Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Temat: Zniszczony bok auta :( potrzebna pomoc w ocenie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Wystawilem auto na otomoto. Cena za jaka tam napisalem to 17 bez zlotowki. Wiem ze tyle nie dostane za nia ale jest to tam rowniez zaznaczone. O dziwo byl dzis gosc ogladac ja na bardzo krotkich ogledzinach bo tylko przyjechal i zobaczyl co jest nie tak i pojechal ale wczoraj tez mialem juz telefon. Jak myslicie za ile moge ja sprzedac? Taka nasze wewnetrza forumowska cena? na juz jak dzwonili wczoraj powiedzialem ze 15 i mozna zabierac. Co wy na to? Fakt faktem troche mi jej szkoda ale cena 15 satysfakcjonowała by mnie w zupełności za to jak teraz stoi. Link wam tu wkleje:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-bog...C33994094.html
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 27-07-2014 o 15:42

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Zadaj sobie pytanie ile Ty bys zapłacil za takie auto i masz odpowiedz.Ile trzeba wydac aby zrobic je na cacy i wyjdzie gotowa kwota,i czy warto jezdzic taka naprawiana czy lepiej poszukac calej w takim stanie.
    Mnie osobiscie nie przeszkadzalaby jazda autem po takim zdarzeniu,jesli dobrze zrobione.

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Sluszna uwaga misiu. Jesli o mnie chodzi spokojnie 15 za taka bym dal pod warunkiem ze kupuje od osoby prywatnej od wlasciciela ktory powie mi cala historie auta. Z tego tez wzgledu szukam auta nie koniecznie do napraw blacharskich a mechaniczynych zeby je zrobic na cacy. Fakt kupie tanio a ile doloze to sie z tym licze. Do tej nie dolozylem ani grosza nie liczac eksploatacji ale nic sie w niej nie psulo to tez nie bylo potrzeby. Koszt naprawy a moze nawet nadmiar tej naprawy zamyka sie w kwocie 5 tys. bo ustalalem wstepnoe to z blacharzem a gosc jest naprawde sumienny bo juz mi jedno auto robil po dachowaniu fabie ktora obecnie jest moim autem zastepczym i smiga jak zlotko a nalezy do mojej mamy

Swoja droga misiu jak jednak bym ja zostawil i robil to biore od Ciebie jakies fajne fele
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 27-07-2014 o 22:06

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Sprawa zakonczona moi drodzy a wiec jak obiecalem pisze dla pokolen o calym przejsciu sprawy.
    Samochod zaliczony jako szkod calkowita. Wystawilem za 17 tys zl (rzecz jasna wiedzialem ze jej za tyle nie sprzedam) w sumie poszla za 14 tys. Dzis sprawa dobiegla konca. Przyszla wiadomosc o wycenie. Samochod przed zdarzeniem wartosc 22 z groszami. Wartosc po szkodzie 10 z groszami. Tyle chciala dac za belle jakas tam firma zainteresowana zakupem. Ogolnie wyplacono mi roznice a wiec 12 tys suma sumarow okazuje sie ze mam 26 tys zl na nowe auto sprawa raczej wygrana i nie mam sensu sie odwolywac bo wiem ze cala za ta kwote nawet bym nie sprzedal

Teraz czas zaczac szukac nowej belli a raczej poszukiwania trwaja
    A moja poszla w dobre prywatne rece. Mam nadzieje ze pan ja zrobi bo czekam na zdjecia efektu koncowego

Poczatkowo mimo mojego niezadowolenia z przebiegu ogledzin i innych spraw teraz jestem zadowolony jak to sie potoczylo. Calosc trwala nie cale 3 tygodnie

Dziekuje wam koledzy za zainteresowanie oraz naswietlenie sprawy szczegolnie koledze marcinowi ktory opisal mi pewne historie.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 06-08-2014 o 17:06

Użytkownik Romeo Avatar gar_krk
    Auto
    159 / MiTo

Domyślnie

Fajnie ze jestes zadowolony z zakonczenia sprawy. Powodzenia w szukaniu nowej alfy
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    Sprawa zakonczona moi drodzy a wiec jak obiecalem pisze dla pokolen o calym przejsciu sprawy.
    Samochod zaliczony jako szkod calkowita. Wystawilem za 17 tys zl (rzecz jasna wiedzialem ze jej za tyle nie sprzedam) w sumie poszla za 14 tys. Dzis sprawa dobiegla konca. Przyszla wiadomosc o wycenie. Samochod przed zdarzeniem wartosc 22 z groszami. Wartosc po szkodzie 10 z groszami. Tyle chciala dac za belle jakas tam firma zainteresowana zakupem. Ogolnie wyplacono mi roznice a wiec 12 tys suma sumarow okazuje sie ze mam 26 tys zl na nowe auto sprawa raczej wygrana i nie mam sensu sie odwolywac bo wiem ze cala za ta kwote nawet bym nie sprzedal

Teraz czas zaczac szukac nowej belli a raczej poszukiwania trwaja
    A moja poszla w dobre prywatne rece. Mam nadzieje ze pan ja zrobi bo czekam na zdjecia efektu koncowego

Poczatkowo mimo mojego niezadowolenia z przebiegu ogledzin i innych spraw teraz jestem zadowolony jak to sie potoczylo. Calosc trwala nie cale 3 tygodnie

Dziekuje wam koledzy za zainteresowanie oraz naswietlenie sprawy szczegolnie koledze marcinowi ktory opisal mi pewne historie.

Pozdrawiam
    Super, że udało się sprawę zakończyć pomyślnie Powodzenia przy poszukiwaniach nowej belli.

Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

No i poco było pana który przyjechał na oględziny tak brzydko nazywać?

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    No i poco było pana który przyjechał na oględziny tak brzydko nazywać?
    A Misiu wiesz to i tak idiota byl mimo tego ze wiem ze wykonywal tylko swoja prace to i tak byl malo kompetentny jak juz wspomnialem. Pytalem o cos na co on odpowiadal co innego... i najwyrazniej niezle sie przejechal na moim aucie skoro tyle mi wyplacili a on oczywiscie dostaje prowizje od jak najmniejszej wyplaty

Mieszka w
    Jarocin
    Auto

Domyślnie

Czyli dzieki niemu masz to co masz ,jestes dzieki niemu zadowolony i jeszcze Go nazywasz idiota?

A moze gdyby przyjechalby bardziej kompetentny to dostalbys jeszcze wiecej,wiec moze nie taki idiota?i dostal ladna prowizje

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Chłopaki dajcie spokój. Każdy ma swoją rację i na tym zakończcie.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10