Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 169

Temat: Wrażenia - ZLOT 2009

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Generalnie to był mój pierwszy, i nie ostatni zlot.
    Nie żałuję ani grosza i bez zastanowienia pojechałbym raz jeszcze przeżyć to samo.
    Było wspaniale i nie wiem jak wam, ale mnie nawet pogoda nie papsuła humoru
    Każdy był co prawda przemoczony, i widać na filmie jak z nieba leje się woda, aparat też trochę zawilgł, ale nic mu nie jest
    Było zajebiaszczo, jesteście super ekipą...

Rudix
    Gość

Domyślnie

Rigobert, lekko przesadzasz... Modlitwa trwała max 5min a to ze Tobie była ona nie potrzebna to już nie nasz problem... Na mate można było jechać zaraz po zakończeniu "wprowadzenia". Osobiście poszedłem, sprawdziłem i zmokłem. Przy okazji zaliczyliśmy bunkry i też było zajebiście!
    Poza tym czego chcecie od organizacji w taką pogodę! Czepiacie się. Stało Wam się coś, że trochę poczekaliście? Człowiek jest tylko człowiekiem a nie idealną maszyną. Więcej luzu i wyrozumiałości chłopaki...
    Do tej pory nie wiem o co chodzi z tymi chipsami...

Chciałem jeszcze docenić wyczyn naszego kolego Housa, który wpadł na chwilę tylko w piątek i w nocy wracał na ślub. Jesteś niesamowity! To się nazywa pasja!
    Ostatnio edytowane przez Rudix ; 30-08-2009 o 23:05

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał Rudix Zobacz post
    Rigobert, lekko przesadzasz...
    Nie przesadzam, tylko wyrażam to co myślę..

Modlitwa trwała max 5min a to ze Tobie była ona nie potrzebna to już nie nasz problem...
    W Polsce aktywnych wierzących jest tylko kilkadziesiąt procent, więc statystycznie większości zlotowiczów nie była potrzebna.
    I dla mnie ta modlitwa była zgrzytem na tym zlocie.

Na mate można było jechać zaraz po zakończeniu "wprowadzenia".
    Nie można było jechać conajmniej do 11:30 100% Wiem bo siedziałem w samochodzie w pobliżu maty i conajmniej do tej godziny po macie ślizgało się EVO.

Stało Wam się coś, że trochę poczekaliście?
    Nic się nie stało. Po prostu nie skorzystaliśmy z wszystkiego i dlatego czuję niedosyt. Pretensji nie mam, bo ogarnąć tą kuwetę był bardzo trudno.

Wspominając o tych "niemiłych" akcentach, liczę że ktoś zwróci na to uwagę następnym razem.
    A jak się bawiłem to było chyba widac wieczorem...

Do tej pory nie wiem o co chodzi z tymi chipsami...
    Chyba lepiej żebyś nie wiedział...

ViP Pirat drogowy Avatar Karol88
    Mieszka w
    Kowary, Poland
    Auto
    146 1.7 16v, 166 2.0 V6 TB

Domyślnie

Witam Ja dojechałem do domu jakieś 2 godziny temu.

Zacznę od tego że cały zlot oceniam na 6+.

Nawet pogoda na lotnisku nie była taka zła Kto przyjedzie za "rok" zawsze będzie mógł powiedzieć "a pamiętacie jak wtedy lało........" i o to chyba chodzi. Wracając do tematu aut, osobiście nie jeździłem żadnym bo nie interesuje(funduszy brak) kupno żadnego z nich. Jak bym chciał to salon da mi każdy na próbę więc o co chodzi. Co do maty to AR_33 osobiście pytał się mnie czy chcę jechać na matę. Imprezy wieczorne MEGA!!!!!!
    A jeśli "komuś" brakowało kiełbasy to wystarczyło podjechać nawet do Tesco (1kg 8zł-22zł). Brak mi słów do ludzi którzy nie rozumieją ile niektóre osoby musiały poświęcić czsu (własnego), nerwów i nie tylko żeby te "99%" osób było zadowolone a tylko ten"1%"............... Wystarczyło pogadać z organizatorami a może by do "niektórych" dotarło co nieco.

