Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Temat: Światła mijania 100 W

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

A ja włożę kij w mrowisko - jak Wsze HIDy i żarówki 100W mają się do aktualnego stanu prawnego i warunków homologacji Waszych pojazdów. Jak również ciekawi mnie czy owe zestawy HID za 120 zł i dziwne żarówki 100W mają homologację i deklarację CE. Mam dziwne wrażenie, że robicie sobie "dobrze" nie patrząc na to co się dzieje po za pojazdem. Prosicie się o problemy o czym już dawno było pisane. Na szczęście każdy odpowiada za Własne czyny, ale niewybaczalnym jest narażanie na niebezpieczeństwo innych użytkowników drogi. Pomyślcie o tym.
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

h7/h1 mijania/drogowe, fakt zapomnialem o tym za komplet h1 18zl mniej placilem czyli 66,
    pewnie ze sa soczewki, nawet spryski sa

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    h7/h1 mijania/drogowe, fakt zapomnialem o tym za komplet h1 18zl mniej placilem czyli 66,
    pewnie ze sa soczewki, nawet spryski sa
    h7 mialem ost w sprzedazy za 65 a h1 za 53 zł gdzie to tak drogo sprzedaja? cos za tani widze jestem
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Sklep motoryzacyjny,
    sprowadzali specjalnie dla mnie bo nie maja nic takiego na sklepie.
    Ze tani - sam widziałeś jaką cene mi zaspiewali za sprzeglo, a ile ty mi powiedziales.

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

no juz nawet nie pamietam. Ale wracaja do tematu, opisz troche roznice miedzy hid a lepsza zarowka zdj mozesz dac
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Różnica - jak dla mnie jest ogromna, w wypadku HIDów mam dużo jaśniejsze pole widzenia i lepiej doświetloną drogę, przy osramach jest OK, jest to powiedzmy kompromis pomiędzy widzieć wszystko na hidach a nie widzieć nic na zwyklych zarówkach.
    Co do zdjęć - moja 145 niestety obecnie stoi uszkodzona pod warstewką śniegu i nie mam jak porównać dosłownie,
    Ale padło tu jeszcze jedno - ze oślepiają,
    ja sie trzymam tego ze bardfziej oslepiaja lampy zle ustawione jak te z hidami, a juz w ogóle szczytem sa hidy bez soczewki

wojtekcem
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał aquarius01 Zobacz post
    A ja włożę kij w mrowisko - jak Wsze HIDy i żarówki 100W mają się do aktualnego stanu prawnego i warunków homologacji Waszych pojazdów. Jak również ciekawi mnie czy owe zestawy HID za 120 zł i dziwne żarówki 100W mają homologację i deklarację CE. Mam dziwne wrażenie, że robicie sobie "dobrze" nie patrząc na to co się dzieje po za pojazdem. Prosicie się o problemy o czym już dawno było pisane. Na szczęście każdy odpowiada za Własne czyny, ale niewybaczalnym jest narażanie na niebezpieczeństwo innych użytkowników drogi. Pomyślcie o tym.
    Myślę, że na forum gdzie wyśmiewa się posiadaczy golfów i agrotuning tak dosadnie postawione pytanie będzie zignorowane

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekcem Zobacz post
    Cytat:
    Napisał aquarius01 Zobacz post
    Myślę, że na forum gdzie wyśmiewa się posiadaczy golfów i agrotuning tak dosadnie postawione pytanie będzie zignorowane
    Na tak postawione pytanie była zawsze odpowiedż: Przepisy się zmieniają i nie słyszę żeby byli ścigani ludzie za dobrze założone Hidy Tak samo jak kilkanaście lat temu nikt nie ganiał ludzi za zamontowane trzecie światło stopu bo myślący ludzie wiedzieli że to jest dobry pomysł i te trzecie światełko zostało zalegalizowane i bardzo mocno rozpowszechnione i takie sapanie o oślepianiu agrotuningu jest sraniem w banie a nie rozumnym argumentem przeciw Hidom

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

wojtekcem
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Na tak postawione pytanie była zawsze odpowiedż: Przepisy się zmieniają i nie słyszę żeby byli ścigani ludzie za dobrze założone Hidy Tak samo jak kilkanaście lat temu nikt nie ganiał ludzi za zamontowane trzecie światło stopu bo myślący ludzie wiedzieli że to jest dobry pomysł i te trzecie światełko zostało zalegalizowane i bardzo mocno rozpowszechnione i takie sapanie o oślepianiu agrotuningu jest sraniem w banie a nie rozumnym argumentem przeciw Hidom
    Nie kwestionuję HIDów z zasady "bo tak i już!" ale patrząc na "profesjonalizm" wypowiadających się tu dłubaczy to jednak jest wstyd. NIKT nie sprawdził jak to naprawdę świeci pod względem oślepiania; konkretnie mówię o porównaniu dopuszczalnych wartości natężenia światła określonych w przepisach i emitowanych przez reflektor po takiej przeróbce. Takie zachowanie to skrajny egoizm, który tu wyraźnie widać: JA widzę lepiej, JA mam lepsze światła, JA jestem zadowolony. A do tej pory nikt nie pomyślał, jak widzą inni użytkownicy, czy nie są oślepiani. No i na koniec rodzynek: jako usprawiedliwienie za nielegalną przeróbką podaje się zły stan techniczny innych pojazdów, czyli rozregulowane światła. A prawda jest taka, że według prawa jedno i drugie to utrata dowodu.
    Jak już wspominałem, nie kwestionuję HIDów ale odpowiedzialne podejście do tematu nakazywałoby najpierw sprawdzenie jakości świecenia a potem spokojne użytkowanie, zamiast być może testowania cierpliwości innych kierowców.
    Jeszcze tylko dwie sprawy: Pierwsza to to, że są akcje na nielegalne HIDy, niestety dość rzadko. Druga to kolizja z prawem, w pewnych warunkach takie oświetlenie może być przyczyną wypadku i kierowca może ponieść tego konsekwencje

Użytkownik Pirat drogowy Avatar themim
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    AR 145 1,9jtd 2000r

Domyślnie

dodam, ze podczas wypadku wine zawsze ponosi kierowca z pseudo ksenonami w lampach do tego nieprzystosowanych... no chyba ze ktos wjedzie w zad to co innego...
    Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
    Sprzedam Alfe 145!