Ponieważ wg WART-y szkoda powyżej 70% to szkoda całkowita... Więc zrwacają mi za auto, je wystawiają na aukcję i prócz tego dostaje jakieś tam śróbki...
Głowice dziś zdjęli... 16 zaworów pogiętych, prowadnice do wymiany, popychacze... tłoki też trochę dostały ale na oko nic nie są w stanie stwierdzić...
Muszą jeszcze miskę odkręcić żeby zobaczyć co z panewkami i powyciągać korby do sprawdzenia... MASAKRA po prostu...
Wiem, wiem... ze spokojem... Zanim cokolwiek poczynie dowiem się konkretnie co i jak. Nie pozwolę sobie na wyście gorzej niż bym chciał... (co najmniej chciał)
Wkurzyło mnie tylko to, że nie przysługuje mi auto zastępcze co jest dla mnie chore...
Samochód zastępczy przysługuje ludkom, którzy zarabiają kasę dzięki niemu a taki szaraczek nie ma nic do powiedzenia...
Likwidator mojej szkody mnie nie lubi, już się z nim spiąłem przez telefon i czekam na wycenę... dalej będę informował co i jak, żeby inni z podobnymi przypadkami wiedzieli co robić w takiej sytuacji...![]()
Poszukaj firmy, która załatwi Ci auto zastępcze, a auto zostanie opłacone z polisy warsztatu.
yhm obyś się tylko nie naciął na kolegę kolegi![]()
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
No zobaczymy jak będzie z naprawą tego autka... jak coś nie będzie grało to będą poprawiać po sobie... jestem uparciuchem tak zwanym i w d mam co o mnie będzie ktoś myślał jak nie będzie mi coś pasowało...![]()
nie wiem jaki masz rocznik auta ale nie sądzę by remont silnika przekroczył 5 tys. to już taka hardcorowa cena z wymianą chyba wszystkiego w silniku poza wałem i blokiem. tłok zawsze można używany wsadzić choć co nowy to nowy. wg mnie najważniejsze poza głowicą to korbowody i czy wał jest "centryczny" czyli czy na czopach się nie przestawił. głowica to kwota około 500 zł i powinna być jak nowa.
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
500 zł to chyba tylko planowanie i sprawdzenie szczelności i mikropęknięć...
jak robić to porządnie a gdzie zawory? 8 ssących i 8 wydechowych... 23zł każdy co daje nam 368pln + dotarcie ich... a jeszcze nowe prowadnice, gumki,popychacze...
miałem silnik igiełkę... i w takim stanie mam zamiar go dostać...