Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Temat: LPG, a ciągnięcie obrotów aż do odcięcia

Użytkownik Romeo Avatar krycho91
    Mieszka w
    Radzyń Podlaski
    Auto
    164 T.S

Domyślnie

Cytat Napisał mlodyamper2 Zobacz post
    Tak przy okazji, ktoś wie przy ilu obrotach 2.0 8v ts 144km ma odcinkę na pb, ktoś już sprawdzał? Gdzieś wyczytałem, że przy 7300 ale nie chce mi się w to wierzyć. Przecież to nie hondowska szlifierka.
    U mnie odcina przy 6200obr
    Ze 164 trudno się wyleczyć

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar mlodyamper2
    Auto
    AR 164 2.0 ts 98r Sequent 24

Domyślnie

Cytat Napisał krycho91 Zobacz post
    U mnie odcina przy 6200obr
    jestem zawiedziony tak niską odcinką na pb. Przy tylu to auto żony 323f 1.6 odcina. To po kiego grzyba obrotomierz tak wyskalowali czerwonym polem, hłyt matotindowy ??

Użytkownik Romeo Avatar krycho91
    Mieszka w
    Radzyń Podlaski
    Auto
    164 T.S

Domyślnie

u mnie na gazie odcięcia brak bo mam starą instalację i raz się przestraszyłem bo na jałowym biegu mi się gaz zblokował i było ponad 8000 obr, myślałem że mi silnik wyskoczy ale na moje szczęście nic się nie stało...
    Ze 164 trudno się wyleczyć

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

Ford to samo zamyka obrotomierz na LPG,ale on ma od 1995 roku LPG i jest ok tylko o jego sprzedaży stacji demontażu pojazdów przesądził fakt skrajnego wyeksploatowania. Auto było firmowym wołem roboczym firmy robiącej konstrukcji ze szkła nikt go nie oszczędzał był '' butowany '' gaz holenderski II gen. Na trwałość raczej wpływa zły serwis,kiepski olej,nie patrzenie na wskaźnik temperatury hehe ,skład mieszanki...sami wiecie.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Witam.
    Odświeżę trochę temat, mam właśnie dziwny problem z odcinką na gazie. Mianowicie, przy wciśniętym pedale gazu mniej więcej powyżej 50% do 100% następuje odcięcie przy ok 5500 rpm , natomiast jeśli pedał gazu jest wciśnięty w zakresie 1%- 50% obroty idą bez problemu do ok 7000 rpm. Jednak gdy następuje odcięcie przy tych 5500 rpm i odpuści sie trochę pedał gazu, odcinka znika i idzie do wspomnianych 7000 rpm.
    Dzieję sie tak jedynie przy zasilaniu na LPG i beż różnicy czy na jałowym czy na jakimkolwiek biegu.
    Na PB problem nie występuje.
    Nadmienię, że ciśnienie gazu jest jak najbardziej ok. ale podczas tej dziwnej odcinki następuję brak odczytów czasów wtrysku ze sterownika LPG.
    Może ktoś spotkał się z takim dziwnym problemem, bo już nie wiem gdzie szukać przyczyny, gazownik też rozkłada ręce.
    Może przebicie, gdzieś na przewodach WN bądź cewkach i to zakłóca odczyty, jednak przecież po odpuszczeniu gazu obrotomierz idzie do końca ???
    A może przepustnica lub potencjometr pedału gazu (elektryczne) ??
    AR 156 2.0 TS Selespeed ME 3.1
    Z góry dzięki.
    Pzdr

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał Slom Zobacz post
    Witam.
    Odświeżę trochę temat, mam właśnie dziwny problem z odcinką na gazie. Mianowicie, przy wciśniętym pedale gazu mniej więcej powyżej 50% do 100% następuje odcięcie przy ok 5500 rpm , natomiast jeśli pedał gazu jest wciśnięty w zakresie 1%- 50% obroty idą bez problemu do ok 7000 rpm. Jednak gdy następuje odcięcie przy tych 5500 rpm i odpuści sie trochę pedał gazu, odcinka znika i idzie do wspomnianych 7000 rpm.
    Dzieję sie tak jedynie przy zasilaniu na LPG i beż różnicy czy na jałowym czy na jakimkolwiek biegu.
    Na PB problem nie występuje.
    A co ty masz tam za instalację.
    Regulowałeś to ostatnio?
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    A co ty masz tam za instalację.
    Regulowałeś to ostatnio?
    Sequel-Lecho

Nie wspomniałem jeszcze, że wcześniej było wszystko ok, problem pojawił się po prostu z dnia na dzień.

