Silniki VW to czołówka silników turbo ale Fiat tez nie ma czego się wstydzić. Jeździłem 1.8 TSI i 1.4 TSI i obydwa nie były oszczędne przy ostrym traktowaniu, w teście Auto Moto 1.4 MA w Giulietcie spalił mniej niż 1.4 TSI 160 KM w Golfie i wcale mnie to nie dziwi. Silniki Turbo jak się je przyciśnie to muszą swoje spalić i bajanie że TSI jest mistrzem oszczędności jest sporym nadużyciem. Co do charakterystyki to TSI jest dla mnie nieco za sterylny, nie ma w nim ognia i agresywności którą czuć w silnikach 1.4 turbo Alfy w trybie dynamicNie dziwił bym się jednak że dostałeś baty od Scirocco - wszak to prawdziwe Coupe i z DSG w wersji nawet 160 KM powinien być na starcie szybszy od Alfy.
TSi chyba oprócz turbo ma kompresor więc wiadomo że kręci inaczej-chyba już całkiem nudno i "prostoliniowo". Ale zdaje się że ta jednostka daje więcej powodów do zmartwień niż zadowolenia(awaryjność), pisano że VAG się z niej wycofuje
moje mito z tym silnikiem pali 12
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A słyszeliście, że VW chce montować 1.4 TB w nowych modelach?![]()
Fiatowskie 1,4 ?? Co to prima aprilis![]()
Czy mimo wszystko kwestia skrzyni w Julce to nie jest jednak działka kierownika?