Faktycznie, napisy nie są takie same
Na wahaczach na opakowaniu których mam wydrukowany napis VEMA 1724 i VEMA 1723, mam wtłoczony napis VEMA i numer wahacza. Mam po 1 sztuce.
Na wahaczach na opakowaniu których mam naklejony numer 1724 i 1723, mam nadrukowany napis VEMA i jakieś cyferki. Też mam po 1 sztuce.
Czyli, po jednej stronie mam mieć niby wahacze z wtłoczonym napisem a po drugiej nadrukowanym. Obie pary. Zauważyłem również, że wahacze mają troszkę inne przetłoczenia na dole względem siebie.
Przyznam szczerze, że się trochę zestresowałem tym bardziej, ze zakupione przy okazji szpilki do wahaczy nie przechodziły dobrze przez wahacze. Postanowiłem więc zadzwonić. Sprzedający od razu mnie uspokoił tłumacząc, że szpilki z jednej strony mają być od regulacji geometrii a z drugiej normalne (a ja próbowałem włożyć 2x normalne).
Tak więc wahacze pomimo różnych napisów mają identyczny rozstaw tulejek, bo nowe oryginalne szpilki przechodzą idealnie.
Sprzedający poinformował mnie również, że nie ma wpływu na oznakowanie producenta, lecz dołoży wszelkich starań aby wysyłać identycznie oznakowane wahacze, by nie było później problemów.