Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Temat: 147 bose [opinie]

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Artih Zobacz post
    Koledzy @sdero i Pływak - dziękuję za pół godziny dobrej zabawy (w czytaniu waszych postów)
    Prosze...

Pływak niestety "przegrał" bo za dużo udawał
    Tak udawałem, ze dźwięk Bose nie jest dla mnie rewelacją i koledzy w dziale car audio którzy też na BOSE narzekają pewnie również udają...

Niestety (dla poziomu dyskusji) zdarzyło mu się też prostactwo w stylu "obrońca krzyża" co predysponuje bardziej na forum golfiarzy niż tutaj :|
    Widać nie wyłapałeś porównania. bo nie wiem co w tym miało być obraźliwego. Chyba to, ze ktoś upiera się przy swoim zdaniu zadając masę pytań jednocześnie nie odpowiadając na pytania zadane jemu...

Z tego powodu też Twój Kenwood za 4 stówki Pływaku nie zagra lepiej z głośnikami z zestawu BOSE - radyjko nie pociągnie 2Ohm'owych głośników na odpowiednim poziomie
    Z tego co wywioskowałem głośniki w Bose ciągnie wzmacniacz, a że wspomniany przeze mnie Kenwood jest lepszy niż seryjne radio to chyba nie podlega wątpliwości dla kogoś kto ma minimalne pojęcie w temacie i przy budowie innego CA niż BOSE zmiana tego grajka to podstawa. Tylko i wyłącznie dzięki wzmacniaczowi z wbudowanym i wysterowanym eq dało rade wyciągnąć coś z tego blaupunkta...

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    Przepraszam za OT - Pływak ma u mnie piwo.
    Trzymam za słowo

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Z tego co wywioskowałem głośniki w Bose ciągnie wzmacniacz, a że wspomniany przeze mnie Kenwood jest lepszy niż seryjne radio to chyba nie podlega wątpliwości dla kogoś kto ma minimalne pojęcie w temacie i przy budowie innego CA niż BOSE zmiana tego grajka to podstawa. Tylko i wyłącznie dzięki wzmacniaczowi z wbudowanym i wysterowanym eq dało rade wyciągnąć coś z tego blaupunkta...
    No to jest oczywista oczywistość. Jakbym miał zwykłego Blaupunkta to bym nad zmiana się nie zastawiał, jednak wersja telefon w radiu to świetna sprawa

A różnicę w radiu odczułem gdy przy wymianie na BOSE, stare głosniki fabryczne włożyłem szwagrowi do 156. Na jego JVC, grały bajkowo w porównaniu do mojego fabrycznego Blaupunkta. BOSE bez wzmacniacza i suba (na starej instalacji) też grało gorzej od nich na tym JVC. Dopiero jak wzmacniacz podłączyłem o zagrało lepiej niż tamten zestaw. No a teraz jakby zmienić radio efekt pewnie byłby jeszcze lepszy. Ale tu odchodzimy od meritum, czyli fabryka+bose.
    Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
    Co mi się przez łapki przewinęło:
    Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Wszystko to jest na zasadzie gdybactwa w połączeniu z "wydaje mi się".
    To jak leczyć się u znachora i czuć poprawę
    Grało lepiej, bo było dopasowane jedno z drugim i do rodzaju wnętrza.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

jprm
    Gość

Domyślnie

No koledzy pogadali. Ale jeszcze się wypowiem i dodam 3 grosze. W AR 147 miałem BOSE i wymieniłem radio na takie wypaśne inne bo mnie wkurzał brak mp3 itp . Ale wróciłem do orginalnego bo jednak lepiej gra fabryczne. Czasem człowiek nie ma czasu na zabawy ze sprzętem. Ja już to wiem. A dać pare tysiaków firmie zakładającej audio to chyba przesada , no chyba że ktoś słucha muzyki w aucie a nie w domu. Julke kupiłem też BOSE bo to minimum w autku za takie pieniądze. Jak już nowe to niech ma to byle coś tam BOSE ,bo innego nie dają tylko gorsze. Choć nie ukrywam ,że radio mnie wkurza . Mam nawet HD z milionem(?) mp3 w schowku ale obsługa mnie irytuje itd. Jak byto bylo proste to bym wywalił samo radio. I tak w kółko. Ale dam sobie spokój. Muzy to sie słucha w domciu , koncercie i takich tam . Radio i nagłośnienie ma grać, gadać i mieć czysty dżwięk. To BOSE ma i wystarczy. I tak jak już pisałem. Lepsze BOSE za 600 zł niż kombinowanie ,dorabianie, dokładanie . Kasy i czasu szkoda. Jeżdzić trzeba i cieszyć się tym co Alfka ma najlepszego w sobie. A tak przy okazji to jeździłem nowym INFINITI . I niespodzianka oprócz Navi, kamery, DVD, Dvix, twarde dyski, blue.. ,jakies cuda i B O S E w środku !!! Pozdrawiam .

