Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Temat: Wykonanie FL w wersji przed FL

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

4h po pracy a robiłem to pierwszy raz w 166.

duster
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Dokladnie. Jezeli potrafisz sam ogarnac auto. Nie boisz sie roboty to je dopiescisz i mozesz wziasc takie za 9-10 tysi. Porobisz sporo ale oplaci sie. Ale jezeli ze wszystkim jedziesz do mechanika i nie masz zestawu dobrych kluczy to odkladaj na egzemplarz za 15 tysi. Te tanie to sa wlasnie te z ktorymi wlasciciel juz nie ma sily i pieniedzy. A to sie nie bierze stad ze alfa sie sypie tylko robia przy nie partacze. Nie oszukujmy sie ze w polsce prawie wszyscy mechanicy dobrze naprawiaja golfa III. Jak widza alfe to juz ich wiedza sie konczy. A 166 to w ogole pierwszy raz w zyciu widza. Taki serwis jest wart tyle co oddanie auta do narawy piekarzowi. Odpusc sobie wtedy. A jak sam ogarniesz auto to bedziesz sie cieszyl. Ja swoja juz rok doprowadzam do ladu. I prawie koniec ale place tylko za czesci i ponadto nie popelniam bledow bo znam sie na mechanice.
    I to jest piękne , jesteśmy po prostu popierd....ni , ja też płacę tylko za części.
    Pozdrawiam

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    To jak juz offtop to ja wlasnie wymienilem przednie lozysko (a wczesniej tylne). Sam. Bez prasy tez da rade i nie jest wcale ciezko. Manual czeka na akceptacje.
    nie chce sie czepiać ale ciekawe jak to długo polata, te łozyska są bardzo delikatne i młotkiem jak wbijałes w zwrotnice to raczej ci to za długo nie polata.. z resztą co za problem pojechac do jakiegos tokarza z praską i dać na flaszke zeby ci łozysko w zrotnice wprasował

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Tylne juz lata 10 tysi w innym aucie 60 tysi (i sprzedalem a nie sie wysypalo). Juz setki lozysk osadzalem i uwierz ze te samochodowe sa jeszcze bardzo mocne.... Nigdy nie mialem problemow a maszyny robia potwornie wieksze przebiegi niz nasze autka. Tuleja pobijana przez drewno zalatwia sprawe. Ale oczywiscie jak ktos tego nigdy nie robil to nie polecam. Jak i reszty zabawy z autem tak wiec jestem pewniejszy niz jakby mi to w warsztacie zrobili.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Dołączę się do tematu łożysk Przepraszam wszystkich za OT
    Tak się składa że sam osobiście z braku laku i pieniędzy <na tylną piastę z łożyskiem za 400pln>zmuszony byłem a raczej chciałem spróbowac własnych sił i postanowiłem wymienić łożysko samodzielnie na używane
    Zakupiłem za 60 zeta na allegro zwrotnice kompletna używana ze wszystkim i za pomocą własnych rąk, kilku kluczy i sciagacza do łozysk z castoramy za 40 zeta. Zdemontowałem piastę z kupionej uzywki z łożyskiem i założyłem do swojej belli. Jak narazie wszystko działa idealnie. Aż sam jestem zdziwiony , że tak łatwo ale "nerwowo"" i tanio poszło.. Oczywiscie po zapoznaniu się z manualem marka podjalem decyzje o podjeciu walki i sie udalo a było to kilka tyś km temu.

Co do przekładek 98=>03 to polecam kupic 166 za 10 tyś pojeżdzić z rok i szybko zobaczysz ze kasa ktora miales na przerobkę szybko wydasz na reanimacje Alfki. Chyba , że kupujesz tak jak Kolega wujo auto mechanicznie sprawne ale lekko uszkodzone pPozdro,
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 11-09-2011 o 22:37