Panowie. To nie skrzynia sie sypie a sam dyfer.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Panowie. To nie skrzynia sie sypie a sam dyfer.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, słuszna uwaga. Ale za to manual rekompensuje osiągami auta![]()
Omen, ake czesto skrzynia pęka od uderzenia i to najcześciej tak jest.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Z reguły skrzynia siada przy spokojnej jeździe. :-). Ty jak użytkownik obrcny nie musiałeś zle jezdzic. Ale poprzednicy mieli w dupie wszystko.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Marek specjalnie wycialem
to tak jak ostatnio poadaly kompy od silnikow 3.2, chyba z 2-3 przypadki na forum w przeciągu 2-3 miechow.
I kup sobie człowieku 3.2![]()
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
Raczej ironia+opinia ludzi którzy i moją robią, mówią że nie pierwszy taki egzemplarz ... ( no i ostatnio kilku kolegów też miało ten sam wałekdziwne że wszystkie 3.2 ).
Ale żeby nie było popatrzyłem po numerach i dokładnie taki sam dyfer jest od 1.9 smolucha aż do 3.2 więc na logikę nikt mi nie przekona że założyli do 1.9, 2.0 , 2.5,3.0 mocniejszy dyfer tylko po to żeby w 166 3.2 był odpowiednio mocny. Tym bardziej że były egzemplarze z Q2 prosto z fabryki, a nie daliby takiej opcji bez powodu. Na zwykłą logikę to poprostu przyoszczędzili na tym elemencie z założeniem że szybko się nie zepsuje bo w moim przypadki to prawie 500kkm, a aut już od dawna na takie przebiegi nie budują.
Mogę Wam potem zrobić fotke jak to cudo się rozwala, jak to obejrzałem to to nie może się nie rozwalić - w porównaniu z Q2. W Q2 nie ma żadnych satelit na mechaniźmie a w ricambi jak na to spojrzałem to zadałem sobie pytanie czemu to tak długo wytrzymało ....
Nie tylko w 3,2 się sypie. Ogólnie wypluwa tryby w V6 manual, bo w trzylitrówkach też były takie numery z tego co czytam.