Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Temat: Vema tył wahacze podróbki allegro autoprado

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie

Akurat te wahacze do audi to kiepski przykład - sypie się wszystko tylko nie sworznie, a tuleje za grosze można wymienić pod domem. A u nas? Gumy dobre a sworzeń lata na boki jak żyd po pustym sklepie.

Dzięki za info, bałem się że tam 10.9 siedzi śruba a jedna już nie przeżyła traktowania jej młotkiem. Rozumiem, że śruba pod autem puści jakoś łagodniej?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał odzi Zobacz post
    koles jest miły i dba o klienta bo dzisiaj z rana pojechal wyslac 2 wahacze a nie zwrocilem mu jeszcze starych.
    Koles robi dobre wrazenie , nie jest bucem jak inni allegrowicze.
    Tylko boje sie troszke je montowac !!!!
    Kto miał vemy i potrafi stwierdzic po wygladzie czy orginal.
    Bo trw latwo rozpoznac
    Kupuję u Autoprado od kilku lat i jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Brałem już wahacze, filtry wszelkiej maści itp. i zawsze byłem zadowolony. Solidny sprzedawca i można go polecić.

Pozdrawiam,

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 jtd (105)

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    Kupuję u Autoprado od kilku lat i jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Brałem już wahacze, filtry wszelkiej maści itp. i zawsze byłem zadowolony. Solidny sprzedawca i można go polecić.

Pozdrawiam,
    Dzięki za odp. A wahacze brałęś na tył???

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar tryme
    Mieszka w
    wiosce pod Opolem
    Auto
    AR156 2.5 V6

Domyślnie

Ja brałem od tego użytkownika tydzień temu m.in. 4 poprzeczne na tył. Będę montował je co prawda dopiero za tydzień, ale już dzisiaj sprawdziłem czy 2 z nich są różnej długości - na moje szczęście były.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 jtd (105)

Domyślnie

A nadruki na kazdym wahaczu wygladaja tak samo??

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

Ja mam weme na tyle i na przódzie dolne. Jednak nie kupywane od tego pana, kupywałem od niego co innego. Jak na razie tylnie i przendie maja przejechane 23 tyś km po naprawde tragicznych drogch na kołach 215/45/17 i jest ok jak dla mnie 156 ma słabe górne wachacze a tylnie nie pracuja tak bardzo. ważne tylko żeby je dobrze zamontowac ( nie skręcac na maxa jak auto jest podniesione na lewarku)
    AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6

Mieszka w
    wiosce pod Opolem
    Auto
    AR156 2.5 V6

Domyślnie

Faktycznie, napisy nie są takie same

Na wahaczach na opakowaniu których mam wydrukowany napis VEMA 1724 i VEMA 1723, mam wtłoczony napis VEMA i numer wahacza. Mam po 1 sztuce.

Na wahaczach na opakowaniu których mam naklejony numer 1724 i 1723, mam nadrukowany napis VEMA i jakieś cyferki. Też mam po 1 sztuce.

Czyli, po jednej stronie mam mieć niby wahacze z wtłoczonym napisem a po drugiej nadrukowanym. Obie pary. Zauważyłem również, że wahacze mają troszkę inne przetłoczenia na dole względem siebie.

Przyznam szczerze, że się trochę zestresowałem tym bardziej, ze zakupione przy okazji szpilki do wahaczy nie przechodziły dobrze przez wahacze. Postanowiłem więc zadzwonić. Sprzedający od razu mnie uspokoił tłumacząc, że szpilki z jednej strony mają być od regulacji geometrii a z drugiej normalne (a ja próbowałem włożyć 2x normalne).

Tak więc wahacze pomimo różnych napisów mają identyczny rozstaw tulejek, bo nowe oryginalne szpilki przechodzą idealnie.

Sprzedający poinformował mnie również, że nie ma wpływu na oznakowanie producenta, lecz dołoży wszelkich starań aby wysyłać identycznie oznakowane wahacze, by nie było później problemów.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 jtd (105)

Domyślnie

zrob zdjecia i co to szpilka

Mieszka w
    wiosce pod Opolem
    Auto
    AR156 2.5 V6

Domyślnie

Po co mam robić zdjęcia, skoro pasują? Jedne mają oznaczenia 0060656519 a drugie 0060665640. Wszystkie Ricambi Originali.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 jtd (105)

Domyślnie

chodziło mi o zdjecia wahaczy

---------- Post added at 23:30 ---------- Previous post was at 22:13 ----------

Cytat Napisał tryme Zobacz post
    Faktycznie, napisy nie są takie same

Na wahaczach na opakowaniu których mam wydrukowany napis VEMA 1724 i VEMA 1723, mam wtłoczony napis VEMA i numer wahacza. Mam po 1 sztuce.

Na wahaczach na opakowaniu których mam naklejony numer 1724 i 1723, mam nadrukowany napis VEMA i jakieś cyferki. Też mam po 1 sztuce.

Czyli, po jednej stronie mam mieć niby wahacze z wtłoczonym napisem a po drugiej nadrukowanym. Obie pary. Zauważyłem również, że wahacze mają troszkę inne przetłoczenia na dole względem siebie.

Przyznam szczerze, że się trochę zestresowałem tym bardziej, ze zakupione przy okazji szpilki do wahaczy nie przechodziły dobrze przez wahacze. Postanowiłem więc zadzwonić. Sprzedający od razu mnie uspokoił tłumacząc, że szpilki z jednej strony mają być od regulacji geometrii a z drugiej normalne (a ja próbowałem włożyć 2x normalne).

Tak więc wahacze pomimo różnych napisów mają identyczny rozstaw tulejek, bo nowe oryginalne szpilki przechodzą idealnie.

Sprzedający poinformował mnie również, że nie ma wpływu na oznakowanie producenta, lecz dołoży wszelkich starań aby wysyłać identycznie oznakowane wahacze, by nie było później problemów.
    Wez to chlopie opisz bo sie pogubilem.
    To według twojego opisu (krotki, długi) z lewej strony z wytłoczeniem pasuje ze szpilka do reGulacji geometri??
    A PO PRAWEJ STRONIE MAJA BYC WAHACZE BEZ PRZETŁOCZEŃ Z SZPILKA NORMALNA?/???

NAKRETKI NA ŚRUBY PRZY MONTAŻU SA Z PLASTKIEM, ZABEZPIECZJACYM PRZED ODKRECENIU SIE SRUBY???
    Ostatnio edytowane przez odzi ; 20-09-2011 o 22:33