Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 74

Temat: AR 4C-jedna z pierwszych w PL...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kupujacy123
    Mieszka w
    PL
    Auto
    159 SW jtdm-czarna w czerwonej ;)

Domyślnie

Mają kasę ja jako kupiec decyduję co kupię, więc może to być GLK, a może byc RS4 więc jest to na miejscu - Klient decyduje to proste (oczywiście jak ktoś pracuje dla siebie, a nie na etacie...).
    RS500 to inna bajka, a jaka to wystarczy sprawdzić na alledrogo. I mylisz się pisząc, że tylko cenę miał wyjątkową - poszukaj sobie w necie rozwiązania jego przedniego zawieszenia i zobaczysz czym się różni RS od RS500 (nie licząć innych rzeczy). Z jednym się z Tobą zgodzę - to co Ford zrobił z RS500 to praktycznie zaprzecznie fizyce i gdybym miał wolne 170 kpln byłby w moim garażu obok 8C

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Podrzuć linka, bo z tego co ja wiem to zaczipsowali i okleili w czarny mat zwykłego RS'a, dorzucili kilka pierdół i nazwali RS500, na pewno nie jest warty tej kasy, lepiej było zwykłego brać.

Mieszka w
    PL
    Auto

Domyślnie

Ten z alledrogo może taki być, ja latałem firmowa zabawką z Auto Plaza w Wwa (sprzedali 2 szt jeśli mozna tak to określić - 1 dla Klienta, druga została jako pojazd "flagowo-demonstarcyjny"). Kiedyś pewnie też go wystawią na sprzedaż i chętny znajdzie się błyskawicznie albo już jest i czeka kiedy tylko go "zwolnią"

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

No to zdradź czym się więcej różni RS500 od zwykłego RS'a, jeśli mówisz o RevoKnuckle to ma ją każdy RS MkII więc podejrzewam że dałeś sobie wcisnąć jakieś bajki pracowników jaki to ten limitowany jest cudny i mega wypasiony w porównaniu do zwykłego.
    Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 12-02-2014 o 15:52

Mieszka w
    PL
    Auto

Domyślnie

OK wszystkie są takie same - tego okleili folią "strecz" w macie z biedronki, dorzucili kilka gratów z działu "tjuning w tesko", cenę pomnożyli x2, a i tak znaleźli się chętni
    Cholera, rozgryzłeś ich=nie będzie następnego RS hahahaahaah

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Spoko, od 7 lat jestem zarejestrowany na forum Focusa, jest kilku właścicieli RSów więc temat mają dobrze obcykany, RS500 to zwykły RS w czarnym kolorze oklejony matową folia, z czerwoną skórą w środku i kilkoma detalami. Mocą też szału nie robi, kilka drobiazgów innych które i tak trzeba od razu wymieniać jeśli planuje się podnieść moc, bodajże wtryski i pompa są takie same także reasumując jak to w wersji limitowanej najwięcej kasy płaciło się za tą "limitację".

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Kupujacy123 Zobacz post
    Dwa-mając 250 kpln nie musze koniecznie mieć AR-jest RS4, M3, C63 i wolałbym któreś z tej 3 (a nawet fokę RS którą miałem okazję ujeżdżać w unikatowej wersji RS500) niż 4C.
    Porównywanie RS4 do 4C to jak porównywanie Golfa do BMW 1M.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Nie gadac, tylko powiedzcie kiedy bedzie 4C we wroclawkim ADFie?
    Dacie znac jakby co?
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Nie gadac, tylko powiedzcie kiedy bedzie 4C we wroclawkim ADFie?
    Dacie znac jakby co?
    ja bede mial cynka od Alechnowicza z ADF jak sie 4C pojawi w ADF. Takze czekam, jak bede mial juz info to napisze na forum.

mialem juz okazje widziec 4C na ulicy w Luzern w szwajcarii jak bylem w delegacji i powiem szczerze , ze mimo iz dlugo jej nie widzialem to robi piorunujace wrazenie , nawet swiatla z przodu na zywo nie sa tak kontrowersyjne jak na zdjeciach.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Dwa-mając 250 kpln nie musze koniecznie mieć AR-jest RS4, M3, C63 i wolałbym któreś z tej 3 (a nawet fokę RS którą miałem okazję ujeżdżać w unikatowej wersji RS500) niż 4C. Tak, tak juz słysze te głosy, że to nie to, że nie jestem fanem marki etc. - [U
    no nie jestem, kupuję to co mi się podoba i trakuję to jako auto, narzędzie, sprzęt do przyjemnej jazdy bez dopisywania wątpilwej jakości "filozofii" [/U]
    AR ma wielki, wręcz ogromny problem-ledwie 2 modele i jednen "wynalazek" (4C) - jeśli Fiat nie pozwoli i nie pokażą nic nowego w tym roku to będzie koniec marki... (zycie jest brutalne a sprzedaż musi być, a że jest licho widać nawet po salonach AR...) i albo to kupi grupa VW albo będzie piekny koniec. Nie takie marki już padały i się "odradzały", ale niestety oferta AR na chwilę obecną to żenada... A patrząc na to co Fiat zrobił z Lancią mozna się spodziewać tego samego z AR-takie życie. Zeby nie było-jeden z postów forum:

"Dane dla Polski za rok 2013 (sprzedaż):
    Alfa Romeo - 1017 sztuk
    Lancia - 738 sztuk
    Ferrari - 14
    Maserati - 17"

