witam, zastanawiam sie powaznie nad zakupem tego pieknego samochodu, jednak mam pytanie, co sądzicie o tej alfie ?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-diesel-C22008409.html
nie ma do niej opon letnich - jaki będzie koszt zakupu ?
witam, zastanawiam sie powaznie nad zakupem tego pieknego samochodu, jednak mam pytanie, co sądzicie o tej alfie ?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-diesel-C22008409.html
nie ma do niej opon letnich - jaki będzie koszt zakupu ?
Cena niezła, auto wydaje się być w porządku, jednak wyposażenie bardzo ubogie, nawet klimatyzacja jest ręczna.
160KM - to ani tak, a ni tak. Jeśli seria to 150, jeśli po programie to zdecydowanie więcej niż 160. No chyba, że to wersja 8V, wówczas ze 120 można by zrobić te 160.
Koła 16" więc poszukaj w internecie jaki koszt opon letnich, ale pewnie gdzieś od 180zł/szt - hińczyki po nawet i 500 - 600zł za konkretną topową oponę.
Przed zakupem sprawdź sobie VIN pojazdu w ASO co by się nie okazało, że było 288.000 a zrobili 188.000km i upewnij się jaka to wersja silnika.
Pozdrawiam.
- Rafał
dziekuje za pierwszą odpowiedzlicze na rozwiniecie tematu i inne opinie
dzwonilem do sprzedawcy, powiedzial ze wieczorem przesle mi numer VIN, a co do klimatyzacji recznej to nie robi mi to roznicy-wazne zeby było chłodno podczas lata
a czy taki przebieg to duzo jak na ten samochod ? bo troche mnie przeraza kupowac samochod mający 160tys km :/
Panu sprzedającemu się pomyliło i wybrał jednostkę 1.9 JTS - stąd inna pojemność (1856 cm3) i inna moc. Auto będzie najprawdopodobniej w wersji 120KM (brak czerwonego M przy oznaczeniu z tyłu JTDm). Jak dla mnie za taką opcję to cena nie jest jakoś szczególnie atrakcyjna. Za 3 tysiące więcej sprzedawałem 2007 rocznik z automatyczną klimą, ksenonami, skórą. Prezentowany model to Impression - czyli średniej jakości tapicerka, manualna klima, szyby elektryczne tylko z przodu. I naprawdę bardzo obrzydliwie wyglądający ma panel obsługi nawiewów - jakby projektant chciał kogoś ukarać, wymyślając coś tak wyglądającego.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
dzieki za kolejna odpowiedz. no mnie rowniez obrzydzaja te pokretla nawiewu... ;/ no i skoro mowisz ze to moze byc 120KM to troche lipa jak na tak duzy samochod. no i czekam az wlasciciel da znac z jakiego miesiaca jest auto bo podobno w polowie 2007 nastąpily jakies poprawki na lepsze ?
Lifting 159 był w 2008 roku ale w 2007 były poprawki związane z kolektorem ssącym
czy ktos moglby mi cos powiedziec o tej alfie po nr VIN ?
ZAR 93900007138667
i jak wiadomo cos ?![]()
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów