zakladanie nowych pierscieni na stare tuleje to fuszerka czesto stosowana po kosztach... mnie honowanie kosztowalo 240zl za komplet i tuleje jest jak "nowa" i trzyma wymiar 93mm
Wszyscy macie, mamy rację.
Przy takich rozbieżnościach w kompresji jakie kolega podał testy nie pomogą tego naprawić, jesli nawet wykona je we własnym zakresie żeby zaoszczedzic parę groszy.
Jeśli chce pojezdzić trzeba niestety rozebrać motor na części pierwsze i zdać nam relację......
ps.Ja tulejowałem blok z dobrym skutkiemna starych tłokach +nowe pierścienie
to już lepiej poszukać 3.0 można znaleść w bardzo dobry stanie za nie wielkie $ i uruchomić go na osprzecie z 2.5 nie jest to trudne
Tutaj takich rzeczy sie nie robi, tuleje są wymienne
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
a mi sie udalo kupic silnik z kolektorami i osprzetem typu altek pompa ws za 1k zl w bardzo dobrym stanie trzeba tylko poszukac a za rozrzad zaplacilem jakies 700 gates i ina plyny tez lekka przesada
Witam. Co do nowego rozrządu co ile sie go wymienia w 2,5 V6 141kw i czy razem z pompa wody??
To dziekuj niebiosom ze ci to jezdzi... srednia cena silnika 3.0 z GTV, 166 to 3kzl, po taniosci to ok 2kzl jak ktos znajdzie taniej od tego to albo mial farta albo pecha jak ja... wiec nie bede sie spieral co ile kosztuje bo troche w tym siedze ;] za rozrzad zaplaciles 700 bez pompy wody... a gdzie masz oleje i plyny? Ja za sam wal zaplacilem 600zl... wiec jasno widac ze Twoj 1kzl za prawie caly motor to chyba zdeka malo do tego w "bardzo dobrym stanie" na jakiej podstawie to oceniles? ;]
Standard co 60k km i najlepiej z pompa wody i tylko w warsztacie ktory uzywa do tego blokad ;]![]()
a na podstawie ogledzin i pomiarow silnik pochodzil z 166 z wloch a gosc pilnie chcial ja spieniezyc i potrzebowal $
rorzad to tylko z pompa wody, i blokady ale tylko oryginalne nie g... z allegro i do tego zegar do GMP bo V6 alfowe sa wrazliwe na delikatne przestawienie rorzadu
mozna znalesc w dobrej cenie ale trzeba szukac
I jeszcze, jeśli remont ma być fachowo przeprowadzony, trzeba pomierzyć tłoki. Ich stopień zużycia. Tłoki mają stożek i owal. Nie każdy z tymi pomiarami da sobie radę. Do tego trzeba zmierzyć stopień wybicia rowków pierścieniowych. Założenie nowych pierścieni na stare tłoki nie zawsze kończy się Happy End-em. No i oczywiście po wyjęciu regeneracja głowicy. Koszt nie jest ogromny a jeśli jest na wierzchu to warto to zrobić.