Pojawił się kolejny problem ,świeci mi się po przełączeniu kluczyka i podczas pracy silnika czerwona lampka nad wskaźnikiem temperatury ,czy to może wskazywać na uszkodzenie czujnika ,czy błąd jest bardziej poważny?
Pojawił się kolejny problem ,świeci mi się po przełączeniu kluczyka i podczas pracy silnika czerwona lampka nad wskaźnikiem temperatury ,czy to może wskazywać na uszkodzenie czujnika ,czy błąd jest bardziej poważny?
Podepnij się pod komputer. Czerowna lampka przy wskaźniku temperatury powinna świecić po przekręceniu kluczyka ok 3-4 sekundy, gaśnie razem z innymi kontrolkami. Temperature Ci wskazuje "na oko" poprawną, np na całkiem zimnym silniku ?
Najlepiej podepnij się pod komputer i sprawdź
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
A jak bym kupił sobie interfejs do diagnostyki czy są jakieś większe problemy z odczytem błędów? Na allegro znalazłem taki bo potrzebny jest też adapter na 3-pin http://moto.allegro.pl/interfejs-fia...090817528.html
Witam miałem dokładnie ten sam problem -rozwiązanie jest banalnie proste -masz zamkniętą klapę ciepłego powietrza a sterowanie jest na tym białym cięgiełku co otwiera zawór nagrzewnicy po prostu spada z tej ośki klapy klapa się zamyka i leci samo zimne ,jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz
pisałem qwa w drugim poście tego durnego tematu, że cięgno lata luźno bo się ukruszyło "trzymadełko" (białe oczko z dziurą na mocowanie) ... wystarczy użyć spinacza biurowego
zdejmij plastik nawiewu od strony pedału gazu przy nogach kierowcy i patrząc w górę szukaj cięgna od temp. i zobaczysz o co chodzi
Ostatnio edytowane przez aqaz ; 03-01-2013 o 00:11
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
A tym spinaczem to co Ty robisz ???
Witam
Też mam problem z ogrzewaniem a mianowicie na górę jest ok jak przełącze na nogi to leci zimne. Dóżo jest roboty żeby wyciągnąć całą nagrzewnicę ?
Cześć musisz kolego sprawdzić klapę od ciepłego powietrza tj czy jest zamknięta czy otwarta, od strony kierowcy tam gdzie jest sterowanie ciepło zimno jest taki biały plastik a jego ośką jest właśnie klapa -im więcej dajesz ciepłego tym więcej otwiera się klapa- jak nie dasz rady to pisz jeszcze
Wydaje mi się że działa bo na szyby jest ok zimne - ciepłe. tylko na nogi ciągle zimne leci. Nawet jak ustawie na szyby ciepłe to i tak na nogi leci zimne. Może inaczej górne i boczne grzeją a nogi zimne. Jeszcze jedno mam wersje z klimą i podobno nagrzewnica jest inna niż w wersji bez klimy.
Ostatnio edytowane przez Kris1979r ; 11-01-2013 o 17:21
Podaj nr. tel. to oddzwonie to pogadamy