejażdżki ;) najlepiej napisz mi na pw kilka terminów, kiedy by Ci pasowało się spotkać i gdzie a ja się postaram dostosować. W tej sprawie jestem dyspozycyjny całą dobę ;)
    Co do mocy to powiem Ci tak- mam pełną świadomość tego, że teraz byle Clio ma 220KM z silnika 1.6 a jakby nie patrzył 220 to trochę więcej niż 155. Zwróć jednak uwagę na to, że porównując dane katalogowe mój Aster setkę wyciąga w 12,5s (to są dopiero emocje ;), 2.0ts dociąga setę w 8,5s. Jeśli nie poczuję różnicy to chyba znaczyć będzie, że coś nie tak z moją spostrzegawczością.

Edit: Kurde, muszę wam powiedzieć, że ten klub podoba mi się dużo bardziej niż Astrowy. Ludzie są przyjemniejsi w obyciu, nikt nie stara się nikogo po katach ustawiać (tam były akcje w stylu "nie masz felg 18 to wypier...", albo "temat usunięty bo w złym miejscu" i pisz wszystko na nowo... :/) i gadżety są całkiem spoczko, aż mam ochotę zrobić zakupy, a nie jakieś wiejskie, czy jeszcze lepiej (to też było tam niezłe)- "obowiązkowe". Apropos gadżetów to właśnie wpadłem na genialny pomysł- jak już zdobędę swoją wymarzoną Gietefałkę to sobie do niej zakupię dywanik do bagażnika i jeden problem mniej xP Mam nadzieję, że dobrze zrozumiecie mój czarny humor.

PS. Muszę iść na jakiś kurs ładnego cytowania...

PS2. Co bardziej spostrzegawczy pewnie się zorientują (choćby po czasie napisania posta i jego edycji), że w moim życiu właśnie ma miejsce pierwsza bezsenna noc spowodowana Alfą...
    Ostatnio edytowane przez Tytus9 ; 26-11-2013 o 05:36

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    Dzięki za propozycję przejażdżki najlepiej napisz mi na pw kilka terminów, kiedy by Ci pasowało się spotkać i gdzie a ja się postaram dostosować. W tej sprawie jestem dyspozycyjny całą dobę
    Jeśli CAŁĄ dobę, to na pewno się dogadamy Często szukam wymówki, aby późnym wieczorem pojechać po coś tam, gdzieś tam... I tym sposobem mam zagraconą lodówkę od produktów z Tesco 24h, które szybciej się psują niż je zjadam

Edit: Kurde, muszę wam powiedzieć, że ten klub podoba mi się dużo bardziej niż Astrowy. Ludzie są przyjemniejsi w obyciu, nikt nie stara się nikogo po katach ustawiać
    Cóż, piszesz ładnie, to i ludzie odpisują ładnie A swojej pierwszej reprymendy oczekuj w temacie nazewnictwa, bowiem niektórzy Alfiści mają obsesję na temat tego, że Gtv - seria 916, którą chcesz kupić - to nie GTV.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Ok, zrobiło się poważnie... Jak powinienem ją fachowo nazywać?

Użytkownik Znawca Avatar criss2007
    Mieszka w
    Nowa Sól / Zielona Góra / Kożuchów
    Auto
    Jest: Alfa 166 3.0 V6 24V Był: Alfa Gtv 2.0 T.S '96

Domyślnie

tak jak kolega wyżej napisał, czyli Gtv

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Witas
    Mieszka w
    Trojmiasto
    Auto
    Gtv 3.0 2001r

Domyślnie

Bez przesady nic sie nie stanie i tak kazdy wie o jaką chodzi bo GTV to za duzo nie ma, to juz klasyk prawdziwy ale dla poprawnosci to Gtv

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Nie no, chyba nie ma miejsca, w którym napisałbym "GTV", wiem, że to Gtv. Myślałem, że chodzi o tę moją "Gietefałkę"...

