Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Temat: Naprawa wyświetlacza InfoCenter - komputera pokładowego

Użytkownik Maniak resoraków Avatar PiwqU
    Mieszka w
    Konin
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 KM

Domyślnie

Odświeżam temat . Jest jakiś sposób na naprawę ? Ja słyszałem , że można przejechać żelazkiem i będzie działał . Okleić w środku infocenter jakaś taśmą termo izolacyjna .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Jest sposób - kupno wersji "niskiej" z 2005 r. najlepiej

Użytkownik Świeżak Avatar Bouli Punk
    Mieszka w
    Międzychód (Wlkp.)
    Auto
    Alfa Romeo 156 - 1,6TS 2003r

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Dlaczego akurat z 2005r? każdy "niski"po całkowitym lifcie będzie dobry, czyli po 2003r

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Stavanger (pochodzenie Słupsk)
    Auto
    75 2.0IE 166 2.4JTD Giulietta 2.0 159 2.0

Domyślnie

Nie wiem jak szybko padały wam te przedliftowe ale wiem że poliftowe wcale nie są bezawaryjne. Jakieś 2 miesiące temu padł mi wyświetlacz w Crosswagonie. Zgasło kilka linijek na dole a więc tam gdzie wyświetla jedyną użyteczną informację czyli temperaturę na zewnątrz. W tej chwili mam na wyświetlaczu wyłącznie zupełnie niepotrzebny w samochodzie kalendarz...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar PiwqU
    Mieszka w
    Konin
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Kolego to nie sztuka jest kupić nowy wyświetlacz warto czasami się pomęczyć i mieć satysfakcje z faktu , że włożyło się czas i serce dla swojej beli .
    Jeśli ktoś naprawiał infocenter chociaż próbował to chętnie dowiem się co i jak i gdzie .

- - - Updated - - -

Cytat Napisał klimekkk Zobacz post
    Nie wiem jak szybko padały wam te przedliftowe ale wiem że poliftowe wcale nie są bezawaryjne. Jakieś 2 miesiące temu padł mi wyświetlacz w Crosswagonie. Zgasło kilka linijek na dole a więc tam gdzie wyświetla jedyną użyteczną informację czyli temperaturę na zewnątrz. W tej chwili mam na wyświetlaczu wyłącznie zupełnie niepotrzebny w samochodzie kalendarz...
    O kolega z Norwegi Jak tam bela się spisuje na tamtych drogach ? Ja w kwietniu , maju wybieram się w podróż z Polski do Norwegi do pracy i już na stałe mam nadzieje .

Sponsor Romeo Avatar arekgr
    Mieszka w
    Krosno
    Auto
    AR 156 2.4JTD 2004r

Domyślnie

Eh, to infocenter jedynie datę poprawnie pokazuje, reszta to żarty
    Temat wrażliwości na zimno poprawiono w 2005r? Powiedzcie że tak, bo w 2004 jest lipa
    Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
    Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
    Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
    www.a-moto.pl

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzyzie
    Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto
    Alfa Giulia 2,0 280KM MY21

Domyślnie

Ja mam 2003 i szystko jest na razie dobrze - czy zimno czy ciepło.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
    Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Stavanger (pochodzenie Słupsk)
    Auto
    75 2.0IE 166 2.4JTD Giulietta 2.0 159 2.0

Domyślnie

Temat wrażliwości na zimno poprawiono w 2005r? Powiedzcie że tak, bo w 2004 jest lipa
    Mam auto z 2005. Przy temperaturach -20 zdarzało się że wcale się nie odpalał aż do nagrzania auta. Kilka linijek padło całkowicie jesienią a więc to nie ekstremalne temperatury go nie załatwiły

O kolega z Norwegi Jak tam bela się spisuje na tamtych drogach ?
    Drogi tu są równe i kręte. Tylko że wszędzie pełno gliniarzy i prawko można stracić już za +30 km/h. Zima sypią sól tylko na głównych drogach. Osiedlowe czy te mniej uczęszczane często nie są odśnieżane i ujeżdżone na "szklankę". Zimy nigdy nie lubiłem, na nartach nie jeżdżę, ale 4x4 sprawia że cieszę się z opadów śniegu. Dla mnie, tutaj, Crosswagon jest autem idealnym. Gdy przyjdzie czas na zmianę to raczej na pewno będzie to 159 4x4. Tylko prześwitu będzie czasem brakowało...

Użytkownik Znawca Avatar r-sokol
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.

Domyślnie

Panowie
    Ciekły kryształ znajdujący się w samym wyswietlaczu z czasem ulega degradacji i dlatego im starszy wyswietlacz tym mniej na nim widać im bardziej jest gorąco. Gorąco równiez przyspiesza starzenie się wyswietlacza.
    Ponadto niska temperatura powoduje spowolnienie reakcji wyswietlacza - im niższa tym wolniej zmienia się treść wyświetlana co oznacza że, że elektronika wysyła nowe dane do wyświetlacza a on dalej "pamięta" stare, skutek taki że wogóle nić na nim nie widać - jak sie ogrzeje sytuacja sie poprawia. Jak jest baardzo zimno - może przez jakiś czas w ogóle nie reagować.
    Także szkoda czasu na ruszanie tasiemkami i czyszczenie styków - to nie tu leży przyczyna.
    Sam wyświetlacz w niskim i wysokim infocentrze jest taki sam - tylko w niskim nie jest widoczny cały - część jest schowana pod plastikiem.
    Jeśli szukacie wyświetlacza - najlepiej z jak najmłodszego rocznika i najlepiej z zimnych krajów (szwecja, norwegia, szkocja, islandia...) - z południa włoch albo z południa francji, grecji raczej najlepszy nie będzie.
    Całkiem najlepsza to byłaby przeróbka na matrycę led lub VFD.
    Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cytat Napisał PiwqU Zobacz post
    Kolego to nie sztuka jest kupić nowy wyświetlacz warto czasami się pomęczyć i mieć satysfakcje z faktu , że włożyło się czas i serce dla swojej beli .
    Jeśli ktoś naprawiał infocenter chociaż próbował to chętnie dowiem się co i jak i gdzie .
    A kto ten temat założył zerknij , myślisz że nie "dłubałem" i nie kombinowałem? Ja pierwszy do tego .

Jednak na tamtą chwilę nie było rozwiązania na rynku światowym które by było idealne.

Wspomniałem o 2005 bo w 2005 były w 100% domki niskie = idealnie działające, w czerwcu 2003 był lifting ale ja np. miałem w swojej alfie (2004.10) domek wysoki - błędnie wyświetlający, dzięki Bogu trafił się klubowicz który sprzedał mi z Alfy 2005 i wszystko jest ok do tej pory, czy jest -30*C czy jest +50*C w kabinie..