Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Temat: Opony do 18"

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Nie wrzucę bo auto będę miał u siebie za jakieś 2 tyg. Czy wejdzie 235/45r18 nie wiem. To 225/40r19 jest już bardzo blisko nadkola przy skręconych kołach a z tego co wiem qv niżej siedzi. Nie miałem możliwości obejrzeć tego z kanału np. Tutaj byłoby widać jaki zapas jest od wewnątrznej strony bo tak stojąc obok auta to wydaje się że jeszcze jest luzik.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

dzięki. wrzuć najwyżej za 2 tyg, nie pali się, czas do wiosny mam na ogarnięcie tematu. drugą opcją jest jednak zakup 225/40R18 czyli ori rozmiaru o ile dobrze kojarzę - widzę że akurat w tym rozmiarze opony premium z dostawą można kupić za niewiele ponad 400zł/szt, więc spox, a np 225/45R18 to już wydatek typu 550-600zł z tego co na szybko kliknąłem.
    w sumie miałbym kupca (kumpla do jego 159) na obecne 235/45R18, tak więc może jednak pójdę w ori rozmiar do GIulietty?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Ja 19 kupiłem po 300 zł za sztukę. Atlas Green sport. Był moment teraz ładnej pogody i trochę pojeździelem. Szczerze? Przy dużym prawdopodobieństwie że uszkodzi się oponę o tak niskim profilu to idealna wybór. Hamowanie do spodu z 200 tak że zęby na kierownicy i z ręką na sercu autko idzie prosto jak po szynach. Przyspieszanie tak samo. Na mokrym się nie wypowiem bo nie miałem okazji. Polecam.

Auto

Domyślnie

przyglądnąłem się dzisiaj Giulietcie, różnym odstępom pod kątem 235/45R18 - tył luzik, przód tył, góra i za oponą spoko, jedynie przód opony przy skręcie dochodzi dość blisko nadkola wewnętrznego. bez przymierzania zgaduję że te dodatkowe 17mm większy promień koła by się zmieścił, ale niewiele już zapasu by zostało.

Co do opon, to nie kupuję wynalazków dziwnych/nieznanych firm. Nie twierdzę że są złe, ale opona to jedna z najważniejszych elementów biernego bezpieczeństwa, wolę dopłacić parę stów za coś sprawdzonego a nie bawić się w loterię.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

epsonix- problem może być z tyłu - mi na seryjnych 18- stkach z 225 40 R 18 przy 4 osobach lub ostrej jeździe po bieszczadzkich drogach miałem ślady obtarcia wewnętrznej strony koła po tym materiałowym nadkolu na wysokości amorka.
    co do opon - z letnich polecam pirelli P7 Citurato - koniecznie BLUE - nieporównywalnie trwalsze od zwykłych cinturato.
    Ostatnio edytowane przez Dareek ; 28-12-2017 o 16:53

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tommy_BANG
    Auto
    159 1.9JTS

Domyślnie

Nie polecam Uniroyali RainSport 3. Bardzo szybko się zdzierają, aż dziw bierze. Szczególnie jeśli ostrzej jeździsz, opony starczą Ci na... jeden sezon.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

Koledzy a które są ciche?

Auto

Domyślnie

ja w 159 bardzo sobie chwale goodyear eagle f1 assymetric 3.najlepsze opony z jakimi kiedykolwiek mialem do czynienia
    EDIT, no i ciche, bo o to głównie pytałeś
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 28-12-2017 o 21:09

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    ja w 159 bardzo sobie chwale goodyear eagle f1 assymetric 3.najlepsze opony z jakimi kiedykolwiek mialem do czynienia
    Potwierdzam.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

P7 Cinturato Blue są ciche - cichsze są np Falken ZE914 ( made in japan) bardzo dobra japońska opona.
    GY ma i wady ciche są ale szybko znikają to raz i dwa lubią pękać na boku ( miałem 2 takie przypadki - GY EAGLE F1 AS2)
    Obecnie mam Bridgestone Turanza - cichsze niż pirelli i ładnie kleją podobnie jak RE 050A ale też trwałością nie grzeszą- niestety coś za coś.