Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 65

Temat: Instrukcja naprawy Alfa Romeo 156 1997-2003

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź - Dąbrowa
    Auto
    alfa romeo 156 2,4 JTD 99r

Domyślnie

Cytat Napisał Robertonsky@gma Zobacz post
    A ja już mam do zamówienia dwa egzemplarze..... także jakby coś to czekam z utęsknieniem..... na tłumaczonko.
    żeby nie było ja też

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pitman
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Benzyna

Domyślnie

Próbuję dogadać się z jednym człowiekiem z byłych państw ZSRR mieszkającym kupę lat w Polsce na to tłumaczenie , było by o wiele szybciej .

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kraków Radom
    Auto
    159 1.9 16v q-tronic 2008r

Domyślnie

coś takiego jest też po francusku, szukaj np na chomiku Revue Technique - Alfa Romeo 156 By Larry

alfaholicy.org

Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Benzyna

Domyślnie

no popatrzę. ...od francuskiego mam tłumacza znajomego ale trudno powiedzieć ile by chciał a to by podniosło cenę ostatecznej wersji
    Alfę skonstruowali ....OBCY.... i wszystko jasne

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź - Dąbrowa
    Auto
    alfa romeo 156 2,4 JTD 99r

Domyślnie

Cytat Napisał emo94 Zobacz post
    coś takiego jest też po francusku, szukaj np na chomiku Revue Technique - Alfa Romeo 156 By Larry
    alfaholicy.org
    Francuza mam w PDF

Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Benzyna

Domyślnie

Trwają negocjacje ze znajomą tłumaczką francuskiego , jeśli się dogadamy była by instrukcja z dużo lepszą grafika niż ta w ruskiej.
    Ruska wydaje się obszerniejsza ale może to tylko wrażenie , obawiam się tylko o koszty tłumaczenia z francuskiego bo zdaje sobie sprawę że jest to sprawa bardzo istotna dla większości forumowiczów.Pokalkulujemy jak będę znał ostateczne koszty.I jeszcze jedno...może jakiś konkursik na grafikę okładki , może coś nawiązującego do tego forum .Jeśli cały pomysł uda się zrealizować to na pewno jakaś sztuka trafi w ręce członka innego klubu.Czemu przy okazji się nie zareklamować.....co o tym sądzicie?
    Jak tylko będę miał nowe info natychmiast dam znać.

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Ja również piszę się na takie wydanie. Od dłuższego już czasu korzystam z Sam naprawiam Renault Clio i jestem bardzo zadowolony. Przed naprawą kseruje/drukuje potrzebne fragmenty dzięki czemu podczas naprawy mam ściągawkę z rysunkami i nie boje sie ze wybrudzę książkę

Poza tym 50 zł to niewiele więc uważam że znajdzie się sporo chętnych .
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Benzyna

Domyślnie

Tak jak wspomniałem wyżej ostateczna cena będzie zależała od ceny tłumaczenia i ilości chętnych ale postawiłem sobie za cel nie przekroczyć 70 zł taka górna granica gdyby było za mało chętnych lub tłumaczenie wyszło by o wiele więcej niż się spodziewam, puki co czekam na info od tłumacza wtedy będę mógł powiedzieć coś bardziej wiążąco

Użytkownik Znawca Avatar r-sokol
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.

Domyślnie

Ta francuska to uboga jest - same podstawowe podstawy i żadnych własciwie konkretów. Rozdzielczość obrazków dość niska - np na schematach literki i cyferki nieczytelne (więc na cholerę komu taki schemat). Ponadto francuski to dość pokręcony język (a zwłaszcza ich gramatyka - jakoś powtarzają na końcu zdania chyba czasowniki co były na początku). Ponieważ mam alfę 33 to naście juz lat temu kupiłem dwie oryginalne książki do ar33 własnie po francusku i sam je tłumaczyłem - koszmar. Dałem francuzowi mieszkajacemu w Polsce - ale nawet on nie potrafił przetłumaczyć tego na polski (choćby powiedzieć o co chodzi). Weź i zgadnij np. co to jest kapelusz wału. W sumie to najwięcej skorzystałem na zdjęciach i rysunkach które tam były.
    Ze względu na to że rosyjski to jednak słowiański to ja osobiście polecałbym jednak tłumaczenie z rosyjskiego - tym bardziej że jak pisałem ta francuska wcale najlepsza nie jest.

ps do autora tematu: a mnie nie podesłałbyś tej instrukcji po rosyjsku na maila? z góry dziękuję

r-sokol@wp.pl
    Ostatnio edytowane przez r-sokol ; 27-10-2014 o 09:59
    Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl

Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Benzyna

Domyślnie

chm. ...ta którą mam jakość obrazków jest bardzo dobra o wiele lepsza od ruskiej, wszystko czytelne itd.....czy taka podstawowa, no nie wiem zależy jak dla kogo. ...jeżeli chodzi o tłumaczenie, ja nie znam francuskiego ale mam znajomą tlumaczke, i właśnie czekam na jej decyzję. ..na pewno nie zdecyduję się na tłumaczenia typu kapelusz wału. ..sprawa jest na razie ze tak powiem badana

oczywiście że podeślę nie ma problemu