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał jprm Zobacz post
    Julke kupiłem też BOSE bo to minimum w autku za takie pieniądze.
    Oj, z tym minimum to nie przesadzajmy .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Ogier Avatar GosiaW
    Mieszka w
    Jawor
    Auto
    Była AR 147 1.9 JTD 8V i AR GT 1.9 JTD 16V, obecnie AR MiTo 1,3 JTDm :D

Domyślnie

Powiem Wam, że mimo iż nie posiadam Bose, tylko zwykłe seryjne nagłośnienie to każdy kto ma okazję ze mną jechać jest zaskoczony jakością dźwięku i pyta jaki to sprzęt itd Czytając Wasze opinie na ten temat zaczynam podejrzewać, że poprzedni właściciel zamontował jakieś lepsze głośniki bo naprawdę ładnie grają

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Ta rozmowa przypomina debatę niewidomych od urodzenia o kolorach, w życiu nie dojdziecie do sedna sprawy. Mnie na ten przykład żadne bose nie przekonuje bo to papka i marketing na potęgę. Zawsze wkładam swój sprzęt za sporą kasę niestety bo tylko to mnie zadowoli. A ktoś z mniejszymi wymaganiami zadowolony będzie z kaseciaka i 10cm głośniczków na podszybiu. Kolego @sdero....... bronisz uparcie bose, sypiesz jakimiś folderami, zarzucasz innym brak pomiarów a pokażesz mi jak "liniowo" gra ten osławiony system? A wiesz jaki spadek efektywności ma głośnik wysokotonowy grający 30 stopni od osi słuchającego? Bose gra w dupę jak mówią audiofile, a powinien grać w "twarz". Nie wspomnę o dole pasma gdzie zagra to może od 100hz a powinno przynajmniej od 40-tu. Ten system nie jest robiony pod samochód tylko korektorem podbite i zgaszone co nieco żeby "Kowalski" padł z zachwytu, byle alpina z imprintem i mikrofonem zrobi to w każdym samochodzie z obojętnie jakimi głośnikami o niebo lepiej. Popieram kolegę Pływak, on wie o co biega, tylko trudno z pielęgniarką rozmawiać o transplantologi ( takie lekarskie porównanie) bez urazy oczywiście, każdy jest dobry w inne klocki
    A dzwięku słowami to jeszcze nikt nie opisał, bo każdy inaczej go odbiera.
    Peace.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

dokladnie i ten temat powinien sie na tym zakonczyc
    - chcesz Bose to go masz
    - nie chcesz to go wywal i wloz sobie co chcesz

Podsumowujac jedni wola Alfy a inni VW

Użytkownik Romeo Avatar kiler_911
    Mieszka w
    Rzeszów/Ostrowiec Św.
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

@sdero ani ja ani nikt inny nie chciał na siłę i na ślepo udowadniać, że BOSE bije wszystko na głowe i że jest wspaniałe. Dyskusja wynikła ale od tego jest forum w końcu... nam chodziło jedynie o to jak mniemam - bo taki był TEMAT tego posta i dylemat zakładającego - czy w pieniądzach ok. 500-600 zł warto wziąć BOSE do Alfy. Twierdziliśmy, że warto i tyle. Po prostu. Ot co.

jprm
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kiler_911 Zobacz post
    @sdero ani ja ani nikt inny nie chciał na siłę i na ślepo udowadniać, że BOSE bije wszystko na głowe i że jest wspaniałe. Dyskusja wynikła ale od tego jest forum w końcu... nam chodziło jedynie o to jak mniemam - bo taki był TEMAT tego posta i dylemat zakładającego - czy w pieniądzach ok. 500-600 zł warto wziąć BOSE do Alfy. Twierdziliśmy, że warto i tyle. Po prostu. Ot co.
    Popieram "kiler-911"'a i "zasit"'a. Ja też tak myślę. Sprzęt BOSE jest jaki jest. Rozpisywać się o tym niema za bardzo potrzeby. Od tego są odpowiednie fora gdzie można mnóstwo się dowiedzieć o sprzęcie audio od użytkowników ,fachowców i sprzedawc(czyków). Pozdr