Tak
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Tak
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Ok dzieki![]()
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 15-05-2013 o 22:19
A orientujesz się może Omen albo ktos inny jaka jest tolerancja grubości tarczy sprzęgła tzn. o ile grubsza może byc tarcza od oryginalnej?
Jeśli chcesz, to mam tarczę na zbyciu (musiałem wymienić kompletne sprzęgło, bo mi poszedł docisk, a samego nie sprzedają).
No skoro nie sprzedają samego docisku to na co mi sama tarcza skoro w zestawie od stilo najważniejszy jest mocniejszy docisk?![]()
Zestawie od stilo?
Wydaje mi się, że to ten sam zestaw. Jest lista samochodów w których jest to samo sprzęgło... A docisk... No powinno się komplet wymienić. Najwyraźniej w ASO w Krakowie o tym nie wiedzieli i po dwóch latach od wymiany, łożysko się zerwało i narobiło niezłego bałaganu...
Komplet od Stilo i komplet od 147 16V to nie jest ten sam zestaw. To od stilo dedykowane jest do Stilo, Thesisa i Alfy 166 dlatego pytałem czy na 100% podejdzie do 147 bo na liście w katalogu valeo nie ma 147ki. Zestaw jest droższy niż dedykowane do 147 ale chyba warto troche dołożyc do mocniejszego zestawu.
To może tak, jestem po wymianie sprzęgła w mojej 140km 16v 2004r przedlift, są tam dwa różne sprzęgła (nie wiem czym się dokładnie różnią oprócz ceny ok 30zł rozbieżności) ale dopiero po VINie wychodzi, które dokładnie sprzęgło Valeo jest u Ciebie. Ja kupiłem w tym sklepie http://allegro.pl/sprzeglo-lancia-ly...246580764.html
i to nie było to z aukcji, po dokładnym sprawdzeniu vinu, okazało się że jest inne. W sumie zapłaciłem 600zł z przesyłką i jest git.
Jak chcesz kombinować z mocniejszym sprzęgłem, to nie zdziwiaj z czymś co jest "podobno mocniejsze" od Stillo tylko zamów sobie sprzęgło z dociskiem tutaj www.sprzegla.com Zrobią ci w dobrej cenie gwiazdkę, którą da się jeździć po mieście i kłopot z głowy.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Pewnie jest wersja sam docisk i tarcza oraz wersja Docisk+tarcza+łożysko. Ja mam sam docisk i tarcze tak samo właśnie jak w tym zestawie od Stilo
Właśnie sek w tym, ze nie chce kombinować dlatego pytałem czy zestaw pasuje bezproblemowo, zamówiłem dzisiaj to od Stilo jutro rano mam na miejscu. Montowałe było też w Lanci Thesis 2.0 Turbo wiec spokojnie powinno znieść 140KM/340NM w mojej 147, a o sprzęgłach od radzikowskiego to co człowiek to inna opinia na ich temat. Można by książkę napisać...