Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Temat: Alfa 166 FL 3,2 v6 vs Alfa 156 GTA

Użytkownik Rowerzysta Avatar marcu_marcin
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    ALFA ROMEO 156 2,5 V6 24V SW

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    mozesz zapomniec o tej szarej z radomia... tu masz piekne pewne auto!
    http://www.forum.alfaholicy.org/samo...tml#post744334

Czy do końca pewne???...
    Na pewno to nasz kolega nie gra do końca uczciwie.Zdjęcia z czasu zakupu auta tj. 11,2009r
    w dalszym ciągu brak zdjęć silnika z zamontowaną instalacją LPG...oraz zdjęć samochodu z obecnego okresu.
    04.12.2011r sprzedający żali się że ma stuki w silniku a w święta tj. 25.12.2011r wystawia na sprzedaż
    Czy tak robi ktoś kto chce uczciwie sprzedać samochód??
    Poza tym jego druga oferta 156 z 2003r z silnikiem diesla z przebiegiem 120 tys km?
    166 ma 103 tys rok prod 2004.
    Nie wspominając o kosztach instalacji LPG która ma dwa lata i przejechane niewiele i reduktor po wymianie uszkodzony przy wymianie filtra gazu???
    koszt takiej instalacji to min. 4000 tys zł i gwarancja dwa lata bez limitu km...
    Pytam po co montować instalację za kilka tys zł żeby po ok dwudziestu kilku tys km się spłaciła? i sprzedać!!! To po co było zakładać?
    Nie chcę nikomu robić bałaganu w temacie - dlatego piszę w swoim...

Moim zdaniem za dużo nieścisłości.

Ale to tylko moje zdanie i basta!

Może się mylę...Chciałbym się mylić.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Wiesz tamten post pisalem przed informacja o przegrzaniu choc nie ukrywam ze domyslalem sie ze auto nie jest w idealnym stanie bo 30 tys zl to za malo na poliftowa 166... Myslalem jednak ze cena okazyjna bo sa to jakies pierdoly i dlatego sprzedajacy nic o nich nie wspomina a tu na drugi dzien od mojego "zachwalania" tobie auta wyszedl temat przegrzania. Tak czy siak ide o zaklad ze jest w lepszym stanie niz ta z radomia... Jesli chodzi o mnie ja bym sobie odpuscil bo tak jak mowie 30 tys na taki woz to stanowczo za malo. Zreszta chcac wydac 30 tys na alfe 166 owiele lepiej dolozyc ta piatke i kupic 159 1.9JTD... Wiem, wiem diesle to diesle... sam nie kocham diesli ale popatrz ze kupujac alfe 166 po lifcie kupujesz samochod technologicznie stary bo tak naprawde wypuszoczny na rynek w poznych latach 90... Dokladajac 5 tys masz auto technologicznie mlodsze o dekade... Fakt faktem ze nie jest to calkowicie wloski samochod bo wiele podzespolow ma wspolnych z oplem ale moim zdaniem nawet pomimo tego wybor jest jeden. Dodaj do tego fakt ze jak widac alfe 166 3.2 poliftowa za te 30 tys ciezko kupic i naprawy beda owiele drozsze niz w 159 a 156 GTA tez nie bedzie tansza... obecnie alfateam sprzedaje fajna czerowna gta za 34 tys. Reasumujac jesli chodzi o mnie odpuscilbym sobie i czerwona i szara bo 30 tys zl na polifta z v6 to sa malo. Pozdrawiam.