Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
rozmowa o instalacji gazowej jest bez celowa bo powinni się na jej temat wypowiadać tylko ludzie którzy się na tym znają i z niej korzystają , tacy ludzie mogą się podzielić własną wiedzą i co najważniejsze DOŚWIADCZENIEM natomiast podawanie przykładów usterek rzekomo z winy gazu jest bez sensu bo to nie sam gaz mógł ją zepsuć tylko człowiek z brakiem wiedzy do montażu tego typu instalacji.
Kolego ENZO po raz kolejny przez twoje posty obrażasz innych użytkowników samochodów z dużymi pojemnościami z założoną instalacją gazową używając słowo "ŻAŁOSNE". Przypominam ci ze forum polega na dyskutowaniu i pomaganiu sobie dzieki temu a nie obrażania innych osób. Cwaniactwo pozostaw u siebie w glowie i nie nanoś go na formę tekstu. kolego Fr33 skad wiesz jaki był stan głowicy przed założeniem instalacji LPG? widzialeś ją sam czy to stwierdził twój mechanik? mogę ci pokazać głowicę po przebiegu 80tys km na gazie i znajdz w niej różnice niż w glowicy od auta jeźdżacego na benzynie. Nie wierzę więc w to szybkie niszczenie gniazd zaworów o których mówisz, takie dziwne zjawiska dzieją się też od zepsutych świeć lub od uszkodzonego układu zapłonowego na palcu rozdzielacza, bynajmniej kolega miał to w 164 a nie miał LPG.
Ostatnio edytowane przez h0se166 ; 14-03-2010 o 13:02
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
A wariator i łańcuch?
Raczej skłaniałbym się do stwierdzenia,że każda z niewłaściwie działająca rzecz w Twoim silniku potrochu załatwiła głowicę.
LPG prawdopodobnie przyspieszył ten problem.
To co napisał Grzesiekk,że gdyby instalatorzy odpowiadaliby za usterki jak w niemczech problem z lpg byłby marginalny
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Ostatnio edytowane przez fr33 ; 14-03-2010 o 14:09
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
Nie bronię LPG, ale jako ciekawostkę trzeba przypomnieć, że Alfy sprzed II Wojny Światowej jeździły na etanolA tamte Alfy były na pewno bardziej elitarne niż dziś - to dopiero była PROFANACJA
![]()
Zależy- jak się dużo jeździ to LPG ma sens. Ale jak się mało jeździ i człowiek potem podlicza ile wydał przez cały rok w auto z LPG i robi symulacje ile by wydał gdyby nie miał LPG to często wychodzi na jedno, a niekiedy(pierwszy rok eksploatacji zwłaszcza), że jeszcze dopłacił.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Naprawde się przejmujesz co inni myślą na czym będziesz jeździł? LPG to paliwo jak każde inne a dobra instalacja napewno nie zmieni w zaden sposób jazdy 3.0
Ja u siebie mam nowe LPG zamontowane i nie ma żadnej róznicy na PB i na gazie![]()
A koszt jazdy jest taki sam jak 2.4 JTD
Myślę ze kto w czym zakłada gaz nie powinno interesować innych. jaka to profanacja niby dla V6 , ja użytkuje juz nie pierwszy samochód i jesli ktoś jezdzi dużo , założy dobra instalacje to nic Tylko chwalić.
A benzyniak polecam w Stanach przy tankowaniu na galony bak do pełna wychodzi ok 25-32$ więc ... za 2h pracy masz bak do pełna.