ja mam naklejkę na motylku od kolegi Wiertło. 2 lata jak jest przyklejona, nie wyblakła i sie nie odkleja
ja mam naklejkę na motylku od kolegi Wiertło. 2 lata jak jest przyklejona, nie wyblakła i sie nie odkleja
Wymieniałem sam emblemat 2 razy, trzeba zeszlifować kawałek plastiku ze środka, odtłuścić, przesuszyć i będzie się trzymał prawidłowo. Emblematy blekną po kilku latach niestety.
A nie próbował nikt zabezpieczyć emblematów klarem? Sam mam w swojej belli zniszczone, ale przód muszę zakupić z motylkiem, przez kamienie odpryskuje chrom.
Dopadła mnie wymiana motylka i mam pytanie cz Wasze loga maja srebrną obwódkę czy złotą, Na ALLEDROGO jest kilka samych "blaszek" w dość atrakcyjnych cenach ale maja złote obwódki. Natomiast te z motylkiem maja srebrne, a u mnie tak wyblakło, że....chyba była srebrna.
156 Sportwagon 2,4JTD 2000r - była
159 Sportwagon 1,9JTDM 2006r - teraz
Zobacz jaką obwódkę masz z tyłu, jeśli złota to ja bym wstawił blaszkę samą ze złotą obwolutą
Zonk w tym, że w mojej AR jest z tyłu srebrna i pewnie w Twojej też więc to kwestia gustu czy będziesz chciał dopasować ten szczegół![]()
Dla zainteresowanych wymianą samej blaszki na motylku to gosc z tej aukcji http://allegro.pl/znaczek-blaszka-em...450588044.html sprzedający vickyn, średnica loga 75mm i pasuje jak ulała nie kosztuje tyle co w ASO. Myślę, że pomaluję go jeszcze klarem bo akurat jestem na etapie malowania chromów i zobaczę w czasie jak będzie się sprawował. Różnica tylko taka, że litery nie są tak wypukłe ale odwzorowanie barw identyczne. Polecam
Potwierdzam to co pisze Luck, można kupić samą blaszkę 75mm z przyklejoną taśmą dwustronną. Idealnie pasuje do motylka. Cena ok 55 zł.
Kupujesz na azadrogo za 15 Zeta i na motylku jak i z tyłu podważasz emblemat żeby go wyrwać bo jest przyklejony na jakiś gumoklej nowy zakupiony ma taśmę 3M więc po usunięciu dobrze oczyścić odtluścić i nowy przykleić . A w tym nowym będziesz miał taką wypustkę ( ząbek) jak przypasujesz to na 100% będzie prosto. A dobierz odp. średnice.
Przed założeniem, polecam kilkukrotne polakierowanie lakierem bezbarwnym.
Czy ktoś wie na pewno, czy motylek od 156 FL pasuje do 159? Mam okazję tanio kupić, a IMHO jest ładniejszy