Więc cieszmy się widokiem 4C i szerokości
    To nie chodzi o to czy jestes fanem marki czy nie ale o fakt niefortunnego porownania modeli takich jak RS4. Dziwi mnie to bo przeciez 4C nie jest prekursorem jakiegos nowego segmentu w motoryzacji, jej alternatywa jest chocby Porsche i jest to krok na przod w moim odczuciu bo pomimo iz 4C nie jezdzilem to po specyfikacji technicznej nalezy sprawiedliwie powiedziec , ze Alfa 4C to swietny samochod i nalezy sie przyzwyczaic do tego , ze 4C nalezy dzis do gamy modelowej Alfa Romeo bo czesto spotykam sie z odbiorem jakby jej w gamie modelowej nie bylo. Alfa ma dzis 3 modele Mito , Giulietta, 4C i nie podlega to dyskusji. Malo tego uwazam , ze w gaszczu modeli Audi, BMW a nawet Porsche Alfa puscila na rynek auto dla ktorego alternatywy nie maja powuzsze marki. RS4 nie jest alternatywa dla 4C jest zupelnie innym autem, ktore wazy sporo jest ociezale i nie tak zwinne jak Alfa zreszta jest tez drozsze. Najblizsze 4C jest Audi TT, ktore wazy 1400 kg !!! ma silnik z przodu , ktos moglby powiedziec , ze jest samochodem bardziej uniwersalnym niz Alfa ale nic z tych rzeczy. Samochod zbudowany na plycie Golfa ani nie jest bardziej uniwersalny , nie jest lepiej wywazony, nie jest lzejszy od Alfy a funkcje jaka pelni jest z grubsza taka sama jak AR4C wiec jaki jest sens budowac czy kupowac Audi TT za 220 tys zl skoro jest Alfa ?. RS500 jest fajnym autem ale tutaj znowu mamy doczynienia z waga , napedem na przod, rozklad masy myslisz , ze w takim ukladzie bedzie choc zblizony do tej Alfy ? - nie sadze. Alfa 4C to jest jedna z najlepszych Alf jakie kiedykolwiek powstaly. Auto jest podporzadkowanie glownie skutecznej jezdzie po torze i swietnie podtrzymuje tradycje Alfy Romeo dlatego dla mnie jest to nie tylko pelnoprawny czlonek gamy Alfa Romeo ale jej lider, ktory powinien jako pierwszy kreowac wizerunek marki , ktory sie przez ostatnie lata zmienia i wraca do korzeni. Dziwi mnie rowniez podejscie , ze Alfe powinien przejac VW - zamienic 4C na Audi TT ? - jak ten samochod w ogole wyglada ? dla mnie to Audi TT jest gadzetem bo w niczym nie jest dobry.
    Ostatnio edytowane przez fan ; 18-02-2014 o 11:33

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Dzis mialem okazje posiedziec w 4C. Zanim wsiadlem to uwage moja zwrocily reflektory wygladajace jak oczy pajaka. Duzo diod + dwa reflektory. Czerwony competizione jak zawsze, obledny. Pod klapa silnika z tylu kryje sie calkiem milszy bagazniczek na torbe. Otwor wlewu paliwa zamontowany jest na logo AR, wyglada to smakowicie. Calosc stala na 18" z przodu i 19" z tylu, do tego wygladala na wieksze niz MiTo, a przeciez nie jest. Przez wlot powietrza od strony kierowcy widac chlodnice. Drzwi niezbyt duze, z odsuwana szyba jak w Brerze czy Mito. Do tego siedzi sie tak nisko, ze wsiasc do tego cudenka to juz wyzwanie, szczegolnie dla mnie kiedy kolano prawe mam 3 miesiace po artroskopii. A nogi sa bardzo gleboko do przodu.
    Srodek ascetyczny, co nie zaskakuje. Uchwyt drzwi to skorzany pasek. Progi oklejone folia, zaden plasik, 0 zbednych elementow. Ten plasik ktory jest jest mily w dotychu, ale nic ponad to. Prog bardzo wysoki, pomiedzy jedna w druga uszczelka drzwi jest przycisk do otwierania silnika. Fotele wykonczone skora + alkantara jak w mojej Julce MY14, choc profil foteli inny, na pierwszy rzut oka przypominaly mi fotele Abarth Corse, ale tylko troche. Bo jednak to inny produkt, duzo ciensze i musi lzejsze przez to. Regulowane jedynie oparcie oraz odleglosc. W podlodze zdecydowanie rzuca sie w oczy brak wszelkiego co zbedne. Kierownica przypomina ta w 500Abarth, manetki do zmiany biegow chyba nieco dluzsze niz w Julce. Zegary sa cyfrowe. Radia nie uruchamialem. Oslony przeciwsloneczne jak polowa tych w Julce, ogolnie widocznosc dobra, siedzi sie tylkiem na podlodze. Moje pierwsze skoajrzenie to Lotus Europa S, pewnie dlatego, ze w innych roadsterach nie siedzialem. Przelacznik zespolony z Julki, przyciski sterowania menu tez. Przyciski do obslugi automatu z 500Abarth MTA. Tylne swiatla jak w Mito.
    Dzwiek wydechu ... oh well... robi
    Aby wysiasc tez sie musialem chwile napracowac odsuwajac fotel do konca, a potem chwile poglowkowac jak wysiac wiedzac, ze zgiecie w kolanie mam ograniczone do 110 stopni.
    12-15 miesiecy czas produkcji o inne detale nie pytalem, bo jeszcze nie mam miejsca w garazu na samochod tylko od swieta albo na tor. Ale jak bede mial taka mozliwosc, to czemu nie