159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
O ile pamiętam taki mbank zwraca kasę od razu po zgłoszeniu na stronie www faktu zbycia auta i pewnie od razu uderzają z rachunkiem do nowego właściciela.
Pływak,
Zwracać to mogą za AC, bo OC w całości przechodzi na nowego właściciela i od niego zależy co dalej będzie z tą polisą.
Miałem tylko OC i dostałem przelew z tytułu cytuje "Zwrot składki do wniosku za ubezpieczenie nr XXX". Taki plus płacenia w mbanku na raty za ubezpieczenie. Dostajesz zwrot za bieżąca ratę i następnej już nie pobierają ;]
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 08-03-2017 o 18:27
Następnej nie pobierają, bo to już nie jest nasze zobowiązanie. A jesteś pewien, że kupujący po prostu nie złożył wypowiedzenia umowy od razu po kupnie auta? Bo wątpię, by ubezpieczyciel dawał coś za darmo![]()
Musiał by być mega szybki bo na następny dzień po spzredaniu złożyłem wniosek sprzedaży auta na www, a na kolejny dzień do południa przyszedł przelew z ubezpieczalni. Były to groszowe sprawy, parę złoty bo dobiegał na dniach następny termin opłaty składki ratalnej ale zwrot był. Mało tego za darmo jeszcze dostałem w mailu kod zniżkowy na kolejne ubezpieczenie![]()