Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Temat: Szukam właścicela 156 GTA najlepiej z Małopolski

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Jesli sie mysli o sciganiu po torze, to owszem nie mozna sie z tym nie zgodzic. Do szybkiej jazdy drogowej to wywalenie pieniedzy w bloto. Tyle ode mnie w temacie hebli w GTA. Ja bym na co innego wydal pieniadze po prostu.

Jeszce jedna sprawa, czy te wieksze zaciski maja wiecej tloczkow ?

Przeciez klocki wlasnie jako jeden z paramentrow maja wytrzymalsoc cieplna. Wiec wsadzajac porzadny klocek..... .
    Ostatnio edytowane przez wasyl ; 27-03-2012 o 22:20

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Niski
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 3.2 GTA Q2

Domyślnie

Mają tyle samo czyli 4. wasyl ja piszę, że normalnie jeżdżąc 305wystarczy i u mnie tak było. Ale jak pocisnąłem (nie na torze) to wtedy miałem wrażenie, że biją z przegrzania i tu jest właśnie różnica.

305mm 28mm grubości
    330mm 32mm grubości i mniej więcej o 1/3 więcej tarczy. Jak Grześ napisałał powierzchnia klocka w 305 wypada blado.

wasyl

tu masz przykład co to przesada
    http://www.alfastumper.com/product_i...oducts_id=1491
    ciekawe czy by wydarło siedzenia przy hamowaniu
    Ostatnio edytowane przez Niski ; 27-03-2012 o 22:26

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Watpie zeby seryjna pompa to ogarnela Niech najpierw chlopak kupi GTA, potem bedziemy sie spierac

simeone
    Gość

Domyślnie

A jak w tym wszystkim widzicie alternatywę w postaci pięknego coupe- AR GT z 3.2 V6 pod maską?
    Ja bym się strasznie łamał- Gt 3.2 V6 vs GTA...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sołtys
    Mieszka w
    żywiec
    Auto
    147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV

Domyślnie

widzę że w temacie się nagromadziło kilku odpowiednich gości pozwolę sobie zatem na mały off topic . Chłopaki skończyły mi się amortyzatory tylne w mojej 147 GTA i chciałbym zpytać o radę . Co założyć to raz a dwa to chciałbym minimalnie tył puścić w ziemię bo seryjnie tył jest dziwnie podniesiony,przez co wydaje mi się mega nadsterowny pomijając to że amory są jakie są ale jak były w miarę dobre to było niewiele lepiej. Czy kupic gwinta ale jakiego i czy kupię same tyły. Czy B8 i stare springi ale wtedy tył zostanie na tym samym poziomie,teraz czy mogę B8 na te sprężyny seryjne bo seria amor to chyba B6 do tego. Generalnie prosiłbym Was o jakies rady. Mam do wydania 2 tysie. Przodu nie chcę ruszac bo na moja jazdę w zupełnosci wystarcza . Dodam jeszcze że spręzyny w mojej są eibacha i też nie wiem czy eibach był serią czy poprzedni własciciel cos zmodził. Dzieki z góry za podpowiedzi .
    147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
    147 GTA 3.2 Q2
    156 2.5 V6 Q2-była
    Giulietta QV
    Mito QV
    75 3.0 V6 QV
    ALFETTA GTV 116 1976
    ALFETTA GTV 116 1981

https://www.facebook.com/okrajnikgarage

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał sołtys Zobacz post
    widzę że w temacie się nagromadziło kilku odpowiednich gości pozwolę sobie zatem na mały off topic . Chłopaki skończyły mi się amortyzatory tylne w mojej 147 GTA i chciałbym zpytać o radę . Co założyć to raz a dwa to chciałbym minimalnie tył puścić w ziemię bo seryjnie tył jest dziwnie podniesiony,przez co wydaje mi się mega nadsterowny pomijając to że amory są jakie są ale jak były w miarę dobre to było niewiele lepiej. Czy kupic gwinta ale jakiego i czy kupię same tyły. Czy B8 i stare springi ale wtedy tył zostanie na tym samym poziomie,teraz czy mogę B8 na te sprężyny seryjne bo seria amor to chyba B6 do tego. Generalnie prosiłbym Was o jakies rady. Mam do wydania 2 tysie. Przodu nie chcę ruszac bo na moja jazdę w zupełnosci wystarcza . Dodam jeszcze że spręzyny w mojej są eibacha i też nie wiem czy eibach był serią czy poprzedni własciciel cos zmodził. Dzieki z góry za podpowiedzi .
    Do serii sprężyny GTA ładuje się B8, B6 się tutaj nie nadaje. Co do gwintu, wiem że sporo jeździ Waszą 147 Gosia, nie rób jej tego i nie pchaj gwintu na codzień ;]

