Zobacz wyniki ankiety: która auto jest bardziej kobiece?

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Alfa Romeo MiTo

33 61.11%
  • Fiat Punto Evo

6 11.11%
  • oba jednakowo

15 27.78%
Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 124

Temat: Czy Alfa Romeo MiTo to damskie auto (w porównaniu do aktualnego Punto)

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Zaspokojeniu ego pana hyeny i jak widać pana kowalskiego również, prędzej czy później przekonasz się że oni wiedzą wszystko i nawet jak się mylą to znajdą dowody na to, że nie

Ale bez tego nudno by było...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Cytat Napisał Majka Zobacz post
    Idąc dalej błędnym tropem każdy diesel będzie bardziej kobiecy, bowiem istnieje obiegowa opinia, że Panie nie lubią kręcić Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać
    dobre, "zniewieściały kierowca nie lubi kręcić motoru"
    zanotowane

Cytat Napisał Majka Zobacz post
    Generalnie mam wrażenie, że nie słuchacie kobiet – czym my chcemy jeździć. Tylko, mam wrażenie, że próbujecie określić, czym mamy jeździć. Znaczy marketingowcy :> I to mi się bardzo nie podoba Generalnie żadne mi nie pasuje

Czemu ma służyć ta ankieta? Ktoś na tej podstawie będzie wybierał autko dla siebie?
    właśnie temu, wysnułem w innym wątku, że marketingowcy zdecydowali o rynku docelowym tego auta i podjąłem próbę sprawdzenia tego za pomocą sondy

a widać, że byle co, np. taka sonda, potrafi podgrzać atmosferę na tym forum

jest mi naprawdę bardzo wszystko jedno kto czym jeździ
    facet kobiecym czy babka męskim, baa, panie w męskich autach "podobiom" mi się

EDIT: "Może czas na sondę z pytaniem, czy Alfa 145 to samochód kobiecy?" -- dajesz, bo jak ja założę to będzie zbyt gorąco
    Ostatnio edytowane przez HyenaHF ; 15-02-2011 o 20:11 Powód: 145

Kowalski
    Gość

Domyślnie

niepotrzebnie prowokujesz. Rozmawiamy o tym, bo zdaje sie, nawet sam Sergio w ktorymś z wywiadów mówił, że Mito było tworzone z myślą o kobietach, taka sonda ma zatem sens. Na pewno była o tym mowa na targach we Frankfurcie, w 2008 chyba. Specjalny panel promocyjny pamiętam.
    W przypadku 145 w ogóle mowy nie było na taki temat. Mozesz oczywiscie założyć taką sondę wpisze sie Metan i paru jego wafli, bedzie wrazenie,ze 145 to auto dla kobiet))

No ale sensu w tym niewiele.

MRDUX
    Gość

Domyślnie

A może moderator by zamknął ten temacik bo co to niektórzy są troszkę złośliwi (moim zdaniem).

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Chciałbym parę słów wyjaśnienia: nie mam nic przeciwko ankiecie (choć z góry było wiadomo jak to będzie wyglądać) ani temu że różnym ludziom podobają się różne rzeczy.
    Niezmiennie nie lubię jedynie internetowych pajacy, wujków dobra rada którzy muszą mieć rację we wszystkim: co masz studiować , gdzie pracować (choć ani jedno ani drugie im zdaje się nie wyszło), oceniają coś czego na oczy nie widzieli i opowiedzą ci o wrażeniu z jazdy samochodem którego nazwy do końca nie pamietają.
    Dla niego dwa samochody niemal o tych samych wymiarach jedno jest małe i śmieszne, drugie bardzo OK, choć to jakby porównac jacuzzi z pierdzeniem do wanny. Przykłady kłamstw i niekompetencji można mnożyć i każdy jak chce się pośmiać może to prześledzić pod różnymi nickami. Ja to zauważyłem (choć kilka innych osób również) stąd ta ślepa wściekłość, obracana niby dla publiczności w żart.
    I jeszcze raz (choć to może nieelegancko) przywołam PW od pingwina z 27-12-2009, 12:34 kiedy to prosił mnie o możliwość obejrzenia miciaka. No to jeśli od 2008 jak sam napisał ma świadomość tego że to auto dla kobiet to co jest grane?? Płeć zmienił?.
    A więc jeszcze raz:
    Ostatnio edytowane przez metan ; 16-02-2011 o 07:31

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Kowalski Zobacz post
    W przypadku 145 w ogóle mowy nie było na taki temat.
    A ile miałeś lat jak 145 wchodziła do produkcji, że to pamiętasz tak doskonale?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Kowalski Zobacz post
    sam Sergio w ktorymś z wywiadów mówił, że Mito było tworzone z myślą o kobietach, taka sonda ma zatem sens. Na pewno była o tym mowa na targach we Frankfurcie, w 2008 chyba
    A jakieś konkrety?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    I jeszcze raz (choć to może nieelegancko) przywołam PW od pingwina z 27-12-2009, 12:34 kiedy to prosił mnie o możliwość obejrzenia miciaka. No to jeśli od 2008 jak sam napisał ma świadomość tego że to auto dla kobiet to co jest grane?? Płeć zmienił?.
    A więc jeszcze raz:
    Zmiana nicka - zmiana imidżu
    Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    A jakieś konkrety?
    Żartujesz? Oczekujesz konkretów? Słowo honoru Kowalskiego Ci nie wystarczy? Czemu go atakujesz? Czemu go obrażasz i oczerniasz jego wizerunek? Czy on na Ciebie wyskoczył? Nie. To czemu Ty na niego wyskakujesz bez rzeczowych argumentów? Umiesz swoje pytanie podeprzeć danymi statystycznymi? Jak nie to po co się odzywasz, skoro nie masz nic do powiedzenia?

Użytkownik Rowerzysta Avatar andkula
    Auto
    Alfa Mito 1,4

Domyślnie

Mito auto dla kobiety jak dla mnie

Pozdr

Kowalski
    Gość

Domyślnie

No i masz rację, Andkula))

---------- Post dodany o godzinie 16:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:54 ----------

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    A ile miałeś lat jak 145 wchodziła do produkcji, że to pamiętasz tak doskonale?
    Jakie to ma znaczenie? wystarczy zapoznać się z materiałami promocyjnymi, jakie wtedy edytowano. Nie ma o tym mowy, nigdzie.