Na Oleńkę pojechałem koło 15:20 a miałem już wszystkie atrakcję zaliczone.
    Ostatnio edytowane przez Karol88 ; 30-08-2009 o 23:35
    była - Czarna 146 1.4 Boxer
    była - Verde Minerwa 166 2.0 V6 TB

jest - Blue Mate 146 1.7 16v Boxer
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rugi_raz_.html

jest - Crosswagon Q4

Rudix
    Gość

Domyślnie

Rigobert - Ok! Jeśli tak uważasz...
    Co do modlitwy nie będę ciągnąć tego tematu bo czuję, że byłaby następna niepotrzebna kłótnia...
    Widać, że Superjahuu skorzystał ze wszystkiego do godz. 15, także mamy sprzeczne informację.
    Ale dobra. Nie ma co. Widać, że z roku na rok jest coraz lepiej więc dojdziemy do perfekcji!

Chciałem Ci tylko powiedzieć, że ja nie jeździłem ani na trolejach, ani na macie, ani autami testowymi... Mimo wszystko nie żałuję niczego. Usłyszeć Twoje wykonanie "Puszka okruszka" było bezcenne! Szkoda, że nie nagraliśmy!
    Pozdro!!!

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    cytuje słowa innych " jaki był problem zakupić dla sędziów pelerynki przeciwdeszczowe za ok 5zł/szt żeby nie mokli" ???
    akurat tego waszego stania w tym deszczu to na prawdę mi żal ( jak bym miał taką pelerynkę to bym sam dał chociaż jednemu )
    czy brak ochrony przed deszczem dla sędziów to też moja wina ????? jest coś takiego jak prognoza pogody
    myślenie nie boli
    Czy ja napisalem ze jestes czemuś wininien?Gdybyś nie stal tylko w jednym miejscu a zorganizowalbys sobie czas pobytu na lotnisku to na pewno pojezdzilbys w tych konkurencjach.Nie mam zamiaru wiecej z tobą dyskutowac na ten temat.
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

Bianco
    Gość

Domyślnie

Witam, ja ponownie dołączam się do podziękowań! Z całości zlotu jestem bardzo zadowolony!!! Nie ma co tu kogoś szczególnie krytykować. Nikt nie jest profesjonalistą w organizacji tego typu imprez. Starania organizatorów i pomoc w każdej niemal sprawie była super. Za to pochwała.

Odnośnie spraw religijnych nie ma co dyskutować. Byłem już uczestnikiem wielu zlotów Alfistów w różnych forach internetowych (KARP, IKAR, Alfa Club, Forza Italia) i na żadnym takiego punktu programu nie było. I za to też punkt dla organizatorów! Byli na pewno wśród nas tacy, którym ksiądz był potrzebny i tacy dla których był obojętny - i tyle w temacie.

W reszcie spraw popieram w pełni i zgadzam się z wypowiedzią Rigoberta.

Konstruktywna uwaga odemnie: jeśli już byliśmy podzieleni na grupy (przed ćwiartką), to nic nie stało na przeszkodzie, abyśmy się w takich grupach przemieszczali od konkurencji do konkurencji. Wystarczyłoby tylko to odrobinę skoordynować w czasie. W ten sposób wszyscy na pewno mogliby skorzystać ze wszystkiego na lotnisku. A tak, tak jak napisał Sławek, czuję się odrobinę zawiedziony. I nie tylko ja, gdyz rozmawiałem z wieloma osobami i faktycznie nie wszyscy wszystko "zaliczyli". A to, ze Superjahu się to udału - cuż może właśnie dla tego, że nie czekał kilkudziesięciu minut na ćwiartkę... Z tego co zauważyłem w pozostałych grupach poszło już sprawnie.

