Z takim budżetem szkoda oglądać się za JTS-em. W podobnym stanie takiego nie znajdziesz. Zakładając, że egzemplarz z ogłoszenia jest taki jak w ogłoszeniu![]()
Z takim budżetem szkoda oglądać się za JTS-em. W podobnym stanie takiego nie znajdziesz. Zakładając, że egzemplarz z ogłoszenia jest taki jak w ogłoszeniu![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Właśnie to sprawdzam. ;-)
P.S. Na Allegro stoi 2.2 taka:
http://allegro.pl/wyjatkowa-bo-jak-n...692649790.html
Wygląda fajnie. Jeśli jest bezwypadkowa i ma realny przebieg (w tej cenie to ona musi być bezwypadkowa. Szczególnie, że nie jest to wersja TI gdzie w Niemczech podobne mają ceny dla wersji TI mobile.de/pl/Samochod/Alfa-Romeo-159-Ti-1.8-TBi-16V,-Xenon,-Carbon/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:mileage,sro:asc,ms1:900_1 0_,ful:petrol,pwn:147,pwx:147/pg:vipcar/240508972.html). To brałbym ale zbiłbym u handlarza te parę tysięcy (5 tys jak nic) bo:
- pięcioletnie opony (sensowne nówki 17 to wydatek 2k zł)
- pasek rozrząd do wymiany (wymiana przy przebiegach co 100 tyś lub co 5 lat - cena w wymiany w ASO to potrafią zaśpiewać miedzy 1,5k a 2k zł zależy jakie ASO)
- filtry oleje itp. (z 500 zł w ASO)
Ma polską naklejkę na szybie więc można łatwo sprawdzić przebieg na historiapojazdu.gov.pl znając rejestracje i datę pierwszej rejestracji. Przy tak niskim przebiegu pewnie nie za wiele znajdzie się w historii bazy ASO.
Handlarzowi nigdy na słowo nie uwierzę, że coś było robione nawet jak mi pokaże faktury![]()
Może ja się nie znam ale czy nie lepiej skierować swoje poszukiwania w stronę Giulietty? Czy nowej m-air czy używanej QV? Jeżeli jednak 159 to mój głos oddaje zdecydowanie na tbi, który fajnie idzie i można go spokojnie podciągnąć. Pozdrawiam.
W Cepik sprawdzone. Wszystko ok.
Znam koszty na początek. Robiłem już tow JTDm i koszty są podobne.
Opony nówki mam;-)
Auto zostanie jeszcze sprawdzone na serwisie, lakier, stan techniczny itd. i w ASO.
Faktycznie ten przebieg jest absurdalnie niski. Ja robię więcej w ciągu roku.
Ostatnio edytowane przez magil ; 27-03-2017 o 13:52
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Giuletta? Sorry ale wg mnie to jest brzydkie auto. Wg mojej żony to nigdy nie powinno nosić znaczka AR. ;-) i ja się z nią zgadzam.
Stylistyka Giuletty, Mito i niestety Giulii do mnie nie przemawia.
- - - Updated - - -
Gadałem z gościem i on w ogóle nie wie o czym pisze za bardzo, wiec trochę to lipa.
hehe najgorsze jest to, że są ludzie co w takie bajki wierzą
Standard, jak byłem oglądać samochody u handlowców to prawie każdy na pytanie czemu rocznik się nie zgadza to odpowiadał mi, że to jest data pierwszej rejestracji. Jak powiedziałem, że jest osobna rubryka na to w motomoto to zgrywali głupa, że nie wiedzieli ;D albo serio nie wiedzieli bo, musieliby rozkodować VIN a tak to wpisują datę pierwszej rejestracji (parszywe lenie)...
Ostatnio edytowane przez pitek ; 27-03-2017 o 13:59
Gość przyjął 2012 bo jak ściągał auto z Niemiec, nie mógł rozczytać na cle jaka data produkcji i taka sobie przyjął, ale auto zostało oryginalnie wyprodukowanie w fabryce Alfy w Meksyku.
- - - Updated - - -
Cos ala Selespeed było montowane w Ferrari: https://en.wikipedia.org/wiki/Selespeed