Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 71

Temat: GTV 2.0 - Pomocy

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krispl
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Ford Focus MK2

Domyślnie

Jeszcze nic nie kupiłem, mam w rezerwie zieloną strzałe Matiza więc się nie śpieszę. Szkoda że rynek GTV'ek jest naprawdę mały. Znalazłem piękną ale 2.0turbo a nie po to sprzedawałem busso żeby kupić następne. Czas pokaże co i jak, ale na chwilę obecną GTV jest niestety dalej niż bliżej

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał Wedżi Zobacz post
    Maras hahahahaha Do kolejki się ustaw !

PS: Kolega kupi moją to ja kupię Twoją, nie bój nic...
    Stoi w garażu i czeka..

Użytkownik Ogier Avatar ar.192
    Auto
    byly 156 2.0TS nero, 156 2.5 V6nero, 147fl rosso SZUKAM 159

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Co najmniej 8x...
    Walnę "cytata":
    ale nie kieruj sie cytatami kogos. opowiedz o swojej historii z panewkami ( o ile taka byla) daj jakis link jesli opisywales swój problem na forum, jesli oczywiscie tutaj jest. bo chetnie poznam zródlo Twojej nienawisci do Twin Sparków, bo ja nie powiem na nie nawet zlego slowa Kris nie Boj sie 2.0ts. jak masz dobra sztuke to kupuj ewentualnie dla swojego swietego spokoju wymien panewki profilaktycznie
    szukam 159

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Cytat Napisał ar.192 Zobacz post
    opowiedz o swojej historii z panewkami
    Nie bardzo wiem co tu opowiadać. Zmieniłem olej i się przekręciła...
    chetnie poznam zródlo Twojej nienawisci
    Nienawiści? Jestem człowiekiem z misją (prawie jak telewizja polska i polskie radio)! Moją misją jest ochrona innych przed gównem pod postacią TS-a 16V i ar 147/156 (z wyjątkiem V6).

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Torino
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    GT & Gtv

Domyślnie

Wow teraz Alfa 156 to gowno? Ja jezdze tym TSem i jakos sie nie przejmuje, jesli panewka sie przekreci to trudno. To nie fura za 50tysiecy.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Torino Zobacz post
    Wow teraz Alfa 156 to gowno?
    Jak to teraz? To świetnie że jeździsz, no i świtanie że się nie przejmujesz!
    Pozdro!

Auto

Domyślnie

dziwne, ze akurat po zmianie oleju... wyglada na to, ze Twoja misja jest tak kazdemu potrzebna jak rosyjski konwój na ukrainie. wiec moze niech Twoja kolejna misja bedzie przestudiowanie jakiejs lektury typu '' zrób to sam'' i zacznij od dzialu prawidlowa wymiana oleju bo jesli ktos obchodzi sie z tym silnikiem dobrze dbajac o prawidlowe czynnosci serwisowe to nie powinno byc problemów. Wiec nie wiem po co ten dym zwiazany ze szlachtowaniem TS-ów. fakt jest taki, ze sa to na pewno delikatniejsze jednostki niz V6 czy JTD. ale nie sa tez silnikami specjalnej troski...
    szukam 159

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Ja pieprzę! Sądziłem, że zrozumiałeś wypowiedź którą wcześniej zacytowałem, ale nie. Specjalnie dla takich ludzi jak Ty zacytowałem wypowiedź NIE SWOJĄ a INNYCH użytkowników forum oraz alf z różnymi silnikami! Dodam jeszcze, że te osoby siedzą na forum dłużej niż Ty i pewnie mają większą wiedzę w tym temacie od Ciebie. Dodatkowo sprzedam Ci sekret, że Michał robi w branży moto, więc swoje głupkowate uśmieszki możesz sobie schować w kieszeń.

Auto

Domyślnie

Ja pieprzę! Sądziłem, że zrozumiałeś wypowiedź którą wcześniej zacytowałem, ale nie. Specjalnie dla takich ludzi jak Ty zacytowałem wypowiedź NIE SWOJĄ a INNYCH użytkowników forum oraz alf z różnymi silnikami! Dodam jeszcze, że te osoby siedzą na forum dłużej niż Ty i pewnie mają większą wiedzę w tym temacie od Ciebie. Dodatkowo sprzedam Ci sekret, że Michał robi w branży moto, więc swoje głupkowate uśmieszki możesz sobie schować w kieszeń.
    to chyba Ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem bo dokladnie dalem Ci do zrozumienia, ze nie interesuja mnie historie innych tylko Twoja bo nadal nie mam pojecia dlaczego dazysz Twin Sparki taka 'sympatia' ale widze, ze nawet nie potrafisz tego udokumentowac tylko zerujesz na ''cytatach'' innych. a to jaki mam staz na forum nie jest odzwierciedleniem tego jak dlugo mam stycznosc z alfami. bo alfami jezdze duuuuzo dluzej. ale nie mam zamiaru zasmiecac tematu i z Toba dyskutowac. a co do usmieszków sa skierowane do Ciebie. bo smieszysz mnie rysujesz glowe autorowi swoim pesymistycznym nastawieniem do TS. niech kazdy wypowie sie kto mial stycznosc z tymi silnikami i na swoim przykladzie doradzi czy warto czy nie. OMRON odradza, bo ma swoje powody poniewaz uzytkowal TS-a natomiast ja Ci polecam tylko przeswietl jak najbardziej bedzie to mozliwe przed kupnem AMEN.
    szukam 159

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

to chyba Ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem bo dokladnie dalem Ci do zrozumienia, ze nie interesuja mnie historie innych tylko Twoja
    Nie bardzo wiem co tu opowiadać. Zmieniłem olej i się przekręciła...

a to jaki mam staz na forum nie jest odzwierciedleniem tego jak dlugo mam stycznosc z alfami
    A gdzie ja pisałem o swoim stażu na forum? Może tu:
    Specjalnie dla takich ludzi jak Ty zacytowałem wypowiedź NIE SWOJĄ a INNYCH użytkowników forum oraz alf z różnymi silnikami!
    ?

Zdałeś egzamin na prawko? Bo masz poważne problemy ze zrozumieniem tego co czytasz!

Ze swoją obszerną wiedzą powinieneś się załapać do jakiejś redakcji! Chociaż nie. Redaktorzy też uważają teesy 16V za złom:
    http://www.magazynauto.pl/porady/eks...kow,nId,634397
    http://www.auto-swiat.pl/uzywane/10-...iej-reki/g4hgr

Jak masz jeszcze wątpliwości co do tego silnika to podbij do moda Marka. Z tego co pamięta w dwu teesach 16V mu się panewka przekręciła. No ale pewnie to kolejna osoba, która źle olej wymieniła