I jeszcze mała uwaga - przepływ informacji - to że kolega Papamek musiał mnie prywatnie telefonicznie zdzwaniać na półfinał ćwiartki gdyż wszyscy na mnie czekali, a cała kolumna jadąc na start półfinałów przejechała koło mnie i nawet pytałem gdzie jadą więc mnie widzieli... a nikt, a zwłaszcza prowadzący kolumnę nie zawołał, choć powinien wiedzieć ile osób i kogo ma doprowadzić na start.
    A tak zostałem telefonicznie wyciągnięty z kolejki na KJS-a i jak wróciłem już go nie było i nie pojechałem, a miałbyć to taki deser na zakończenie dnia.....

Podsumowując SUPER, ALE KILKA DROBIAZGÓW DO POPRAWKI NA PRZYSZŁOŚĆ.
    Wszystko oczywiście bez urazy - toć to przecież zabawa, choć z odrobiną adrenaliny

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    już nie będę nic pisał
    masz mnie z głowy
    nie moja wina że cała reszta potrafi mówić prywatnie że coś tam mu nie pasowało a na forum jakoś wszyscy chwalą ( leję na to -to po prostu kolejny dowód na to , że pełno jest fałszywych ludzi którzy prywatnie są ok a na forum wszystko cacy )

Roger - moim skromnym zdaniem ( ale to tylko moje zdanie ) baaaaardzo dobrze zrobiłeś

Fred - krytykuję bo mam do tego prawo po tym co mnie spotkało ( może tylko mnie ale jednak )
    nie jestem wiarygodny ???? nie jestem fałszywą mendą która na forum będzie pisać że było super a wśród znajomych pod domkiem będzie obgadywać że to czy tamto było do dupy

temat jest rozumiem o moich wrażeniach więc takie opisałem
    a że są inne niż reszty to już inna sprawa
    tak naprawdę to takich osoba która mając tyle zastrzeżeń co ty a siedziała cicho i nie zgłaszała tego organizatorom jest zwyczajnie mało wiarygodna. Siedziałbyś w domu to też byś sobie mógł popisać, że ci się nie podobało. Krytykujesz bardziej dla sportu niż z potrzeby. Nawet po twoim pierwszym poście odniosłem wrażenie, że odpowiada ci chwilowe, bycie naczelnym forumowym pieniaczem. Takie 5 min. kiedy uwaga wszystkich koncentruje się na tobie. Zakładam, że sprawia ci to frajdę bo jeżeli nie to jesteś po prostu masochistą.

Z moich zastrzeżeń to tylko tyle, że nawierzchnia, przez łączenia betonowych płyt, była bardzo nierówna, ale na to nie można było nic już na miejscu poradzić. Nie wiem czy jest to normalne na dostępnych lotniskach, czy po prostu w kwotach, którymi operował organizator zlotu był to najlepszy obiekt jaki mogliśmy mieć. W przypadku 1/4 mili wykluczała ona powalczenie o naprawdę dobre czasy, do czego okazja była znakomita, mając na uwadze profesjonalny pomiar.

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

Cytat Napisał Superjahu007 Zobacz post
    i dlaczego hamownia była ustawiona prawie pod moim oknem drugi rok z rzędu ?
    i jeszcze marudzisz?!?!?!

żałuje że mnie w tym roku nie byłem, musiałem się zadowolić wyścigami w swoim mieście. a marudami się nie przejmujcie, jakby kazdemu dać po Spiderze to i tak by marudzili że dostali JTD skupcie się na pozytywach niż odpowiadać im.

btw. będzie tabela z czasówkami z KSJtu?
    I co za GTV na lawecie była? :/ Mam nadzieje że nie było klejenia reflektorów jak rok temu

edit:
    obstawiam w ciemno że najładniejszą Alfą zlotu został stary Spider
    Ostatnio edytowane przez bobryt ; 31-08-2009 o 02:25
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Nicolo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt Zobacz post

obstawiam w ciemno że najładniejszą Alfą zlotu został stary Spider