Czyli ten do paliwa? Na cały bak 2-3? Do oleju tez?
Czyli ten do paliwa? Na cały bak 2-3? Do oleju tez?
Ja zastosowałem ten do oleju do paliwa jeszcze nie choć mam zamiar. Zaaplikowac je najlepiej na swierzy olej np przy wymianie. Mozna spokojnie zastosowac 3 przy 250tys
Ostatnio edytowane przez icekiller2121 ; 08-03-2017 o 22:39
https://youtu.be/-bjmuadLL_o
Co do kolektora to tam to tak wygląda jak powyżej brakuje szpilki pod 1 wtryskiem czy to może być powodem całego tego galimatiasu z dymieniem nierówna praca silnika itd?
Mój ojciec wczoraj stwierdził (zaczęła trochę brać olej tzn na 1500 km wciągnęła cały zakres na bagnecie) że głowica do zdjęcia i mówił o jakiś gumkach na zaworach czy czymś takim.
Zauważył też że nie brała oleju dopóki nie dokrecil jakiejś opaski, olej przez to wraca i pojawia się w kolektorze ssącym.
Ostatnio edytowane przez mdzallas ; 09-03-2017 o 10:50
Mozliwe ze uszczelki pod kolektorem albo roszczelnilo sie polaczenie miedzy turbo a kolektorem wydechowym tam szukaj. Ale skoro mowisz ze olej przepala to moze oringi na wirnikunszlak trafil u mnie pekl wirnik na pol i objawy podobne z dymienie ale nie wiem.
Ostatnio edytowane przez icekiller2121 ; 09-03-2017 o 19:09
Turbo chodzi elegancko, osiągi są ok co mnie dziwi bo silnik dymi trzęsie się jakby był na wykonczeniu
Swoją drogą mniejsza o to rozbiore jutro będę coś wiedział, ciekawi mnie taki drobny temat mam ten strefowy klimatronik i na auto klima chodzi cały czas mrozy nie mrozy tzn świeci kontrolka no i sprężarka się załącza obciążając ten już ciężko pracujący silnik. Czy to coś ze sterowaniem? Poprzednie moje auto na klimatroniku klikalem auto i nic mnie nie obchodziło samo sterowalo elegancko a tutaj nie wiem jakoś tak ustawi mimo że w aucie zimno ja chcę 20 stopni a tu dmucha na stopy na 1 poziomie 6 stopniowej skali
Ja posiadam climatronim ale pasek strzelil i powiedzialem mechanikowi ze by ominoł kompresor normalnie +2 konie hehe bo i tak instalacja klimy jest gdzies diurawa
Po dzisiejszym dniu dużo nowości.
Po przyjeździe do garażu stwierdziłem że zobaczę co będzie jak zaślepie egr, korekty ideał autko pracuje elegancko nie wiem jak to możliwe zaślepka pełna błąd się pojawił muszę go całkowicie usunąć.
Ukręcona szpilka w kolektorze wydechowym została 3mm przed brzegiem glowicy kombinacji nie było końca ostatecznie odwiercanie wiertarka z głowica kątowa i skuwanie reszty trzymała jakby była wklejona...
Turbo daje olej na intercooler i dolot, jutro przeglądnie mi je fachowiec, wirnik chyba bez luzow
Daje fotki resztek szpilki z którą było 5 h meczarni
![]()
To nie turbo daje olej odma drozna, możliwy olej w dolocie od egr? czy możliwe że urwana klapa wirowa uszkodziła cylinder lub tłok i temu ten olej, nie wiem czy się urwala czysto hipotetycznie pytam.
Lub nieszczelny kolektor
- - - Updated - - -
Chłopaku zalej ten olej 2t 400ml nawet na 30l ropy
Co do dymu mogą być podkładki pod wtryskarki a nie muszą
Sprawdź kolektor wydechowy
Lubi urwać się śruba
Do do egzaminu
Zaślepka tego dziada i wbijaj w błąd
Co do kolektora dowodowego
Weź ropownice napełnić ja Ropa odłączyć wąż dowodowy
I pryskaj na 2000tys obrotów do 10 sekund i co dwa psikbiecia przytkaj dolot
- - - Updated - - -