Odkręcasz cztery śruby bodajże na torx 25 od zaworu i pojawia się trzpień niewielkiej średnicy, i właśnie to powinno się płynnie poruszać równolegle w e-magnesie.Napisał [notranslate
Jak trzpień jest zabity syfem albo cewka uwalnia to nie drgnie. Bo i jak.
Ostatnio edytowane przez tymon72 ; 08-08-2017 o 00:19
tak to wygląda,jesli chodzi o tego cycka,to gdy go wciskam czuć jakis opór ale normalny tak jakby sprężynuje,ale gdy go wyciągam(pokazane na zdj) jest taki bezwładny ,żadnego oporu nic go nie trzyma, reszta tam w środku działa poprawnie był tylko lekki osad,ruszałem palcem wszystko oki
Co do otwarcia egr, odpalilem samochód rano zimny i zaraz po odpaleniu egr był 100%otwarty potem bardzo długo był 1%otwarty, na wolnych obrotach cały czas, potem znowu bylo 100%otwarcia na wolnych i przy dodawaniu gazu spadał procent otwarcia, auto sie zagrzalo do 50 stopni i przy dodawaniu gazu tsk do 2tys obr juz nic sie nie dzieje cały czas 1%otwarcia, czyli tsk jakby sie wieszal cxy coś, egr jest cały czas zaslepiony 100% i czasem na wolnych obrotach ma takie coś ze delikatnie przez kilka sekund obroty minimalnie faluja, teraz gdy auto sie juz zagrzalo, egr cały czas 1%otwarcia
Ostatnio edytowane przez Alfa Romeo 156 ; 08-08-2017 o 11:01
Więc nic nie jest wyprogramowane, tak jak piszesz wiesza się. Powinien działać proporcjonalnie do obrotów , spróbuj go przywrócić do życia bądź załatw coś na podmianę. Po uruchomieniu do celów testowych wróć do zaślepki z otworami.
Ale ogólnie to chce go itak usunąć programowo, więc możliwe ze ten błąd jest właśnie ze względu na egr?
Oczywiście, że P1238 jest od EGR. Niezgodność mas powietrza. Na ogół błędnie interpretowane jako problem z przepływomierzem. Tymczasem EGR jest zamknięty w przedziale gdzie powinien być uchylony.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
No właśnie, bo w błąd mnie wprowadziło też to że na różnych forach piszą ze przepływka itp itd, na innym znowu ze napewno egr, ale teraz juz mam przynajmniej jasną sprawę, egr zaslepiony, teraz tylko wywalić z programu, dzięki wszystkim za długą i wyczerpującą walkę!może komuś sie jescze ta historia przyda
![]()