Pierwsze egzemplarze z benzynowym silnikiem dwulitrowym mają identyczne jednostki napędowe, niezależnie od mocy.
Pierwsze egzemplarze z benzynowym silnikiem dwulitrowym mają identyczne jednostki napędowe, niezależnie od mocy.
Ciekawe ile tych pierwszych egzemplarzy zwykłej wersji i Veloce ma to samo pod maską i czy tak samo jest w Stelvio.
Wydaje mi się, że raczej nie zmienią tego.
Veloce to dużo więcej niż 80 kuni więcej. Więc sprzedaży nie skanibalizują.
Poza tym ile ludzia będzie się w taki tuning bawić.
Poza tym, zalety posiadania jednego hw mocno przewyższają robienie 2giej wersji silnika. (Jest tam mowa o innych tłokach np). To trzeba przetestować, serwisować, dodatkowa paleta alternatywnych części, utrzymywać itd
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Może w tych domysłach jak ktoś na Alfaowner pisze, chodzi o to, że ma być jeszcze silnik 350 konny ? znaczy on miałby być na bazie tego 280cio konnego, a 2.0 być uproszczony- "potaniony" w produkcji ?
No bo czegoś właśnie 350-400 koni to wyraźnie brakuje w ofercie Giulii. Jeszcze cywilnego - nie jak Q , ale już z charakterkiem , i może w tej wersji - możliwym czasem remizowym , ale jakże przyjemnympojechaniem bokiem .
zastanawiam się co tu można potanić, raczej taniej jest tłuc 1 silnik niż 2.
350/400 kuca to już naprawdę sporo z 2 litrów, raczej obstawiałbym, że ten silnik będzie zmodyfikowany. Na przykład inna turbina.
P.S. Oczywiście ja się nie znam. Pewnie argumentuję w ten sposób, bo się boję, że jeśli zamierzają zrobić zmiany w tym 2.0 200, to nie zdążę kupić wersję tej łatwo tuningowalnej first edition![]()
Ostatnio edytowane przez Trevor ; 08-05-2017 o 13:24
wszystko zależy od skali. Czasami otwarcie dodatkowej linii produkcyjnej (albo jej czesci), dodatkowe koszty na etapie projektowania, testowanie, zaopatrzenie, inny wolumen podzespołów (może być taniej zamówić 20 000 kompletów takich samych na przykład tłoków niż 10 000 jednych i 10 000 drugich) itd może zwyczajnie przeważyć nad potencjalnym zyskiem. To wszystko jest do policzenia.
Takie zagranie nie jest niczym nowym, chociaż 80hp rzeczywiscie spora róznica![]()
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
A trzeba się umówić na tą aktualizację?
Nie, ale wystarczy, że się zjawisz w ASO nawet z jakimś drobiazgiem i z automatu będą musieli wgrać aktualizację. Są to podobno wytyczne od FCA.
Trzeba ich omijać szerokim łukiem...
Nawet jeśli coś zmienią to i tak będzie można wykrzesać tyle albo prawie tyle z 200ps benzyny.
Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka