A głośność wydechu pozostała na takim samym poziome czy coś się zmieniło po wywaleniu DPF'a?
A głośność wydechu pozostała na takim samym poziome czy coś się zmieniło po wywaleniu DPF'a?
u mnie po wywaleniu tego badziewia troszeczke(minimalnie) glosnosc sie zwiekszyla(nie dla pasjonata nie wykrewalne)
To tak jak u mnie. Mimo wszystko na trasie ten dźwięk bywa irytujący. Może ma ktoś pomysł co z tym zrobić ? Wywalenie katalizatora i wstawienie rury przelotowej to dobry pomysł ?
http://www.ebay.pl/itm/Downpipe-tubo...item19fcf72e06
Moim zdaniem u mnie pozostała na tym samym poziomie. W jakich zakresach obr. macie ten dźwięk?
Sent From Samsung Galaxy S5
U mnie w okolicach 2k obr/min. Najbardziej odczuwam to przy załadowanym aucie(3 pasażerów + zakupy).
Z przeglądem raczej nie będzie problemu - w ostateczności założę filtr na czas przeglądu.
Pytanie czy taki wolny przelot jest zdrowy dla silnika ?
Dla silnika jak najbardziej![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ja mam wspawaną rurę w puchę po DPFie i KATcie i tak się zastanawiam czy wypełnienie reszty przestrzeni wełną taką jak w tłumikach się używa coś wyciszy?
Pomimo wstawienia rury wydech pracuje głośniej ?