Pzdr

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

znaczy się jak mu dobrze depniesz to dusi się na 5500 puszczasz gaz za chwilę gaz w podłoge i idzie do 7000 bez problemu ??
    ale nie przełącza na pb ?? czy przełącza ??
    wygląda na spadek ciśnienia
    tylko dlaczego sterownik nie odczytuje parametrów spadki skoki napięcia
    firma jak dla mnie mało znana więc wiele nie pomogę
    Kolejna alfa kolejne problemy

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Cytat Napisał zieluch111 Zobacz post
    znaczy się jak mu dobrze depniesz to dusi się na 5500 puszczasz gaz za chwilę gaz w podłoge i idzie do 7000 bez problemu ??
    ale nie przełącza na pb ?? czy przełącza ??
    wygląda na spadek ciśnienia
    tylko dlaczego sterownik nie odczytuje parametrów spadki skoki napięcia
    firma jak dla mnie mało znana więc wiele nie pomogę
    No nie do końca, jak dobrze depnę dusi się przy 5500rpm, jednak jak trochę odpuszczę gaz wtedy (rzecz jasna wolniej ale) idzie bez problemu do 7000rpm. Mogę również dojść bez problemu do 7000 rpm ale wciskając gaz jedynie do 50%-60% jego zakresu, jednak osiągnięcie takiego zakresu obrotów trwa trochę dłużej i przeszkadza np. przy wyprzedzaniu. Czyli problem z osiągnięciem obrotów powyżej 5500 rpm występuje przy wciśnięciu gazu powyżej 50% jego zakresu.
    Na PB się nie przełącza, gdyż ograniczenie obrotów na LPG mam ustawione w granicach 7000rpm.
    I tak jak wcześniej pisałem na pewno nie jest to spowodowane spadkiem ciśnienia tym bardziej że po odpuszczeniu gazu mogę osiągnąć te 7000rpm, jedynie występuje brak odczytów parametrów przez sterownik.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Nie wiem jak z tą instalacją, ale u mnie jakby był spadek ciśnienia przy 3000 obrotów to by przeszła na PB
    Ja mam inne pytanie jeżdżę do pracy jak jest ciemno i mróz i wracam tak samo i mam taki problem że jak jest na dworze poniżej 3 stopni to jak daję jej w palnik to na 4 biegu do odcinki nam LPG wrzucam 5 bieg i powyżej 5500- 6000 mam jakby bańkę powietrza przestaje przyśpieszać- przymula, walę 6 bieg i idzie dalej znowu do tych obrotów i znowu dupa, ale jak jadę w ciągu dnia i temperatura powyżej 10 to wszystko cacy. Czy to oznacza ze zimą gaz trzeba użytkować dość delikatnie??????????
    I tak zimą jeżdżę dość delikatnie, ale jak znajdę się na kawale prostej to co jakiś czas ją przeganiam dla zdrowotności, filtry powymieniałem przepaliłem na PB, ustawiłem kompa na zimę (spalanie spadło o 0,5 do litra co najmniej- ustawiałem przy około 10 stopniach na reduktorze przy normalnej było 12 stopni temperatura czegoś tam przy gazie w podłodze spadała do 4, ale gazownik powiedział że to normalne w Diego Gold i ten mój akurat to jest jak nowy- a i się miałem zapytać piotriix robiłeś regenerację, bo jak na 80 tysięcy to podobno ten Diego za dobrze wygląda