Swoją drogą niezła rozkmina :P

EDIT: Zadzwoniłem do typka od tego auta:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=3706742414
    Oto czego się dowiedziałem- jeździ na półsyntetyku bp 10w40, ostatni raz zmieniany w zeszłym roku, podobno oleju nie bierze, za to falują obroty. Była w tej sprawie wymieniona lambda, termostat, przepływomierz, regenerowany był wałek rozrządu bodaj i auto się nie uspokoiło. Zawieszenie podobno dobre, z tyłu wymienione amortyzatory i tuleje, przód się trzyma. Co do elektryki jest zerwany kabel od radia do anteny i zapala się poduszka. Napraw lakierniczych byłoby trochę więcej- coś tam się dzieje z zawiasami drzwi, maska (chyba maska, albo komora silnika przy masce) jest obszczypana przy zawiasach. Jeśli to maska, to pół biedy- i tak się wymieni całą. Jeśli to nie maska to się robi auto do grubego malowania. Koleś, Marek z Krakowa, pięknie pasuje do opisu jakim uraczył nas Dominik_Wrc- ściągnął auto bo ładne, sam pracuje gdzieś gdzie mają podnośniki, więc chyba jest jakimś tam majstrem i stwierdził, że ją sobie z synem wyklepie. Sprzedaje Alfę bo mówi, że nie ma kasy, ale tak jak go słuchałem, jego opowieści co już w tym aucie zrobił to miałem wrażenie, że on się po prostu zmęczył grzebaniem w niej bo cały czas coś mu się działo. Moja "psychologiczna" hipoteza wygląda tak, że auto było dla syna (pan Marek ma inne auto), ten syn nim jeździł i szarżował, ale w tej chwili nawet on tym autem nie jeździ i auto stoi, zastanawiam się czy tak się przypadkiem nie zaczyna niekończąca się opowieść... Auto od miesiąca na allegro i nikt go nie kupił.

Co o tym sądzić? Co Wy o tym sądzicie?
    Ostatnio edytowane przez Tytus9 ; 26-11-2013 o 13:11

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

źle nie wygląda na zdjęciach...pęknięta maska raczej trudna do naprawy. Albo źle spasowany zderzak, albo maska, bo za duża szpara jest. Coś jest nie tak z szybą od strony pasażera, jakoś dziwnie odstaje. Nie wiem jak mechanicznie, ale to trzeba by pojechać do aso na sprawdzenie. W Wawie Tomek Twardowski robi taki przegląd przedzakupowy za 250zł i masz pełny raport co jest dupnięte, co trzeba naprawić ze wstępnym kosztorysem. Pewnie w Krakowie też któreś ASO robi takie przeglądy. To, że się zapala poduszka to pewnie wina styków pod siedzeniem (też to mam ) trzeba podpiąć kompa i skasować błąd inaczej nie zgaśnie kontrolka i naprawić styk kabli.
    Born to be wild.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Mnie najbardziej ten silnik niepokoi...

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

trzeba wziąć na warsztat i niech go sprawdzą. TS to wrażliwa jednostka i jak raz ktoś ją zaniedbał to później trudno dojść do ładu. Zawsze można zrobić swap silnika, ale to już rzeźba i kolejne ryzyko czy dawca był zdrowy przed zabiegiem

Moja rada szukaj 3,0 V6 pojeździsz w czwartek to zobaczysz o czym mówię
    Born to be wild.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał Witas Zobacz post
    Kurcze mi sie wydaje, ze napisal pozytywnie o V6 . Tak odebralem bez komentarza to chyba znaczylo u niego jest zajebisty, wspanialy, cudowny itp a ts tez brzmi dobrze ale nie az tak dobrze Prawda DominikWrc ?
    faktycznie mozna to dwojako rozumiec ....i jezeli zle zrozumialem to bardzo kolege przepraszam...i jest mi poprostu glupio...moze zle zrozumialem..moja uwaga nawet jesli niesluszna nie byla pisana z jakąs zloscią czy nienawiscią...

- - - Updated - - -

naprawde wielkie sory jezeli zle to zrozumialem

- - - Updated - - -

i jezeli nie milam racji kolego Dominikwrc to zwracam honor i stawiam duze piwo...