Witam
Temat dosyć zapomniany ale przyszedł snieg i z nim pytanie czy pojawiły się jakiś interesujące dywaniki gumowe dedykowane?
Witam
Temat dosyć zapomniany ale przyszedł snieg i z nim pytanie czy pojawiły się jakiś interesujące dywaniki gumowe dedykowane?
Interesujące czyli? Pasujące czy piękne i designerskie? Ja mam takie: http://allegro.pl/alfa-romeo-166-98-...526114189.html
Piękne nie są, ale pasują nawet nieźle i mimo takiego sobie wyglądu od strony tunelu środkowego (nachodzą na niego) to nieźle chronią przed błockiem i wodą. Korytko za wysokie nie jest, ale wystarcza jak się wiadrem wody nie wleje. Nawet też mocno nie śmierdziały, chociaż pierwsze parę dni jazdy były wyczuwalne zwłaszcza jak zaczynało ciepłe powietrze wiać.
Mam na myśli dopasowane
Te które wysłałeś w żaden sposób nie pasują
Jak szybko je zamówiłem, tak szybko je odesłałem
Wystarczy spojrzeć na materiałowe
Nie wiem jak ktoś te gumowe może sprzedawać jako dedykowane do 166
![]()
Ostatnio edytowane przez Kamil10 ; 01-12-2016 o 20:04
Idealnie dopasowane kupowałem tu: http://www.dywanikisamochodowe.sklep...t/show/id/1298
Fakt cena duża ale idealnie pasują jedyny minus to że nie mają korytek.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Widzisz, przecież pisałem, że nie są idealne. ALE mimo (a może przez?) takiej konstrukcji dobrze chronią wykładzinę podłogi. I są na tyle sensownie docięte, że pasują od zewnętrznej strony bez problemu. Czy jest pięknie? Nie. Ale coś za coś.
Gumówki bez korytek są nic nie warte. Woda ze śniegu nie będzie miała się na czym zatrzymać jak będzie jej za dużo to będzie lądować na wykładzinie. To już lepsze są wtedy welurowe, bo chociaż wchłoną wodę, a większość jest podgumowana więc nie przepuści niżej.
Wydaje się że to te same co chłopaki pokazywali dwa lata wcześniej
Od tamtej pory nic nowego i tańszego? Pozostanie chyba zamówić je
Dla ciebie może nie są a dla mnie pasują. Woda ma gdzie stać jak widać na zdjęciach kolegi Rigidigi. Po za tym jak wsiadam to zawsze otrzepuje buty se śniegu który u mnie już leży parę dni i wody na nich są praktycznie znikome ilości. Ale kto jak woli. Poprzednio miałem też jakieś uniwersalne przejeździłem na nich jedną zimę i je wywaliłem bo nie pasował mi ich wygląd w środku.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Jest:
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI 2005 Q2 & Kawasaki ZX7R 1998
Alfa Romeo 147 1.9JTDm TI 2007
Była:
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2000