Żeby temat się rozwijał dodam coś od siebie:
1. Usuwanie rys pod klamką. 5 minut pracy. Pasta lekkościerna K2 Tempo Turbo
na zdjęciach niestety słabo widać efekt, ale widać
2. To co już było, czyli czyszczenie wydechu. Mi to zajęło ok 1,5 godziny. Używałem papierów ściernych o gramaturze 500, 800, 1200 i pasty do metali.
![]()
ja przy mojej AR GT tylko i wyłącznie używałem pasty polerskiej i wystarczy 20 min a efekt praktycznie taki sam![]()
Ale to chyba zależy od zanieczyszczenia tłumika. Bo jak jest mocno zaśniedziały to chyba byłoby trudniej
jak ją kupiłem to w najlepszym stanie nie był wiadomo wszystkiego idealnie nie idzie wyciągnąć sama szmatką ale moim zdaniem praktycznie wielkiej różnicy nie ma![]()
no, w moim przypadku sam wydech to był wręcz czarny, dosłownie, wieć pastą bym jeszcze tarła końcówka była tylko trochę zaśniedziała, bo kiedyś ją już polerowałem, ale samym papierem (zdzierałem delikatnie początku rdzy).
Zamieszczę zdjęcia z czyszczenia tapicerki skórzanej. Dwa lata temu od razu po zakupie auta, wyczyściłem tapicerkę środkami czyszczącymi LCK (Od tamtej pory zabieg powtarzam raz na 3 miesiące).
Bardzo fajny jest efekt skóry od razu po wyczyszczeniu (matowe skóry). Niestety po wyczyszczeniu należy nałożyć środek konserwujący, który powoduje leciutki połysk.
Do czyszczenia użyłem szczotki z miękkim końskim włosiem.
Ostatnio zauważyłem, że zaczyna mi jedna nić puszczać w fotelu. Za 2 tyg jestem umówiony u tapicera (Podobno prosta sprawa).
P.s- Być może do czyszczenia skór nadawało by się zwykłe mydło szare, ale wolałem nie ryzykować.
![]()
Miałem taki sam problem nitka mi się przerwała i byłem u tapicera i zaśpiewał za to 200zł....
Chodziło jedynie o zszycie boczku od kierowcy na małym odcinku.
Po usłyszeniu takiej ceny kupiłem igłę do szycia skóry + specjalną nitkę do skóry i 1h pracy efekt idealny.
Wystarczy szyć tak, żeby nitka była schowana i efekt idealny, jedynie bolą trochę palce bo skóra dosyć twarda, ale bez żadnego problemu to zrobiłem za pierwszym razem.
200zł z taką operację to gruba przesada. A jeśli chodzi o efekt czyszczenia to wygląda znakomicie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
A ja w końcu nie wiem - patrze i nie widzęktóra część to ta umyta ? Ta bardziej błyszcząca ?
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA