O widzisz, a ja piszę o swoich. Nic wiecej.
Tyle, że Tobie jeszcze wymsknęło się pewne domniemanie o stosowanych przeze mnie technikach zakupowych. A to już zupełnie nie na miejscu klamstewko.
Dobra EOT, bo szkoda prądu przecież.
O widzisz, a ja piszę o swoich. Nic wiecej.
Tyle, że Tobie jeszcze wymsknęło się pewne domniemanie o stosowanych przeze mnie technikach zakupowych. A to już zupełnie nie na miejscu klamstewko.
Dobra EOT, bo szkoda prądu przecież.
ejtam daj spokój nie wiem w którym miejscu :-). spoko. pozdrawiam :-)
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Wszystko zalezy od tego u kogo bieżesz verneta. Jesli ktos nastawił sie na Behra to bedzie miał dobre ceny bear, jesli ktos na verneta to bedzie miał dobre ceny verneta. Tak jest w handlu nie mozesz miec wszystkiego najtańszego :-)
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Zalogowałem dzisiaj dane z FESa. Wykres 20 minutowej jazdy poniżej. Temperatura otoczenia ok 12 stopni. Jazda na początku po mieście a pod koniec poza miastem. Czeka mnie wymiana termostatu bo auto przestaje się nagrzewać przy ok 75 stopni. Przy jeździe pod górkę dochodzi maks do 80. Przy hamowaniu silnikiem temperatura znacznie spada. Orientowałem się w cenach: ASO 341zł, u litwinów ok. 180 + przesyłka, Vernet z Niepołomic 220zł.
![]()
Ostatnio edytowane przez mroku ; 09-11-2014 o 21:41
Jako, że ostatnio zrobiło się chłodno, zauważyłem, że temp. na wskaźniku przy spokojnej jeździe pozamiejskiej -12C/śnieg/ oscyluje w okolicach 60-70 stopni, dzisiaj zrobiłem test przy ok 0 stopni i temperatura wg FES wynosiła na przejażdżce 70-76 stopni, nie rosła, moim zdaniem trochę mało, na wskaźniku było poniżej 90, czyli przekłamuje ponad 10 stopni w górę!, chyba pora na kolejną naprawę w mojej Brerze, kupić Behr-a, który po 8 latach się spier..., czy może Verneta, który mam też w mojej Barchettcie i 4 lata działa bez zarzutu, może unikać wyrobów firmy, która wypuszcza wybraki?!
kupuj Behra, różnica w cenie nie jest jakaś duża a Behr jest raczej pewniejszy
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
Behr 160zł, Vernet 177zł, różnica żadna, jednak na fabrycznego Behr-a mam chyba prawo narzekać!
po 8 latach? to nic dziwnego. termostaty w jtd nie są jakoś szczególnie wytrzymałe.
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r