Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 100

Temat: unimot - alfa gliną malowana

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Dotychczas nie zabierałem głosu, ale trudno wytrzymać, czytając tę historię. Ja wierzę naszemu koledze bo na własnej skórze kilkakrotnie ćwiczyłem nieuczciwości warsztatów. Najśmieszniejsze było dla mnie, jak po lakierowaniu samochód czekał na mnie przed warsztatem cały mokry od wody z dużymi kroplami, jakie tworzą się po nawoskowaniu lakieru. Własciciel chciał w ten sposób zamaskować niedoskonałości wykonanego lakieru. Liczył na to, że odjadę nie wycierając samochodu. No, ale to maskowanie błotem bije wszelkie rekordy nieuczciwości.
    Ten serwis już i tak pewnie stracił więcej, niż warta byłaby naprawa uszkodzeń.
    Szkoda tylko, że ludzie kiedyś zapomną i nadal będą tam naprawiać samochody.

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał tomasz196209 Zobacz post
    w dniu dzisiejszym strony unimot poznań z ul sytkowskiej 13 już nie można znaleźć w wyszukiwarkach internetowych np Google.
    również dzisiaj zostałem poinformowany przez właścicielkę serwisu że proponują mi ugodę za wyrządzoną szkodę i rozmowę z adwokatem firmy. o godz 16.00 stawiłem się na omówione spotkanie w kancelarii adwokackiej gdzie pod nos zostało mi podsunięte pismo i zostałem pouczony przez adwokata ze państwo L i L J. właściciele firmy unimot poznań nie poczuwają się do wyrządzonej szkody i nie maja mi zamiaru naprawić samochodu, gdy odmówiłem podpisu do pokoju weszło 3 osiłków myśląc ze mnie zastrasza a pan adwokat nazwał mnie dzieciakiem i zakazał mi dzwonić do firmy i prowadzić dalszych działań na szkodę serwisu.

ale jakies warunki tej ugody byly w niej zawarte? bo nie wierze ze tylko napisane bylo ze nie czuja sie odpowiedzialni i nic nie zrobia w tym kierunku, bo w tym momencie nie jest to ugoda...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

To już wiemy dlaczego serwisy nie chcą naprawiać Alfy Romeo
    A tak poważniej, to nie była ugoda, ale próba zastraszenia. Jestem też przekonany, że z tego gościa co Ci podsunął coś do podpisania to taki sam prawnik jak z koziej dupy trąbka. Scenka odegrana po to byś wymiękł i podpisał, bo gdybyś to zrobił byłoby już po ptokach i Unimot byłby czysty i kryty, a tak sprawa nadal jest otwarta. Może czas, byś to Ty przyszedł do nich z prawnikiem (ale nie trąbką jak powyżej...)
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar Vivaldi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 147 1.9JTD 16V

Domyślnie

Ktoś już rzucił ten pomysł, ale może warto go przypomnieć - turbo kamera nadaje się idealnie do tego przypadku. Sądzić się o 300 złotych to może i nie warto, ale akcję reklamową warto kontynuować.

tomasz196209
    Gość

Domyślnie

Prawnik wyglądał jak by miał lata swej świetności w czasach głębokiego komunizmu , dmuchał mi w twarz dymem papierosowym

Dzisiaj przyszło poleconym pismo z kancelarii , pewnie oświadczenie którego nie podpisałem .Nie wiem chyba jak je odbiore z poczty to nie będzie wiązało się z jego podpisaniem . Muszę się kogoś poradzić , jestem zwykłym człowiekiem i na prawie się nie znam.W razie jak bym to pismo odebrał to w całości opublikuje na tym forum .

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

nie masz obowiazku odbierania a jesli odbierzesz bedzie sie to rownalo z zapoznaniem jego tresci czyli ich ostrzezenia ze jesli nie przestaniesz na nich mowic to Cie np moga pozwac itd. przynajmniej tak mi sie wydaje ale glowy nie dam sobie obciac. Napisz do TVN Turbo i opisz wszystko krok po kroku! daje glowe ze zajma sie tym przypadkiem...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 04-03-2010 o 16:13

tomasz196209
    Gość

Domyślnie

Nie dziękuję bo nie wolno mi nadużywać tej opcji .

Rander
    Gość

Domyślnie

NA PAL Z NIMI !!!!! sa rozne fora prawnicze sprobuj tam opisac cala sytuacje oni napewno ci pomoga ! powodzenia i wspolczucia pozdrawiam

rejven
    Gość

Domyślnie

Mieliśmy już więcej nie komentować,ale .....
    Kto z Was zapłaciłby za grzechy niepopełnione?
    Zaczęło się od 300,-, potem 500,-, teraz naprawa, a za tydzień?:remont kapitalny czy nowy samochód?
    A że Pan tomuś ....... zostawił samochód na śliskiej (błoto pośniegowe)i szybkiej ulicy ( gdzie mało kto jedzie poniżej 100km/h )no to mógł go ktoś "upolować". Nie na chodniku,nie na poboczu,nie na terenie firmy tylko na środeczku.
    Sorry !!! ale czy jest to brak wyobrażni czy głupota?A ponieważ Pan tomek......... nie ma ubezpieczenia to teraz obwinia wszystkich i szuka "jelenia".
    Ponieważ sprawa o zniesławienie prawdopodobnie skończy się w sądzie,wszystkich kart nie będę wykładać.
    KRWI KRWI KRWI tego Wam trzeba?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia