Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 102

Temat: Kontrolki ASR VDC oraz wspomagania....totalna masakra Wigilijna

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Niestety tak to jest z ASO, akurat o tym bydgoskim słyszałem różne opinie... Może założyc podwieszony wątek typu:
    "Serwisy polecane i takie które lepiej omijać..."?
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Miss Alfaholicy 2011 Romeo Avatar Lutraki
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM

Domyślnie

Cytat Napisał ANN Zobacz post
    o rany Lutarki, toż to Twój Miciok pali tyle co moja
    weź go w końcu pchnij na żyletki i kup co sensownego może ta 159 Cię przekona.

ps> masz kobieto niesamowitą cierpliwość.

pozdrawiam
    Moja cierpliwość jest zerowa!!!!!!
    159 fajna, ale za duża dla mnie i nie pali tyle co MITO, nie porównuję z ostatnim spaleniem, które jest chore.

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    Qrde jak to się czyta to strach kupować nowszą Alfę ;/ w serwisie jedno zrobią inne spartolą
    Żebyś wiedział, że strach...lub niektórzy mają pecha i już.

Cytat Napisał maciekk Zobacz post
    zazwyczaj tak jest ze pierwsi klienci na nowe samochody są "królikami doświadczalnymi" a kolejne wersje są juz udoskonalane i wolne w mniejszym lub wiekszym stopniu od usterek miedzy innymi dlatego firmy robią lifting
    Niby tak, ale to model z 2009 roku jest, ja kupowalam w 2010 w lutym..ale myślę, że to nie ma nic do rzeczy.

Cytat Napisał dcfan Zobacz post
    .....
    ASO ma mieć dodatni wynik finansowy, a klient niekoniecznie musi być zadowolony. Najwyżej wróci i wymieni mu się jeszcze kilka niepotrzebnych rzeczy.
    Klient który nie jest zadowolony pojedzie do innego ASO, oczywiście pod warunkiem, że mieszka w dużym mieście. Nie oszukujmy się, jak auto na gwarancji to niby ok, można jeździć do serwisu, ale ile można.

Lutraki ma szczęście, że auto na gwarancji jeszcze. Podejrzewam, że gdyby było inaczej, od razu byłoby "Pani, myśmy oddali sprawne".
    Po wyjechaniu nie przyszło mi do głowy aby pojechać za miasto. Z serwisu udałam się do domu po czym następnego dnia wyruszyłam do Wawy i jak w któryś momencie okazało się, że auto ledwo jedzie jechałam z duszą na ramieniu. Powrót do serwisu nie wchodził w grę; to był Sylwester, a następnego dnia szłam do pracy.

Póki co wysłałam maila do serwisu o zaistniałej sytuacji, ale nikt nie odpisał; sprzedawca otrzymał maila, ale skontaktuje się po weekendzie ponieważ przebywa na urlopie. Z tego co wiem do obecny serwis w Wawie Tomasz Twardowski miał kontaktować się z ASO w BYdgoszczy.

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Niestety tak to jest z ASO, akurat o tym bydgoskim słyszałem różne opinie... Może założyc podwieszony wątek typu:
    "Serwisy polecane i takie które lepiej omijać..."?
    Można założyć, nic nie szkodzi...też o tym myślałam.

Z tego co wiem, rozmawiałam z serwisem zostanie wymieniona sonda lambda; ponoć dlatego tak dużo brał paliwa.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie

Przepraszam, ile to auto ma przebiegu? Sonda lambda ma żywotność 160tys km, niektóre jeszcze dłużej potrafią jechać. Jakaś ściema, sonda sama z siebie się nie uszkadza, nie nagle, nie na postoju.

Masakra jakaś.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

lutraki a moze ty nie potrafisz jezdzic tym samochodzikiem, byc moze przed wejsciem do kabiny nie pogłaskasz maski, nie kopniesz w opone ? po zajeciu miejsca nalezy sie przezegnac, odprawic zaklęcia itp?
    upewnij sie ze wykonujesz wszytskie te czynnosci przed jazdą

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    lutraki a moze ty nie potrafisz jezdzic tym samochodzikiem, byc moze przed wejsciem do kabiny nie pogłaskasz maski, nie kopniesz w opone ? ....
    Tia, nie umiem jeździć...tak to na pewno to, nie kopię w oponę, może za bardzo lubię ten samochód hehehehe.

Przepraszam, ile to auto ma przebiegu? Sonda lambda ma żywotność 160tys km, niektóre jeszcze dłużej potrafią jechać. Jakaś ściema, sonda sama z siebie się nie uszkadza, nie nagle, nie na postoju.

Masakra jakaś.
    19500 km - to przecież nie moja diagnoza. Trzeba mi było iść do szkoły samochodowej to bym wiedziała.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Kłopot z examinerem jest taki że jest on stacjonarny i badają auto na postoju a w czasie jazdy może być inaczej. I potem gdybają co by tu wymienić żeby było OK. Jeśli auto pojechało dobre (tzn pod tym względem sprawne) to coś popieprzyli w elektryce a nie sonda się popsuła sama z siebie. To jest tłumaczenie idiotów. Chyba że ją po prostu podmienili na jakąś starą a tą opchnęli komuś co też się przecież zdarza. Dlatego gdy tylko mam czas to nie ruszam się z ASO podczas naprawy.

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

A co robisz? Siedzisz przy aucie i patrzysz im na rece? Jak maja zrobic wała to zrobią i nic nie poradzisz - oni juz maja na to sposoby.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie

Cytat Napisał oops2k Zobacz post
    A co robisz? Siedzisz przy aucie i patrzysz im na rece? Jak maja zrobic wała to zrobią i nic nie poradzisz - oni juz maja na to sposoby.
    Jak ja oddaję gdzieś auto - jeśli już muszę - to dokładnie tak właśnie robię. I cenę uzgadniam przed robotą, to potem mogę im kazać smarować każdą śrubę locktide

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał oops2k Zobacz post
    Łażę sobie wokół na przemian z siedzeniem i czytaniem ich gazetek. A czasem podejdę do auta choć niby to nie jest strefa dla klienta zadając jakieś konkretne pytanko (wiem jak co niektórych to wkurza). Ale odpukać jak na razie to były drobiazgi na max 2 h roboty, co nie dezorganizowało zbytnio mojego czasu
    A co do wałków najłatwiej i najwięcej jest na popołudniowych zmianach gdy właśnie nie ma tam ruchu.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

METAN a jeśli samochód musisz zostawić na kilka dni w serwisie to co, bierzesz urlop.
    Uwierz, że kobieta w garażu nie jest mile widziana. Niestety ja za każdym razem musiałam zostawić AR i nigdy nie odbierałam jego tego samego dnia.

Sonda przyjechała z Włoch i już zamontowana.