---------- Post added at 12:10 ---------- Previous post was at 12:09 ----------

Cytat Napisał simeone Zobacz post
    A jak w tym wszystkim widzicie alternatywę w postaci pięknego coupe- AR GT z 3.2 V6 pod maską?
    Ja bym się strasznie łamał- Gt 3.2 V6 vs GTA...
    Osobiście bardzo mi pasuje, nawet mam w domu takie GT ;] Tak naprawdę całość to mechanika GTA upchana w budę coupe.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

simeone
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Osobiście bardzo mi pasuje, nawet mam w domu takie GT ;] Tak naprawdę całość to mechanika GTA upchana w budę coupe.
    Dokładnie. Dlatego to świetna opcja.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S

Domyślnie

Cytat Napisał Niski Zobacz post
    Zrobie małego off topa coxu. Jak ci się spisuje jazda na s001? Obecnie pomykam na yokohamie advan sport i mam mieszane uczucia bo guma musi być dogrzana, żeby latała jak przyklejona. Z resztą się poparwiło po założeniu hebli 330mm bo wydzielają tyle ciepła, że dwa hamowania i gitara.

Rozważam jeszcze zakup advan neova, ale to już semi slick chciaż goście tym jeżdżą w porschawkach na suchym i mokrym i chwala.
    Na chwilę obecną nie miałem jeszcze okazji przetestować ich na mokrym - w mojej okolicy nie padało od momentu przekładki kół, ale w weekend podobno aura ma się odmienić to zobaczymy.
    Na suchym natomiast, jak dla mnie rewelacja - trzymanie w zakrętach, hamowanie, przyśpieszanie bez zrywania przyczepność. Wiadomo da się na mocnym winklu (czyt. zakręcie) zapiszczeć, ale to już są sytuację, w których kierownikowi się robi bardzo ciepło W zakręty, w które kiedyś wchodziłem na granicy poślizgu teraz wchodzę bez problemu - tylko pozostaje blokada w głowie
    Opona jest dość miękka (trochę obawiam się o ścieralność), fajnie wybiera poprzeczne nierówności i jest dość cicha nawet przy większych prędkościach
    Ja się zastanawiałem nad RE070, ale odpuściłem.

A co do GTA - to na pewno trzeba zastanowić się nad montażem Q2. Ja swoją zakupiłem jak miała 140tys, a przy 160tys założyłem Q2, kto wie ile bym jeszcze przejeździł, ale wolałem nie ryzykować
    Co do hebli to ja mam u siebie 305 z DS2500 na przodzie i nie narzekam, a na montaż czekają już DS3000, ale nie wiem kiedy uda mi się obecne klocki zarżnąć.
    Kluczem do sukcesu podczas wymiany rozrządu to blokady - cała procedura jest identyczna, jak w pozostałych vkach.
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Niski
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 3.2 GTA Q2

Domyślnie

Cytat Napisał sołtys Zobacz post
    widzę że w temacie się nagromadziło kilku odpowiednich gości pozwolę sobie zatem na mały off topic . Chłopaki skończyły mi się amortyzatory tylne w mojej 147 GTA i chciałbym zpytać o radę.
    Zastanów się jeszcze nad takim rozwiązaniem! Ja to będę montował po większym wczytaniu się w temat. Czekam tylko na cenę od typa co tym handluje i biorę komplet.

Amortyzatory Koni FSD do Alfy GTA. http://www.koni.com/index.php?id=254 przód 8041-1239 sport i tył 8741-1513 Sport to do mojej.

U ciebie tzn do 147 tył jest inny przód 8041-1239 sport i tył 8741-1473 Sport ale posprawdzaj.

Czego takie ano: http://www.koni.com.pl/linie.php?go=39 (warto poczytać)
    Kozmozz z alfaclubu jeździ w democarze na nich i strasznie zachwalał.

Pełen gwint wybił mi z głowy po rozmowie Grzesiek.
    Co do tyłu to mam pytanie do Grześka. Czy GTA 156 i GTA 156SW mają z tyłu różne sprężyny? bo tak mi się coś wydaje.

Tył GTA wszystkich stoi wyżej a w szczególności mojej SW w stosunku do sedana i się tak zastanawiam nad krótszymi sprężynami do swojej z tyłu. Nie wożę ziemniaków w bagażniku Jakby się okazało, że sedan miał krótsze to bym sobie je zamontował co by auto stało równo.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

156 GTA sedan mogło mieć z tyłu następujące sprężyny:
    - 60674407
    - 60656313 Eibach
    - 60664019 Rejna
    156 GTA SW:
    - 60676155

Jak widać w sedanie jest inna sprężyna na tyle, z mojego doświadczenia wynika że w sedanie jest jeden zwój krótsza niż w SW w normalnych wersjach, w GTA podejrzewam tak samo. Można szukać tylnych sprężyn z AR GT 3.2 V6 mają tą samą sprężynę na tyle co sedan GTA.
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 29-03-2012 o 09:36
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts